The Arctic Explorer: Klondike Gold Rush en Arctic

De eerste stop op weg naar The Arctic is Dawson City; het hart van de Klondike Gold Rush. Ervaar hoe het was tijdens de Klondike Gold Rush en waag een poging om goud te vinden. Yukon’s Dempster Highway is de enige weg in Canada die de poolcirkel kruist en u geniet er van prachtige wildernis. In dit deel van het land komen weinig toeristen , maar is de kans wildlife te zien wel groot. Op de Dempster Highway kunnen beren, elanden, kariboes en vossen uw pad kruisen! In de herfst is het mogelijk het noorderlicht te zien. De poolcirkel wordt overgestoken en via de Hurricane Alley rijdt u naar Inuvik. Hierna vervolgt u de weg verder noordwaarts naar Tuktoyaktuk; een Inuit nederzetting aan de kust van de arctische oceaan. Van de Klondike Gold Rush geschiedenis, schitterende berglandschappen, arctische toendra en in de herfst kans het noorderlicht te zien; deze reis heeft het allemaal.

U reis met een ervaren gids en kleine groep van 4 tot 6 personen.

Beknopte route: Whitehorse – Dawson City – Dempster Highway – Inuvik – Tuktoyaktuk – Whitehorse

Deze reis verlengen of op een andere datum maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

 

Dagprogramma 8-daagse The Arctic Explorer: Klondike Gold Rush en Arctic

Dag 1: Aankomst Whitehorse

Op de luchthaven van Whitehorse wordt u opgehaald voor een korte transfer naar het hotel. ’s Avonds ontmoet u de reisgids, die de laatste details van de reis zal toelichten.

Dag 2: Rit naar Dawson City

Na ontmoeting met de groepsgenoten, reist u over de Klondike Highway noordwaarts. Het is een lange met onderweg prachtige landschappen. U passeert Five Finger Rapids en kruist een aantal grote rivieren; Yukon River, Pelly en Stewart River. Aankomst in Dawson City is laat in de middag.

Dag 3: Dawson City

Vandaag staat geheel in het teken van Dawson City en de Gold Rush geschiedenis. Vanaf de top van Midnight Mountain heeft u prachtig zicht op de stad en het omliggende gebied. U bezoekt een goudbaggeraar en zult zelf proberen om goud te pannen. ’s Avonds (optioneel) bezoekt u een historische gokhal met roulette, blackjack en slotmachines en een spectaculaire Can-Can show .

Dag 4: Over de Dempster Highway naar Eagle Plains

U laat de bewoonde wereld achter zich en reis in noordelijke richting de wildernis in, over de Demspter Highway. Onderweg wordt regelmatig gestopt om te genieten van het prachtige landschap en de toendra. De route voert over verschillende bergpassen en Eagle Plains is vandaag de eindbestemming. Hier bevindt zich het enige hotel, tankstation en reparatieservice in de weide omgeving. Het is geen luxe hotel maar een echt truckershotel, een klein beetje bewoonde wereld in de onbewoonde wereld.

Dag 5: Vervolg over de Dempster naar Inuvik

Verder over de Dempster Highway; ook dit gedeelte van de weg biedt prachtige vergezichten. U steekt de poolcirkel over en heeft even later panoramisch zicht over de Richardson Mountains. Na het passeren van de laatste bergpas, daal de weg af tot in de Mackenzie River Valley. Met een veerboot worden de Peel River en Mackenzie River overgestoken. Aankomst in Inuvik is ongeveer anderhalf uur later.

Dag 6: Excursie naar Tuktoyaktuk

Met een klein vliegtuig gaat u naar Tuktoyaktuk, een nederzetting aan de Arctische Oceaan. In Tuktoyaktuk leeft een Inuit beschaving een deels traditioneel bestaan met jagen, verzamelen en vissen. De terugvlucht vindt plaats via een andere route, waarbij over de beroemde ‘pingos’s’ wordt gevlogen.

Dag 7: Per vlucht terug naar Whitehorse

Vandaag verlaat u Inuvik en keert per vliegtuig terug naar Whitehorse.

Dag 8: Einde van de reis

Na het ontbijt is het avontuur ten einde gekomen.

Deelnemers

 • Minimaal: 4
 • Maximaal: 5

Vertrekdata The Arctic Explorer: Klondike Gold Rush en Arctic 2021 & 2022

 • 17 juni 2021
 • 1 en 15 juli 2021
 • 5, 19, 26 en 29 augustus 2021
 • 14 en 28 juni 2022
 • 12 juli 2022
 • 2, 16, 23 en 28 augustus 2022

Prijzen The Arctic Explorer: Klondike Gold Rush en Arctic 2021 & 2022

Prijzen 2021
2-persoonskamer € 2.937
1-persoonskamer € 3.521
Prijzen 2022
2-persoonskamer € 3.187
1-persoonskamer € 3.821

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 25 juni 2021 en onderhevig aan wijzigingen.

Inbegrepen
 • luchthaventransfers in Whitehorse en Inuvik
 • 7 overnachtingen in hotels en lodges
 • alle transport conform reisschema onder begeleiding van gids en chauffeur
 • sightseeing Dawson City inclusief goudpannen, Can-Can show Gerties
 • poolcirkel certificaat
 • sightseeing vlucht Tuktoyaktuk
 • lokale belastingen, entrees en licenties
 • nooduitrusting (eerste hulp kit, beer spray, satelliet telefoon)
Niet inbegrepen
 • vluchten naar en vanaf Whitehorse
 • maaltijden en drank in hotels en restaurants
 • reis- en annuleringsverzekering: we raden aan een adequate verzekering af te sluiten op het moment van boeking. De verzekering zou u moeten dekken tegen letsel, ziekte of overlijden, annulering, medische kosten, search & rescue, vlucht ongevallen, reisongevallen, verlies van bagage en persoonlijke bezittingen.
Belangrijk
 • Tijdens deze reis kunnen onvoorziene omstandigheden voorkomen. Zaken kunnen op het laatste moment wijzigen door weersomstandigheden of andere redenen. We doen ons een goed alternatief programma te starten wanneer dit van toepassing is.
 • Sommige maaltijden en hygiëne verderop in het noorden voldoet niet altijd aan onze standaarden. De unieke ervaring maakt dit meer dan goed.
 • Het is verplicht om een ‘release of claims and waiver of liability’ formulier te tekenen voorafgaand aan deze reis. Dit houdt in dat Nature Tours of Yukon en De Canada Specialist niet aansprakelijk zijn voor wat er tijdens deze reis gebeurd.
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024