Canada & USA Pacific Coast Explorer

Deze 12-daagse treinreis bevat een bezoek aan alle grote steden van de Noord Amerikaanse westkust. De reis start in het Canadese Vancouver en voert u via Seattle en San Francisco naar Los Angeles. Het landschap onderweg is zeer afwisselend met heuvels, onafzienbare bossen, indrukwekkende bergen en nabij Santa Barbara een prachtig uitzicht over de oceaan.

Beknopte route: Vancouver – Seattle – San Francisco – Los Angeles

 

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 12-daagse Canada & USA Pacific Coast Explorer

Dag 1: Aankomst Vancouver

Na aankomst in Vancouver gaat u op eigen gelegenheid naar het hotel.

 

Dag 2 – 3: Vrije dagen Vancouver

Vancouver heeft vele gezichten; zo is Gastown de oudste wijk van de stad en het toonbeeld van oude Victoriaanse bouwstijl, terwijl Yaletown een moderne wijk is met veel restaurants en trendy bars. Breng een bezoek aan Granville Island met het gezellige Granville Island Public Market, ga fietsen door Stanley Park of bezoek een van de vele musea. Er zijn tal van excursies, waaronder een whalewatching, tour naar Victoria op Vancouver Island of over de Sea-to-Sky Highway naar Whistler. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

 

Dag 4: Per trein van Vancouver naar Seattle

Tweemaal per dag vertrekt vanaf Pacific Central Station Vancouver de Cascade trein naar King Street Station Seattle. Aan u de keuze of u vroeg op wilt staan (vertrek 05.30 uur, aankomst 09.00 uur) of in de avond naar Seattle wilt reizen (vertrek 17.45 uur, aankomst 22.10 uur). De prachtige treinreis voert langs de kustlijn van de Pacific Ocean en biedt uitzicht op baaien met eilandjes, ongerepte bossen en weilanden en prachtige berglandschappen. Het is ook mogelijk om midden op de dag per bus naar Seattle te reizen.

 

Dag 5 – 6: Vrije dagen Seattle

Seattle is spectaculair gelegen aan Puget Sound en er zijn volop bezienswaardigheden. Bezoek het Historic District met gebouwen uit de tijd van Gold Rush van 1897. Bewonder het uitzicht over de stad vanaf de Space Needle of breng een bezoek aan het prachtige Sea Aquarium waar u een blik kunt werpen op het onderwaterleven. De stad is ook bekend vanwege de Boeing vliegtuigfabriek.

 

Dag 7: Treinreis van Seattle naar San Francisco

‘s Ochtends vertrekt de Amtrak trein naar San Francisco; aankomst is de volgende ochtend. Onderweg geniet u van prachtige landschappen in de staten Washington, Oregon en Californië. Aan boord is een privé-slaapaccommodatie gereserveerd waarbij alle maaltijden in de restauratiewagon zijn inbegrepen.

 

Dag 8 – 9: Vrije dagen San Francisco

Vandaag arriveert u in San Francisco, wat volgens velen de aantrekkelijkste stad van Amerika is. Bezienswaardigheden zijn onder meer Fischerman’s Wharf, Chinatown, de kabeltrams, Alcatraz en de Golden Gate Bridge.

 

Dag 10: Per trein van San Francisco naar Los Angeles

‘s Morgens vroeg vertrekt u per Amtrak trein naar Los Angeles, waar u halverwege de avond aankomt. Een schitterende route door het Californische heuvellandschap en langs de stranden van de Stille Oceaan.

 

Dag 11: Vrije dag Los Angeles

Deze stad is zo bekend van de film en televisie dat een bezoek aan de Universal Studio’s Hollywood niet mag ontbreken, evenals een wandeling over Walk of Fame Boulevard.

 

Dag 12: Einde van de reis

Er komt een einde aan de reis; u gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven.

Vertrekdata Canada & USA Pacific Coast Explorer 2022

Dagelijks van 1 januari t/m 31 december

Prijzen Canada & USA Pacific Coast Explorer 2022

Roomette Bedroom
2-persoonsaccommodatie v.a. € 1.685 v.a. € 1.810
1-persoonsaccommodatie v.a. € 3.130 v.a. € 3.375

Prijzen zijn vanafprijzen per persoon, gebaseerd op de koers van de Amerikaanse dollar in maart 2022 en onderhevig aan wijzigingen. De exacte prijs is afhankelijk van reisperiode, beschikbaarheid van accommodaties en tarief op moment van reserveren.

 

Inbegrepen
  • 10 overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies
  • economy class treinreis van Vancouver naar Seattle en van San Francisco naar Los Angeles op basis van zitplaats
  • treinreis Seattle – San Francisco in roomette of bedroom, inclusief maaltijden aan boord
  • lokale belastingen

 

Niet inbegrepen
  • vluchten Amsterdam – Vancouver en Los Angeles – Amsterdam
  • maaltijden en dranken
  • fooien en uitgaven van persoonlijke aard
  • optionele excursies of activiteiten
  • reis- en annuleringsverzekering
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024