Alberta Winter Adventure

De 12-daagse reis Alberta Winter Adventure vangt aan in dé festivalstad van Canada: Edmonton. Zowel ’s zomers als in de winter worden tal van festivals georganiseerd, waaronder Deep Freeze, Silver Skate en Ice on Whyte. ’s Winters vormt de stad ook het decor voor Ice Castle; een geweldige attractie door professionele ijskunstenaars. Een bezoek aan het natuurschoon en de bizons van Elk Island mag niet ontbreken. Vervolgens zet u per huurauto koers naar de Canadese Rocky Mountains. De hoofdwegen in de Rockies worden ’s winters sneeuwvrij gehouden en u komt relatief weinig verkeer tegen. Verken het schitterende landschap met besneeuwde bomen en bevroren meren en watervallen en houd uw ogen op voor wildlife. In deze reis zijn meerdere vrije dagen om er met de auto op uit te trekken, te gaan skiën/snowboarden of deel te nemen aan een excursie. Wij helpen u graag bij een passende invulling!

In de Rocky Mountains komt de temperatuur tussen november en maart zelden boven het vriespunt en kan het kwik dalen tot -30 °C. Toch worden deze extreme temperaturen door veel reizigers als draaglijk ervaren door de relatief droge lucht.

Beknopte route: Edmonton – Jasper – Icefields Parkway – Lake Louise – Banff – Calgary

Deze reis verlengen, inkorten, in omgekeerde volgorde of per transfers maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 12-daagse Alberta Winter Adventure

Dag 1: Aankomst in Edmonton

Na aankomst op luchthaven van Edmonton haalt u de huurauto op en rijdt naar het centrum van de stad.

Overnachting: Coast Edmonton Plaza – Standard Room (Standard) of Fairmont Macdonald – Fairmont Room (Deluxe)

 

Dag 2: Vrije dag Edmonton

Edmonton is de provinciehoofdstad van Alberta en heeft in alle seizoenen veel te bieden. Er zijn vele musea, waarvan het Royal Alberta Museum is een van de meest populaire is, en u kunt het grootste shopping- en entertainment center van Noord-Amerika bezoeken, met meer dan 800 winkels en activiteiten. Ga schaatsen, huur een fatbike, maak een tour met een segway of bezoek de indrukwekkende Ice Castles (eerste 3 weken van januari).

Overnachting: Coast Edmonton Plaza – Standard Room (Standard) of Fairmont Macdonald – Fairmont Room (Deluxe)

 

Dag 3: Vrije dag voor bezoek Elk Island National Park

Circa drie kwartier ten oosten van Edmonton bevindt zich Elk Island National Park. Hier leven ongeveer 600 bizons en de winter is de beste periode om ze te zien. Geniet van het wildlife en het ongerepte prairielandschap. Hier kunt u een sneeuwschoenwandeling maken, of een hondensledetocht.

Overnachting: Coast Edmonton Plaza – Standard Room (Standard) of Fairmont Macdonald – Fairmont Room (Deluxe)

 

Dag 4: Rit naar Jasper, ca. 365 km

Tijdens de rit in westelijke richting naar de Rocky Mountains ziet u de heuvels veranderen in indrukwekkende bergen en worden de valleien omringd door steile bergwanden. Jasper National Park is het grootste natuurpark in de Rocky Mountains.

Overnachting: Pyramid Lake Resort – Cavell Room (Standard) of Fairmont Jasper Park Lodge – Fairmont Room (Deluxe)

 

Dag 5: Wildlife Discovery Tour

Vandaag maakt u een ochtendexcursie met een deskundige gids, op zoek naar wildlife. In Jasper National Park leven onder andere herten, schapen, geiten, coyotes, wolven en elanden. Leer alles over de manier waarop deze dieren bijdragen aan de rijke diversiteit van het gebied en hoe ze bergwinters overleven. Er wordt door de Athabasca Valley gereisd en onderweg ziet u de mooiste landschappen.

Overnachting: Pyramid Lake Resort – Cavell Room (Standard) of Fairmont Jasper Park Lodge – Fairmont Room (Deluxe)

 

Dag 6: Vrije dag Jasper

Ontdek de winterse wereld van Jasper National Park met uw huurauto of met een begeleide excursie. Een begeleide wandeling door de bevroren Maligne Canyon is zeker de moeite waard. Andere mogelijkheden zijn ijsklimmen of een hondensledetocht maken. Op 19 kilometer het centrum van Jasper bevindt zich skigebied Marmot Basin met 84 afdalingen, heerlijke poedersneeuw en liften met nauwelijks wachttijden.

Overnachting: Pyramid Lake Resort – Cavell Room (Standard) of Fairmont Jasper Park Lodge – Fairmont Room (Deluxe)

 

Dag 7: Over de beroemde Icefields Parkway naar Lake Louise, ca. 230 km

De Icefields Parkway tussen Jasper en Lake Louise is een van de meest indrukwekkende bergwegen ter wereld; zowel in de zomer als in de winter. Geniet onderweg van de besneeuwde bergen, beboste valleien, bevroren watervallen en meren en enorme gletsjers. Vertrek vroeg zodat u alle tijd heeft om te stoppen bij bezienswaardigheden en wees voorbereid op winterse omstandigheden en vertragingen.

De Icefields Parkway wordt ’s winters goed onderhouden en sneeuwvrij gehouden. Bij extreme sneeuwval, storm of overstromingen kan de weg afgesloten worden – informeer ter plaatse naar de omstandigheden. De alternatieve route duurt minimaal 7 uur (ca. 600 km).

Overnachting: Lake Louise Inn – Standard Room (Standard) of Fairmont Chateau Lake Louise – Fairmont Room (Deluxe)

 

Dag 8: Sneeuwschoenwandeling Lake Louise

’s Winters bevriest Lake Louise en is het smaragdgroene water niet zichtbaar, maar dat maakt het niet minder indrukwekkend. Het meer is omringd door bergen en de indrukwekkende Victoria Glacier. Iedere januari vindt in Lake Louise het 11-daagse Ice Magic Festival plaats en maken getalenteerde ijskunstenaars de prachtigste ijscreaties. Het door bergtoppen omgeven meer Lake Louise is door CNN Travel uitgeroepen tot mooiste schaatsbaan ter wereld. Bind schaatsen onder en geniet van deze iconische locatie.

Vanaf Lake Louise Ski Resort brengt de 13-minuten durende Grizzly Gondola u naar 2.101 meter hoogte voor een sneeuwschoenwandeling. Onder begeleiding van gecertificeerde gidsen verkent u Meadowlark, een route aan de top van Lake Louise Grizzly Gondola. Inclusief liftticket, gebruik sneeuwschoenen, warme chocolademelk en een snack. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting: Lake Louise Inn – Standard Room (Standard) of Fairmont Chateau Lake Louise – Fairmont Room (Deluxe)

 

Dag 9: Korte rit naar Banff, ca. 60 km

De snelste route naar Banff voert over Trans Canada Highway #1. De smalle en bochtige Bow Valley Parkway #1A loopt vrijwel parallel aan de Trans Canada Highway en biedt onderweg schitterende uitzichten.

Overnachting: Tunnel Mountain Resort – Studio Condo (Standard) of Fairmont Banff Springs Hotel – Fairmont Room (Deluxe)

 

Dag 10: Johnston Canyon Icewalk

De Johnston Canyon is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Banff National Park; zowel in de zomer als in de winter. Met een gids wandelt u over de stalen ‘catwalks’ die in de kloof zijn gebouwd; er wordt ongeveer 5,4 kilometer afgelegd en het hoogteverschil bedraagt circa 135 meter. Geniet van de bijzondere uitzichten op de canyon en de bevroren watervallen. Vanuit een natuurlijke grot heeft u een uniek uitzicht op de ‘lower falls’ en dan wordt de route vervolgt naar de ‘upper falls’. Een gigantische ijskathedraal torent 30 meter boven u uit.

Overnachting: Tunnel Mountain Resort – Studio Condo (Standard) of Fairmont Banff Springs Hotel – Fairmont Room (Deluxe)

 

Dag 11: Vrije dag Banff National Park

Er zijn tal van mogelijkheden om deze vrije dag in te vullen. Ga skiën of snowboarden in de befaamde ‘champagne powder snow’ van SkiBig3: drie gebieden met een oppervlakte van ruim 3.100 hectare. Of maak een sneeuwschoenwandeling of sneeuwscootertocht, ga schaatsen, sleeën, ijsklimmen, heli-skiën of breng een bezoek aan Banff Upper Hot Springs.

Overnachting: Tunnel Mountain Resort – Studio Condo (Standard) of Fairmont Banff Springs Hotel – Fairmont Room (Deluxe)

 

Dag 12: Einde reis

Vandaag komt uw winterse avontuur ten einde. Vanaf Banff bereikt u de luchthaven van Calgary in ongeveer anderhalf uur.

Vertrekdata Alberta Winter Adventure

Dagelijks tussen 11 december 2021 en 8 april 2022

Prijzen Alberta Winter Adventure

Standard Hotels 2-persoons- kamer 3-persoons- kamer 4-persoons- kamer 1-persoons- kamer
11 december 2021 t/m 29 december 2021 € 1.262 € 965 € 829 € 2.342
30 december 2021 t/m 8 april 2022 € 956 € 761 € 672 € 1.731
Deluxe Hotels 2-persoons- kamer 3-persoons- kamer 4-persoons- kamer 1-persoons- kamer
11 december 2021 t/m 31 december 2021 € 2.163 € 2.005 € 1.647 € 4.082
1 januari 2022 t/m 21 januari 2022 € 1.554 € 1.452 € 1.234 € 2.853
22 januari 2022 t/m 8 april 2022 € 2.292 € 2.138 € 1.892 € 3.755

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 5 juni 2021 en onderhevig aan wijzigingen. Kinderprijzen op aanvraag.

 

Inbegrepen
 • 11 overnachtingen in genoemde of gelijkwaardige hotels
 • Jasper Wildlife Discovery Tour (ca. 3 uur)
 • Sneeuwschoenwandeling Lake Louise (ca. 2 uur)
 • Johnston Canyon Ice Walk (ca. 3,5 uur)
 • lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • autohuur
 • brandstof
 • parkeergelden
 • overige maaltijden
 • entreegelden nationale parken
 • optionele excursies
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024