standaard.jpg

Algonquin Park Canoe Trip

Een geweldige 3- of 4-daagse tocht voor reizigers die wel van een beetje avontuur houden! Onder begeleiding van een ervaren gids peddelt u per kano door het Algonquin Provincial Park en kampeert u midden in de natuur. Het Algonquin is het oudste provinciale park van Ontario en tevens een van de grootste van Canada. Door de vele waterwegen en meer dan 2.000 zoetwatermeren is het een waar paradijs om al kanoënd te verkennen! Binnen de grenzen van het park leeft veel wild en met een beetje geluk spot u zwarte beren, elanden, herten, bevers en of een van de vele vogelsoorten die hier leven. De tocht is gericht op beginners die de Canadese wildernis willen ervaren.

 

https://www.canadaspecialist.nl/images/icons/canada.png Dagprogramma 4-daagse Algonquin Park Canoe Trip

Dag 1: Aanvang arrangement

Op eigen gelegenheid rijdt u naar Rock Lake in het Algonquin Provincial Park, waar om 13.00 uur het arrangement start. Uiteraard krijgt u eerst een uitgebreide voorlichting over de basistechnieken van het kanoën, hoe u de kano op de juiste manier laadt en beveiligt en wat te doen in geval de kano omslaat of als u een beer tegenkomt. En dan kan het avontuur beginnen! U stapt in de ‘expedition-weight’ kevlar-kano en gaat naar een van de binnenmeren van het park; Pen Lake. De tocht duurt circa 3 uur en onderweg is een ‘portage’ van ongeveer 300 meter. Hierbij worden de kano’s geleegd en draagt u de kano’s en de uitrustig een stukje over land. Bij aankomst in het kamp worden de tenten opgezet en kunt u met de ervaren gids de omgeving verkennen. ’s Avonds wordt het diner bereid van verse ingrediënten en geniet u van het kampvuur, de sterren en het wildernisgevoel.

Dag 2: Kanoën Algonquin Park

Na het ontbijt gaan we een kronkelig riviertje verkennen. Na een korte ‘portage’ voorbij een oude dam, peddelen we over de South Madawska River.

Dag 3: Kanoën Algonquin Park

Na het ontbijt pakken we alle kampeerspullen bij elkaar, laden de kano’s en peddelen naar het volgende kamp. Er staan verschillende ‘portages’ op het programma en er worden 3 meren overgestoken. Eindbestemming is Galeairy Lake; een prachtig meer in het oostelijke deel van Algonquin. Na het opzetten van de tenten en het verzamelen van hout voor het kampvuur is er tijd om te relaxen. Neem een duik in het water, lees een boek, ga een stukje wandelen of geniet simpelweg van de prachtige natuur en de stilte.

Dag 4: Einde arrangement

Na een vroeg ontbijt pakken we het kamp in en peddelen we terug naar het beginpunt van de tour. Doordat we vroeg op pad gaan is de kans groot dat we elanden of herten tegenkomen; vooral bij het opkomen van de zon komen ze naar de meren om te drinken. Rond 11.00 uur zijn we terug bij de parkeerplaats van Rock Lake en is een einde gekomen aan dit indrukwekkende arrangement.

Programma kanotocht is onder voorbehoud en kan ter plaatse wijzigen.

 

https://www.canadaspecialist.nl/images/icons/canada.png Vertrekdata 2020 & 2021

3-daags arrangement  
Iedere vrijdag vanaf 15 mei t/m 2 oktober 2020
en vanaf 14 mei t/m 1 oktober 2021
4-daags arrangement
Iedere maandag vanaf 11 mei t/m 5 oktober 2020
en vanaf 10 mei t/m 4 oktober 2021

 

https://www.canadaspecialist.nl/images/icons/canada.png Prijzen 2020

3-daags arrangement € 414
4-daags arrangement € 544
Huur persoonlijke uitrusting €   67
(slaapzak, poncho, waterfles, zaklamp, toiletpapier)
 
Transfer vanaf en naar Toronto € 223
   

https://www.canadaspecialist.nl/images/icons/canada.png Prijzen 2021

 
3-daags arrangement € 440
4-daags arrangement € 566
Huur persoonlijke uitrusting €   67
(slaapzak, poncho, waterfles, zaklamp, toiletpapier)
€ 272
Transfer vanaf en naar Toronto  
Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 18 juni 2020 en onderhevig aan wijzigingen.

 

Inbegrepen
  • 2 of 3 overnachtingen in Eureka 4 tent met luchtbedden
  • maaltijden
  • begeleiding door ervaren gids
  • gebruik materiaal (kano's en tent)
  • benodigde vergunningen
  • lokale belastingen
Niet inbegrepen
  • vervoer naar en vanaf Algonquin Park
  • fooien
  • persoonlijke uitgaven

 

 

Prijsaanvraag

Even kennismaken

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024