Vrijdagmiddag om 1 uur met de metro naar het busstation van Greyhound gegaan. Hier stond de bus al klaar naar Ottawa. Om 2 uur mochten we instappen en iets voor half 3 ’s middags reden we weg uit Toronto. De busreis liep soepel, in ongeveer 5 uur stonden we bij de busstop in Ottawa. Eerst maar eens opzoek naar een kaart, dacht ik, want ik had geen idee waar ik eigenlijk heen moest. Dat is wel even wennen, vergeleken met Toronto…. Die stad ken ik van binnen en buiten, en dan kom je in een andere stad, dan weet je even geen raad. Maar gelukkig had ik het snel gevonden, en een half uurtje later was ik bij mijn hostel. Het hostel ligt op een hele gunstige locatie, midden in downtown.

Ingecheckt, mijn tas weggelegd en ben meteen downtown in gegaan. Een rondje gelopen via Rideau St./ Wellington St. langs het parlementsgebouwen. Het was al donker en er was niet heel veel te zien, dus na wat gegeten te hebben ben ik terug gegaan naar me hostel. Vroeg me bed ingedoken.

De volgende morgen vroeg opgestaan, 08.00u, lekker een douche genomen. Daarna meteen de stad ingegaan, met een heerlijk zonnetje aan de lucht. Het eerst ben ik terug gegaan naar de parlementsgebouwen, dat moet je toch echt als eerste zien als je in ”The Capital City” bent. Het is een super groot, oud en mooi gebouw. Ik ben er helemaal omheen gelopen en aan de achterkant heb je ook een mooi uitzicht over Hall (Gatinea), dat is de ”twin-city” van Ottawa, alleen gelegen in de provincie Quebec. Hierna ben ik doorgelopen naar het ”Currency Museum”, wat praktisch tegenover de Parlementsgebouwen ligt. Dit is een gratis museum over het ontstaan van het geld. Het was niet heel groot, maar wel interessant.

Verder gegaan naar Rideau Centre, dat is een winkelcentrum midden in het centrum. Je kan het vergelijken met Eaton Centre in Toronto, alhoewel is Eaton Centre vele malen groter. Vooral het verschil in grote met Toronto en Ottawa is zeker heel goed merkbaar. Ottawa heeft geen hele grote gebouwen, geen metro en ook op straat en in winkelcentra is het heel rustig. In Toronto is het altijd druk, door de week, in het weekend. Ottawa heeft wel iets gezelligs, er zijn vele kleine straatjes met terrasjes. Dit is in Toronto weer minder te vinden.

’s Middags met de bus naar het luchtvaartmuseum van Ottawa geweest. Dit vond ik wel heel leuk om te zien. Vooral van de tweede wereld oorlog, waren er veel vliegtuigen. Sowieso in de stad zelf ook, je ziet heel veel oorlogsmonumenten. Je ziet wel dat Ottawa als stad heel erg betrokken was met de WW II. ’s Avonds heb ik een van een avondwandeling langs het Rideau Canal gemaakt, wat ook erg mooi is. Het kanaal is half bevroren en langs de zijkant ligt ook nog veel sneeuw. Lekker nog wat gegeten bij Byward Market waar veel leuke restaurantjes zitten, waar je tijdens het eten wordt geëntertaind door straatartiesten

De laatste (hele) dag in Ottawa weer vroeg opgestaan. Het was nog steeds mooi weer in Ottawa, een zonnetje en ongeveer 12 graden. ’s Ochtends begonnen met een wandeling, naar Gatineau. Over de Alexandra Bridge loop je zo van Ontario naar de andere provincie Quebec. Je loopt meteen op het Canadian Museum of Civilization, wat een groot en zeer mooi gebouw is. Om het museum heb je een mooi park, en een prachtig uitzicht over de Parliament Hill. Via de Rue Laurrier naar de andere kant van Gatineau gelopen en via de Portage Brigde weer terug naar Ontario gelopen.

Terug in Ontario, ben ik naar de parlementsgebouwen gelopen, en ben ook naar beginnen gegaan en heb deelgenomen aan een gratis rondleiding door het gebouw. Het gebouw ziet er, net als van buiten, van binnen ook heel oud uit. Heel veel schilderijen van Engelse koningen/koninginnen en ook overal foto’s van de voormalige minister-presidenten van het land. Ook heeft het gebouw een eigen bibliotheek, die er echt prachtig mooi uit ziet.

Dit verslag is gemaakt door Roeland Hoekstra, reisperiode april 2011

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024