standaard.jpg

West Canada Classic 

Deze reis is uitermate geschikt voor een eerste kennismaking met de fascinerende natuur en cultuur van Canada. Door gebruik te maken van eenvoudige nette hotels is het prijskaartje van deze reis zeer aantrekkelijk. Tijdens deze rondreis maakt u kennis met de veelzijdige natuur van West Canada, de Rocky Mountains en de Okanagan Valley met zijn wijngaarden.

Beknopte route: Vancouver - Victoria - Whistler - Kamloops - Jasper - Banff - Vernon - Harrison Hot Springs - Vancouver

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

 

https://www.canadaspecialist.nl/images/icons/canada.png Dagprogramma West Canada Classic

Dag 1: Aankomst Vancouver

U haalt uw auto op bij de luchthaven van Vancouver en rijdt naar uw hotel in het centrum van Vancouver. Gelegen tussen de bergen en de zee is Vancouver een van de meest spectaculaire steden in de wereld.

Overnachting: The Barclay Hotel
 
Dag 2: Hop-on Hop-off Trolley Tour Vancouver

Vancouver is een spectaculaire stad, gelegen tussen de Coast Mountains en de Pacific Ocean. Vandaag heeft u de tijd om te ontdekken waarom zoveel mensen graag in Vancouver willen wonen en werken. Een ticket voor de Vancouver Trolley Hop-on Hop-off tour is inbegrepen en hiermee ontdekt u de stad op uw eigen tempo. Op deze eenvoudige manier geniet u van de meest populaire gebieden van de stad: Downtown, Stanley Park, Chinatown, Gastown, Granville Island enz. Alle stops zijn voorzien van commentaar.

Overnachting: The Barclay Hotel
 
Dag 3: Oversteek naar Victoria op Vancouver Island, ca. 65 km plus ferry

Vandaag kunt nog even genieten van hetgeen Vancouver te bieden heeft alvorens u de ferry van Tsawwassen naar Vancouver Island neemt (niet inbegrepen). Houd uw camera gereed, er is namelijk kans dat u onderweg orka's, zeehonden en adelaars ziet.

Overnachting: Comfort Inn

   
Dag 4: Vrije dag Victoria

Een hele dag om de oude koloniale stad Victoria te verkennen. Highlights die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken, zijn o.a. Hill Park, Bastion Square, Parliament Buildings, Chinatown, Inner Harbour en wellicht kunt u een afternoon tea nemen in het Empress Hotel. Vanuit Victoria kunt u ook "Whale watching" cruises maken, deze kan vooraf geboekt worden.

Overnachting: Comfort Inn
   
Dag 5: Ferry en Sea-to-Sky Highway naar Whistler, ca. 227 km plus ferry

Vanmorgen gaat u noordwaarts langs de oostkust van Vancouver Island richting Nanaimo ferry terminal. U passeert het stadje Chemainus met zijn kleurrijke wandschilderingen en Duncan dat bekend staat om zijn totempalen. Als u nog tijd heeft kunt u ook een omweg maken om Cathedral Grove te bezoeken, hier staan Douglas sparren van 800 jaar oud en soms wel 75 meter hoog. U neemt de ferry weer terug naar het vasteland. Vanaf Horseshoe Bay gaat u noordwaarts de highway 99 (Sea-to-Sky Highway) op naar Whistler.

Overnachting: Aava Hotel
   
Dag 6: Vrije dag Whistler

Een dag om Whistler en zijn omgeving te verkennen. Whistler is voornamelijk bekend als wintersportplaats maar heeft ook in de zomer de nodige activiteiten te bieden. U kunt bijvoorbeeld mountainbiken, raften of wat rustiger een tochtje met de Gondola naar de top van Whistler Mountains maken.

Overnachting: Aava Hotel
    
Dag 7: Rit naar Kamloops, ca. 288 km

Vandaag gaat u naar Pemberton, Lillooet via de Duffy Lake Road. U vervolgt de weg langs Cache Creek om in Kamloops aan te komen.

Overnachting: Sandman Hotel 
    
Dag 8: Via Wells Gray Park naar Jasper, ca. 441 km

Vanuit Kamloops komt u langs Wells Gray Park waar u een stop maakt om het park te verkennen. Highlights in het park zijn o.a. Helmcken Falls, Spahats Falls en Clearwater Lake. Bij Blue River kunt u een onvergetelijke 1 uur durende cruise door de wildernis maken.

Overnachting: Marmot Lodge
   
Dag 9: Vrije dag Jasper National Park

Vanuit Jasper is het absoluut aan te bevelen om de vele meren zoals Pyramid en Patricia Lakes in de omgeving te gaan bewonderen. Vlakbij Jasper vindt u de vallei naar Maligne Lake, vergeet onderweg vooral niet te stoppen om de smalle kloven en kalkstenen rotswanden te gaan zien. Eeen bezoekje aan de Jasper Tramway zult u niet snel vergeten door de adembenemende uitzichten op de Rocky Mountains.

Overnachting: Marmot Lodge
   
Dag 10: Icefields Parkway naar Banff, ca. 289 km

Als u over de Yellowhead Pass naar het oosten rijdt komt u langs Mount Robsen, de hoogste top in de Canadese Rocky Mountains. Vandaag rijdt u zuidwaards over de Icefields Parkway gelegen tussen de ruige bergtoppen. U zult regelmatig een stop moeten maken om te genieten van de prachtige uitzichten. Een van de hoogtepunten langs deze weg is Peyto Lake met zijn fantastische kleuren en natuurlijk Columbia Icefield. Hier kunt u een Snowcoach tour maken over het ijs of een wandeling onder begeleiding van een gids. Tijd om verder te gaan richting Lake Louise om een van de meest gefotografeerde plekken van de wereld te gaan bezoeken. Daarna verder naar Banff.

Overnachting: Banff Inn
   
Dag 11: Vrije dag Banff

Breng de dag door in een van de mooiste parken van de wereld. Banff biedt een grote variëteit in activiteiten. In de populaire Sulpher Mountain Gondola kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de stad Banff en de omringende bergen. The Cave & Basin National Historic site laat op een unieke manier de geschiedenis van Banff en de hot springs zien, die tot de ontwikkeling van het resort heeft geleid. Hoogtepunten van de omgeving zijn o.a. Bow River Falls, Tunnel Mountain Drive met de door wind geërodeerde hoodoos en de lokale historische musea; een bezoek aan Banff is zonder een duik in de natuurlijke Hot Springs niet compleet.

Overnachting: Banff Inn
   
Dag 12: Prachtige rit naar Vernon, ca. 436 km

De rit van vandaag voert naar Yoho National Park, Rogers Pass en Glacier National Park. Onderweg wilt u misschien wel een bezoek brengen aan Amstrong Cheese Factory om kennis te maken met de unieke handgemaakte kazen.

Overnachting: Sandman Inn
   
Dag 13: Vrije dag Vernon

Vernon is de plaats om op ontdekking te gaan in het uitgestrekte wijngebied van de Okanagan Valley. De groene wijngaarden vormen een groot contrast met de kale heuvels in de rest van de omgeving. Een bezoek aan minimaal één van de Wineries is een must. U ziet hier hoe de wijn gemaakt wordt en natuurlijk moet er ook geproefd worden. Aan te bevelen zijn o.a. Calona Vineyards, Cedar Creek Vineyards, Quail's Gate, Mission Hill Winery en Summerhill Estate winery.

Overnachting: Sandman Inn
   
Dag 14: Rit naar Harrison Hot Springs, ca. 357 km

Richting het zuiden ten westen van highway 3 zijn de rotsen langs de weg de plaats om o.a. berggeiten, patrijzen en gouden adelaars te zien. U gaat verder door Princeton naar Manning Provincial Park in de Cascade Mountains. Hier vindt u vele soorten wild zoals de zwarte beer, coyote en de bever, alsmede 190 soorten vogels.

Overnachting: Harrison Hot Springs Hotel
   
Dag 15: Korte rit terug naar Vancouver, ca. 130 km

Nog even genieten in Harrison voordat u terugrijdt naar Vancouver Airport, de huurauto inlevert en incheckt voor uw terugvlucht. 

 

https://www.canadaspecialist.nl/images/icons/canada.png Vertrekdata 2020

Dagelijks tussen 1 mei en 18 oktober

 

https://www.canadaspecialist.nl/images/icons/canada.png Prijzen 2020

     2-persoons
kamer
3-persoons
kamer
4-persoons
kamer
1-persoons
kamer
1 mei t/m 21 mei 2020 €    981 €    765 €    658 € 1.926
22 mei t/m 23 september 2020 € 1.184 €    900 €    759 € 2.331
24 september t/m 30 september 2020 €    986 €    769 €    660 € 1.937
1 oktober t/m 18 oktober 2020 €    943 €    725 €    627 € 1.804
Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 6 november 2019 en onderhevig aan wijzigingen.
   
Inbegrepen
 • 14 overnachtingen in eenvoudige accommodaties op basis van logies
 • Hop-on Hop-off Trolley Tour Vancouver
 • uitgebreid engelstalig documentatiepakket bij aankomst in het eerste hotel
 • lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • autohuur
 • maaltijden
 • parkeerkosten
 • entreegelden parken
 • ferry overtochten tussen Vancouver en Vancouver Island
 • optionele excursies
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering

 

Prijsaanvraag

Even kennismaken

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024