Inside Passage met de Noorderdam

Via één van de meest schilderachtige waterwegen ter wereld, de Inside Passage, vaart u vanuit Vancouver naar het indrukwekkende Alaska, waar u zich kunt vergapen aan adembenemende blauwe gletsjers, groene bossen en een grote verscheidenheid aan fauna. Zie de zwevende adelaars hoog in de heldere lucht, opspringende walvissen in zee en misschien zelfs een grizzly beer langs de oever, op zoek naar een overheerlijke zalm. Deze zalm kunt u natuurlijk ook zelf proeven aan boord van de elegante Noorderdam, of tijdens de lunch bij een bezoek aan stadjes als Skagway of Ketchikan.

Informatie over het schip

Noorderdam van rederij Holland America Line

Middelgroot schip, ruim opgezette inrichting

Faciliteiten
O.a. 2 zwembaden, ligbedden met handdoeken, jacuzzi, diverse bars en lounges, theater, casino, discotheek, internetruimte, kinderclub, winkels, spa.

Culinair
Restaurant (vaste tijden of open zitting) a la carte restaurant (toeslag), buffetrestaurant, grill/snackbar, ijscorner, koffiecorner.

Accommodatie
Comfortabel stijlvol ingerichte binnenhutten (ca. 16m2) met 2 losse bedden, zitje, minibar, kluisje, radio, tv, telefoon, dvd speler, internetaansluiting, roomservice. Badkamer met douche, toilet, föhn en badjas. Buitenhutten (ca. 17m2) hebben veelal een bad en douche. Balkonhutten (ca. 23m2) hebben tevens een zithoek en ramen van vloer tot plafond, bad, balkon met zitje. Suites (ca. 42m2) o.a. grote zithoek, whirlpoolbad, extra douchecabine. Veelal Nederlands sprekende host(ess) in receptie.

Aanpassingen/wijzigingen voorbehouden.

Holland America Line
Amerikaanse rederij van Nederlandse oorsprong. Veelal Nederlandse officieren en Aziatisch personeel. Stijlvolle en elegante middelgrote schepen met klassieke inrichting en kunst. Diverse cruises met Nederlandse receptionist(e) aan boord.

Vaarschema
Dag 1 Inscheping Vancouver 17.00 uur
Dag 2 Cruise door Inside Passage en langs Tracy Arm
Dag 3 Juneau, Alaska 14.30 uur 22.30 uur
Dag 4 Skagway, Alaska 07.00 uur 21.00 uur
Dag 5 Glacier Bay
Dag 6 Ketchikan, Alaska 10.00 uur 18.00 uur
Dag 7 Cruisen door Inside Passage
Dag 8 Ontscheping in Vancouver 07.00 uur

 

Excursiemogelijkheden (facultatief, prijzen op aanvraag)

Juneau is de hoofdstad van Alaska en de enige hoofdstad ter wereld die niet via de weg te bereiken is. Wel zijn er vele mogelijkheden om (kleine) boottochten te maken naar gletsjers en fjorden. In Juneau vindt u veel souvenirwinkeltjes. Loop in North Franklin Street even het Alaskan Hotel in. Achter in het gebouw is een unieke bar, met o.a. een oud kasregister. Tegen het eind van de middag is het gezellig in de Red Dog Saloon (hoek Marine Way en Franklin Street). Men kan met de kabelbaan (tram) Mt. Roberts opgaan en vervolgens een wandeling maken in een regenwoud. Of u kunt een bezoek brengen aan Mendenhall Glacier, bij mooi weer erg indrukwekkend. Deze gletsjer ligt op 21 kilometer afstand van het centrum van Juneau.

Skagway. De naam is afkomstig van een Indiaans woord dat “huis van de noorder wind” betekende. Het is de meest noordelijk gelegen stad aan de Inside Passage. Het is één van de bekendste steden uit de tijd van de Goldrush omdat de route naar de befaamde Klondike goudvelden via Skagway liep. De voorgevels van de oorspronkelijke houten huizen zijn goed bewaard gebleven en geven een goed beeld van de leefomstandigheden uit die tijd. In het National Park Service Visitor Center mag u de diashow met beelden uit de tijd van de goldrush, niet missen.

Glacier Bay National Park is de topattractie van Alaska, er zijn maar liefst 18 imposante en actieve gletsjers te bewonderen in talrijke nuances, wit, blauw, grijs en groen. Wanneer uw schip langzaam aan de gletsjers voorbijglijdt waant u zich in een andere wereld en zult u overweldigd worden door het bijzondere uitzicht. Enorme stukken ijs storten zich met een enorm gedonder in zee. De inheemse bevolking noemt dit dan ook de “witte donder”. Het park heeft een grote variatie aan dieren zoals walvissen, dolfijnen, zeehonden en diverse vogelkolonies. Glacier Bay is een nationaal park en sinds 1925 een natuurmonument, dat wil zeggen dat er een beperking is ten aanzien van het aantal cruiseschepen dat per dag het park “in” mag. Reden waarom niet alle cruiseschepen Glacier Bay in gaan, maar als alternatief langs de Hubbard Glacier varen.

Ketchikan wordt ook wel de hoofdstad van de zalm genoemd. Zij ligt aan de voet van de “Deer Mountain” en is de meest zuidelijke stad van Alaska. Hier mag u Creek Street niet voorbij gaan. De straat ligt langs de kreek en de houten huizen zijn op palen gebouwd. Deze straat was vroeger bekend vanwege de vele bordelen waarvan er één nu als museum, “Dolly’s House”, is ingericht. Dit huis, van een dame van lichte zeden, verkeert nog in zijn oorspronkelijke staat en heeft tot 1954 dienst gedaan. Let vooral op de “bar” en het “herentoilet”. Rondom Ketchikan ligt het woongebied van de Tlingit en Haida indianen, bekend van hun kunstig gesneden totempalen, die her en der zijn tentoongesteld. Een bezoek aan het Totempark geeft inzicht in het leven van de Indianen.

Prijzen Inside Passage met de Noorderdam

Prijzen op aanvraag

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024