Prince Edward Island, ook wel P.E.I. (pi-ih-ai) genoemd is de kleinste en dichtstbevolkte provincie van Canada. Het eiland is 224 km lang en slecht 6 km breed op het smalste gedeelte. Via de Confederation Bridge is het mogelijk om van Cape Tormentine (New Brunswick) naar Borden (P.E.I.) te reizen.

Het eiland is gelegen in het mondingsgebied van de St. Lawrencerivier, waardoor de visserij en de zeevaart van oudsher tot de belangrijkste economische activiteiten behoorde. Het eiland kleurt rood door de hoeveelheid ijzeroxide in de bodem. De hoofdstad van Prince Edward Island is Charlottetown.

Reizen & Excursies

v.a. € 3.359
Atlantic Maritimes Tour

13-daagse groepsreis door de Atlantische provincies Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island. Gegarandeerde vertrekdata!

v.a. € 1.280
Autorondreis Maritimes

15-daagse autorondreis door Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island, waarbij u kennis maakt met historische steden, prachtige natuur, wildlife en een heerlijke kreeftenmaaltijd.

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024