Prairies & Mountains

Tijdens deze reis maakt u kennis met de uitgestrekte prairielandschap, indrukwekkende badlands en de ruige Rocky Mountains. In ‘The Dinosaur Capital of the World’ Drumheller komt u meer te weten over de dinosauriërs die het gebied eeuwen geleden bevolkten. Nog altijd worden bij opgravingen regelmatig resten gevonden. De afstanden in deze reis zijn niet al te groot, waardoor de reis een relaxt karakter heeft. Kies uit verblijf in Standard of Deluxe accommodatie; op verzoek kunnen wij een combinatie maken.

Beknopte route Prairies & Mountains: Edmonton – Drumheller – Medicine Hat – Waterton Lakes – Radium Hot Springs – Banff – Jasper – Edmonton

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 17-daagse Prairies & Mountains

Dag 1: Aankomst Edmonton

Na aankomst op luchthaven Edmonton haalt u de huurauto op en rijdt naar het centrum van de stad.

Overnachting: Coast Edmonton Plaza Hotel – Comfort Room (Standard) of Fairmont Hotel Macdonald – Fairmont Room (Deluxe)
 
Dag 2: Vrije dag Edmonton

Het moderne Edmonton heeft in ieder seizoen veel te bieden. Bezoek een van de vele musea, parlementsgebouw Alberta Legislature, botanische tuinen Muttart Conservatory of wandel langs de door de stad slingerende North Saskatchewan River. Verken de stad vanaf het water in een kano of tijdens een boottocht.

Overnachting: Coast Edmonton Plaza Hotel – Comfort Room (Standard) of Fairmont Hotel Macdonald – Fairmont Room (Deluxe)
 
Dag 3: Via Elk Island naar Drumheller, ca. 300 km

Ten oosten van Edmonton ligt Elk Island National Park; een glooiende park met vele meren en moerassen, dat het leefgebied is van circa 600 wilde bizons. Het is uw eerste kennismaking met ongerepte prairielandschap. Vervolgens rijdt u in zuidwaartse richting via de Badlands naar Drumheller; een stadje dat volledig gewijd is aan de dinosauriërs.

Overnachting: Econolodge Inn & Suites Drumheller – Standard Room (Standard) of Quality Hotel Drumheller – Standard Room (Deluxe)
 
Dag 4: Vrije dag Drumheller

Drumheller is gelegen in de Red Deer River Valley; een rivierlandschap dat door erosie is gevormd tot een kaal en rotsachtig landschap. De omstandigheden in deze badlands waren perfect voor het behouden van dinosaurusbotten als fossielen. Bezoek het indrukwekkende Royal Tyrrell Museum of Palaeontology en verken de omgeving over de Dinosaur Trail en Hoodo Drive.

Overnachting: Econolodge Inn & Suites Drumheller – Standard Room (Standard) of Quality Hotel Drumheller – Standard Room (Deluxe)
 
Dag 5: Rit naar Medicine Hat, ca. 250 km

Vandaag rijdt u verder door uitgestrekte prairielandschappen richting Medicine Hat en passeert Cypress Hills Interprovincial Park, waarvan de zuidwestelijke rand in de provincie Saskatchewan ligt. Breng een bezoek aan Fort Walsh National Historic Site: hier vindt u getrouwe reconstructies van Fort Walsh en de Trading Post van Abel Farwell.

Overnachting: Super 8 by Wyndham – Standard Room (Standard) of Hampton Inn Suites – Standard Room (Standard & Deluxe)
 
Dag 6: Rit naar Waterton Lakes National Park, ca. 295 km

Vanuit het prairielandschap rijdt u in zuidoostelijke richting naar Waterton Lakes National Park, waar de prairies overgaan in bergen. Het gebied wordt dan ook “Where prairies meet the Mountains” genoemd.

Overnachting: Aspen Village Inn – Standard Room (Standard) of Bayshore Inn – Standard Room ROH (Deluxe)
 
Dag 7: Vrije dag Waterton Lake National Park

In Waterton Lakes National Park vindt u uitgestrekte prairies, heldere meren, bergruggen en een grote diversiteit aan wildlife. Ga op zoek naar bizons aan Bison Paddock Loop Road, bezoek het felgekleurde Red Rock Canyon, wandel naar Cameron Falls, bezoek het historische Prince of Whales Hotel of maak een relaxte boottocht op het driedelige Waterton Lake.

Overnachting: Aspen Village Inn – Standard Room (Standard) of Bayshore Inn – Standard Room ROH (Deluxe)
 
 
Dag 8: Rit naar Radium Hot Springs, ca. 390 km

Door prachtige, afwisselende landschappen rijdt u in noordwestelijke richting. Maak eventueel een omweg (ca. 80 kilometer extra) naar Head-Smashed-In Buffalo Jump; een plek waar indianen vroeger wel op een bijzondere manier op bizons joegen. In het Visitor Centre komt er alles over te weten. Radium Hot Springs, in de Columbia Valley, is vandaag de eindbestemming.

Overnachting: Prestige Radium Hot Springs Resort – Standard Room (Standard & Deluxe)
 
Dag 10: Vrije dag Kootenay National Park

Radium Hot Springs is de uitvalsbasis voor het Kootenay National Park. De 94 kilometer lange Kootenay Highway #93 voert door het park en brengt u bij alle bezienswaardigheden. Ontspannen kan in de warme mineraalrijke bronnen waar de plaats naar is genoemd.

Overnachting: Prestige Radium Hot Springs Resort – Standard Room (Standard & Deluxe)

 

Dag 10: Korte rit naar Banff in de Rocky Mountains, ca. 135 km

De kortste rit naar Banff voert door Kootenay. Wanneer u dit park gisteren al heeft bezocht,  kunt u noordwaarts door de Columbia Valley naar Golden rijden en vervolgens door Yoho National Park. In Yoho ziet u helderblauwe meren zoals het Emerald Lake, de indrukwekkende watervallen Takakkaw Falls en Wapta Falls en een Natural Bridge, welke de Kicking Horse River heeft uitgeslepen in een steenformatie.

Overnachting: Banff Inn – Standard Room (Standard) of Caribou Lodge & Spa – Standard Room (Deluxe)
 
Dag 11: Vrije dag Banff National Park

Banff National Park is het bekendste nationale park van de Rockies en beroemd vanwege de indrukwekkend besneeuwde pieken, de bossen, machtige rivieren en felblauwe meren. Hoogtepunten zijn onder andere Bow River Falls, Tunnel Mountain Drive met de door wind geërodeerde hoodoos, Minnewanka Lake en Johnston Canyon.

Overnachting: Banff Inn – Standard Room (Standard) of Caribou Lodge & Spa – Standard Room (Deluxe)
 
Dag 12: Vrije dag Banff

Nog een dag om Banff National Park te verkennen! Neem de Banff Gondola op Sulphur Mountain voor een mooi uitzicht, bezoek de warmwaterbronnen of bezoek vandaag de felgekleurde meren Lake Louise en Moraine Lake, voor een wandeling of ontspannen kanotocht.

Overnachting: Banff Inn – Standard Room (Standard) of Caribou Lodge & Spa – Standard Room (Deluxe)
 
Dag 13: Over de Icefields Parkway naar Jasper, ca. 285 km

Via de schitterende Icefields Parkway rijdt u in noordelijke richting door de Rocky Mountains. Neem de tijd voor deze weg zodat u regelmatig kunt stoppen om te genieten van de mooie vergezichten en de prachtige meren. Een van de aanraders is Peyto Lake waar u van bovenaf een geweldig uitzicht heeft. Misschien ziet u onderweg elanden bij Waterfowl Lakes en zwarte beren bij Saskatchewan Crossing. Bij de Columbia Icefields kunt u met de Ice Explorer een tocht maken op de Athabasca Glacier.

Overnachting: Lobstick Lodge – Standard Room (Standard) of Fairmont Jasper Park Lodge – Fairmont Room (Deluxe)
 
Dag 14: Vrije dag Jasper National Park

Omgeven door de Rocky Mountains is Jasper de gateway voor Jasper National Park; een bergachtig gebied met valleien en gletsjermeren. Hoogtepunten zijn onder andere Maligne Canyon, Maligne Lake, Medicine Lake en de Athabasca Falls. Neem de SkyTram op Whistler Mountain, wandel bij Mount Edith Cavell naar de Angel Glacier of bezoek de warmwaterbronnen van Miette Hot Springs.

Overnachting: Lobstick Lodge – Standard Room (Standard) of Fairmont Jasper Park Lodge – Fairmont Room (Deluxe)
 
Dag 15: Vrije dag Jasper

Nog een vrije dag om Jasper te verkennen. Aan de westelijke rand van Jasper National Park liggen de provinciale parken Mount Robson en Rearguard Falls. Bekijk de watervallen of ga wandelen bij de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains; de 3.954 meter hoge Mount Robson.

Overnachting: Lobstick Lodge – Standard Room (Standard) of Fairmont Jasper Park Lodge – Fairmont Room (Deluxe)
 
Dag 16: Rit terug naar Edmonton, ca. 365 km

U rijdt in oostelijke richting naar Edmonton en na ongeveer een uur rijden maken de Rockies plaats voor het weidse landschap van Alberta. Een bezoek aan de West Edmonton Mall mag zeker niet ontbreken, deze mall is de grootste van Noord Amerika en heeft naast een gigantisch aantal winkels ook een zwemparadijs en ijsbaan.

Overnachting: Coast West Edmonton Hotel – Comfort Room (Standard ) of Fantasyland Hotel – Superior Room (Deluxe)
 
Dag 17: Inleveren huurauto en vertrek uit Edmonton

De huurauto levert u in op de luchthaven van Edmonton en u checkt in voor de terugvlucht.

Vertrekdata Prairies & Mountains 2023

Dagelijks van 30 april tot en met 25 oktober

Wilt u de reis voor 30 april of na 25 oktober maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Prijzen Prairies & Mountains 2023

Standard Accommodaties 2-persoons-
kamer
3-persoons-
kamer
4-persoons-
kamer
1-persoons-
kamer
30 april t/m 6 mei 2023 € 1.143 € 855 € 769 € 2.240
7 mei t/m 2 juni 2023 € 1.450 € 1.064 € 930 € 2.855
3 juni t/m 22 september 2023 € 1.608 € 1.168 € 1.029 € 3.150
23 september t/m 25 oktober 2023 € 1.101 € 827 € 748 € 2.157
Deluxe Accommodaties 2-persoons-
kamer
3-persoons-
kamer
4-persoons-
kamer
1-persoons-
kamer
30 april t/m 6 mei 2023 € 2.122 € 1.670 € 1.670 € 4.178
7 mei t/m 22 juni 2023 € 2.882 € 2.199 € 1.743 € 5.698
23 juni t/m 25 september 2023 € 3.041 € 2.306 € 1.823 € 6.017
26 september t/m 25 oktober 2023 € 2.045 € 1.639 € 1.359 € 4.085

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 23 september 2022 en onderhevig aan wijzigingen. Kinderprijzen zijn op aanvraag.

Inbegrepen
 • 16 overnachtingen in gekozen hotelcategorie
 • 2x continentaal ontbijt in Drumheller
 • entree Royal Tyrrell Museum Drumheller
 • lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • autohuur
 • maaltijden
 • parkeergelden
 • entreegelden parken
 • optionele excursies
 • reis- en annuleringsverzekering
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024