standaard.jpg

Home > Canada > Yukon

Yukon "Larger than Life"

Yukon

Yukon is een van de noordelijkst gelegen provincies van Canada, begrensd door British Columbia, Northwest Territories en in het westen Alaska.

Om de term “Larger than life” te kunnen begrijpen moet je Yukon hebben bezocht. De prachtige ruige natuur met oneindige vergezichten maken Yukon tot een fantastische bestemming voor de natuurliefhebber. In Kluane National Park vind je naast gigantische gletsjers ook de hoogste berg van Canada, Mount Logan (5.959 meter). Neem je de avontuurlijke Dempster Highway richting het noorden en de poolcirkel dan beland je in weidse toendra landschappen. Een onvergetelijke ervaring.

Yukon is bij uitstek geschikt voor de actieve bezoeker. Er zijn vele prachtige wandelroutes waarvan de Chilkoot Trail een van de bekendste is. Een andere manier om het ongerepte Yukon te ontdekken is met de kano, van dagtochten tot tochten van 2 weken of langer. Tijdens de langere kanotochten overnacht je in tenten in de natuur.

Whitehorse is de grootste stad van Yukon met ongeveer 25.000 inwoners. Daarentegen is Dawson City is een stadje dat je beslist moet bezoeken. Het lijkt alsof in dit western stadje de tijd compleet heeft stil gestaan.

Yukon, als u hier eenmaal bentgeweest, wilt u zeker terug!


Dawson City

Whitehorse

Even kennismaken

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024