Cape Breton (Jonview).jpeg

Home > Canada > Nova Scotia

Nova Scotia

De provincie Nova Scotia is 600 kilometer lang, van Cape North op Cape Breton Island tot aan de zuidelijkste punt op Cape Sable. Het schiereiland ligt in het oosten van Canada en is op te delen in 7 regio’s:

  • De regio Halifax Metro biedt het beste van land en zee: het heeft een historische haven met prachtige uitzichten, maar ook een kosmopolitische mix van cafés, winkels en galeries.
  • Het pittoreske South Shore staat bekend om zijn bijzondere mix van schoonheid en historische schatten, welke terug te vinden zijn bij onder andere de vuurtoren bij Peggy 's Cove, Lunenburgs oude centrum en het Black Loyalist Heritage Museum.
  • In het zuid-westen van Nova Scotia ligt de regio Yarmouth & Acadia Shores, waar de Franse en Engelse culturen zich mengen. Een bezoek aan het vissersdorpje Acadia, met zijn kerken en traditionele gerechten, is zeker de moeite waard.
  • De Bay of Fundy & Annapolis Valley biedt adembenemende uitzichten over onder andere de boerderijen en de wijngaarden in dit gebied.
  • De natuurlijke schoonheid van Northumberland Shore gecombineerd met de overvloed aan geschiedenis en cultuur in de diverse musea verhullen het rijke verleden van deze regio.
  • Cape Breton Island is een paradijs met prachtige hooglanden, een levendige Keltische cultuur, ruige kust paden en kristalheldere meren.
  • De Eastern Shore is uitstekend voor mensen die willen surfen, kajakken, wild willen spotten, lokale culinaire lekkernijen willen proberen en van festivals houden.

Nova Scotia heeft alles in huis voor een perfecte vakantie!

Plaatsen

Baddeck Cheticamp Digby Halifax
New Glasgow West Bay    Western Shore  
Even kennismaken

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024