Great Atlantic Experience

Tijdens deze 23-daagse groepsrondreis door Nova Scotia en Newfoundland doorkruist u unieke landschappen en maakt kennis met de uitbundige cultuur en geschiedenis van deze regio. Een van de hoogtepunten is ook de kennismaking met de lokale cuisine. In Shediac Bay geniet u van een diner van lokaal gevangen kreeft van uitstekende kwaliteit. Onderweg krijgt u op meerdere plaatsen de kans om wilde dieren te spotten. Zo gaat u al varend op zoek naar walvissen, en spot u hoogstwaarschijnlijk meerdere indrukwekkende Amerikaanse Zeearenden.  

Beknopte route: Halifax – Moncton – Saint John – Annapolis Valley – Halifax – Charlottetown – Baddeck – Port a Choix – L’Anse au Clair – St. Anthony – Cow Head – Gander – Clarenville – St. John’s 

 

Dagprogramma 23-daagse Great Atlantic Experience

Dag 1: Aankomst in Halifax (dinsdag) 

U komt aan in Halifax en reist op eigen gelegenheid naar uw centraal gelegen hotel. ‘s Avonds maakt u bij een welkomstreceptie kennis met uw reisgenoten en gids. 

Overnachting in Halifax. 

 

Dag 2: Halifax naar Moncton (woensdag) 

Vandaag ontdekken we de Bay of Fundy en leert u over ‘s werelds hoogste getijen. Via de kleurrijke kustlijn bereiken we het tweetalige Moncton. Onderweg bezoeken we UNESCO werelderfgoed Joggins Fossil Cliffs. Hier ziet u indrukwekkende rotsformaties, die rijk zijn aan fossielen uit het Carboon van wel 300 miljoen jaar geleden. Nadat we de grens met New Brunswick over zijn gereden wacht ons een onvergetelijke culinaire ervaring. Hier cruisen we door de warme wateren van Shediac Bay, bekend om de populatie kreeften. Hier leert u over de enerverende visindustrie en geniet u van een rijkelijk diner met uiteraard kreeft op het menu. Later vandaag komen we aan in Moncton 

Overnachting in Moncton.  
Continentaal ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. 

 

Dag 3: Moncton naar Saint John (donderdag) 

‘s Ochtends bezoeken we Hopewell Rocks, een wonderbaarlijk natuurverschijnsel gelegen in de Bay of Fundy. Bewonder de gigantische bloempot-vormige formaties die gevormd zijn door ’s werelds hoogste getijen. We trekken verder door Fundy National Park in de richting van Saint John langs de zuidelijke kust van New Brunswick. Na een stadstour en een bezoek aan Reversing Falls checkt u in bij het hotel.  

Overnachting in Saint John. 
Ontbijt en lunch zijn inbegrepen. 

 

Dag 4: St. Andrews-by-the-Sea/Saint John (vrijdag) 

Vandaag maken we een excursie naar het pittoreske St. Andrews-by-the-Sea waar de schilderachtige charme van de kustplaats iedere bezoeker versteld doet staan. Nadat u een boottocht op zoek naar walvissen hebt gemaakt, en hopelijk enkele van deze indrukwekkende dieren hebt gespot, is de rest van de middag naar eigen invulling te besteden. In St. Andrews vindt u prachtige architectuur, gastvrije bewoners, en een rijke onderwaterwereld. Vervolgens keren we terug naar Saint John voor de overnachting.  

Overnachting in Saint John.  
Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.  

 

Dag 5: Saint John naar Annapolis Valley (zaterdag) 

In de ochtend heeft u tijd om vrij te besteden in Saint John voordat we per ferry terugreizen naar Nova Scotia. Tijdens deze overtocht is het goed mogelijk dat meerdere walvissen zich laten zien in de Bay of Fundy. We komen aan in Digby, de hoofdstad van de Sint-Jakobsschelp. Deze stad wordt gekenmerkt door de Acadische cultuur en een permanent fris zeebriesje.  

Overnachting in Annapolis Valley. 
Ontbijt en diner zijn inbegrepen.  

 

Dag 6: Annapolis Valley naar Halifax (zondag) 

Vandaag vertrekken we naar Halifax, waar u een kijkje neemt in de eerste nederzetting van de Acadische Fransen, daterend uit ongeveer 1600. We genieten van een lokale wijntour –en proeverij voor aankomst in Halifax. 

Overnachting in Halifax.  
Ontbijt is inbegrepen. 

 

Dag 7: Halifax (maandag) 

Vandaag staat een aantal lokale excursies op het programma. We ontbijten in Peggy’s Cove, een charmant, sfeervol vissersdorpje. Vervolgens reizen we langs de kust van Nova Scotia naar Lunenburg, een stad op de UNESCO werelderfgoedlijst. Deze stad staat van oudsher bekend om de Atlantische visserij. Voor de complete ervaring van een van de best bewaarde koloniale nederzettingen kunt u hier deelnemen aan een wandeltocht. Daarnaast kunt u het Fisheries Museum of the Atlantic bezoeken om meer te weten te komen over het indrukwekkende zeevaart erfgoed van de stad.  

Overnachting in Halifax. 
Ontbijt en diner zijn inbegrepen. 

 

Dag 8: Halifax naar Charlottetown (dinsdag) 

Onderweg naar de brug die ons naar Prince Edward Island zal leiden, leert u in het Glooscap Heritage Centre & Mi’kmaq Museum van alles over de Mi’kmaq cultuur. Via Confederation Bridge, ‘s werelds grootste doorlopende multi-span brug, bereiken we Prince Edward Island. Dit eiland was lang alleen maar per boot bereikbaar. We dineren geheel in traditionele stijl en worden getrakteerd op een maaltijd van lokaal gevangen kreeft. Vervolgens checkt u in bij het hotel voor de overnachting.  

Overnachting in Charlottetown. 
Ontbijt en diner zijn inbegrepen.  

 

Dag 9: Charlottetown/Prince Edward Island (woensdag) 

Vanochtend kunt u ervoor kiezen om deel te nemen aan een georganiseerde stadswandeling of om op eigen houtje de omgeving te verkennen. In de middag vertrekken we naar Prince Edward Island National. Onderweg passeren we rode kliffen, witte stranden, uitgestrekte zandduinen, en eindeloze groene velden. Voordat we terugkeren naar Charlottetown bezoeken we Green Gables Heritage Site, de inspiratie voor meerdere van Lucy Maud Montgomery’s boeken. ‘s Avonds wonen we in het Confederation Centre of the Arts een lokale theatershow bij.  

Overnachting in Charlottetown. 
Onbijt is inbegrepen.  

 

Dag 10: Charlottetown naar Baddeck (donderdag) 

Na het ontbijt gaan we aan boord van de ferry om door de straat van Northumberland terug te keren naar Nova Scotia. Hier vervolgen we via de Canso Causeway de weg naar ‘het Schotland van Noord-Amerika’, gelegen op Cape Breton Island. We bezoeken Alexander Graham Bell National Historic Site in Baddeck om meer te weten te komen over de prestaties die deze genie leverde. Vervolgens komen we aan bij Bras d’Or Lake waar u incheckt bij het hotel voor de overnachting. 

Overnachting in Baddeck. 
Ontbijt en diner zijn inbegrepen. 

 

Dag 11: Baddeck/Cabot Trail (vrijdag) 

Vandaag neemt de reis ons mee langs een van de meest adembenemende routes van Noord-Amerika. De Cabot Trail krult langs de rotsige noordelijke kustlijn van Cape Breton, klimmend naar de plateaus van Cape Breton Highlands National Park. Verschillende uitzichtpunten bieden onvergetelijke uitzichten over Cape Breton’s ruige kustlijn, en de uitgelezen kans om het perfecte plaatje te schieten. Hierna reizen we naar de kust waar we deelnemen aan een tour op zoek naar walvissen. Vervolgens keren we terug naar Baddeck om hier de avond te spenderen.  

Overnachting in Baddeck. 
Ontbijt, picknick lunch en diner zijn inbegrepen. 

 

Dag 12: Baddeck naar Port-aux-Basques (zaterdag) 

Vandaag reizen we naar het Fort van Louisbourg National Historic Site, een reconstructie van de originele nederzetting van New France in 1744. In North Sydney gaan we aan boord van de Marine Atlantic Ferry voor een ontspannende overtocht naar Port-Aux-Basques, waar u Newfoundland binnentreedt.  

Overnachting aan boord van de ferry. 
Ontbijt en diner zijn inbegrepen.
*Afhankelijk van de dienstregeling van de ferry is het mogelijk dat u overnacht in Port-aux-Basques. 

 

Dag 13: Port-aux-Basques naar Port au Choix (zondag) 

We rijden door de Vallei van Cordroy die wordt omsloten door de Long Range Mountains, de Anguille Mountains en de kust van de Atlantische Oceaan. We vervolgen naar Gros Morne National Park en u checkt in bij het hotel gelegen in de gemeenschap van de vissers van Port au Choix.  

Overnachting in Port au Choix.  
Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.  

 

Dag 14: Port au Choix naar L’anse au Clair (maandag) 

Vandaag gaan we bij St. Barbe aan boord van de ferry vanwaar we de overtocht naar Labrador maken via de Straat van Belle Island. We bezoeken het historische Red Bay, waar zich in de 16e eeuw een Baskische walvissenopslag bevond.  

Overnachting in L’anse au Clair. 
Ontbijt en diner zijn inbegrepen. 

 

Dag 15: L’anse au Clair naar St. Anthony (dinsdag) 

Vandaag keren we terug naar Newfoundland en reizen we naar L’anse aux Meadows National Park. Dit is een archeologische site die inmiddels ook beschermd wordt als UNESCO werelderfgoed. Hier vindt u meerdere tentoonstellingen die overblijfselen van de Vikingen waarborgen. Dit stukje geschiedenis geeft u een indruk van hun fascinerende levensstijl en dagelijkse gebruiken. 

Overnachting in St. Anthony. 
Ontbijt en diner zijn inbegrepen. 

 

Dag 16: St. Anthony naar Cow Head (woensdag) 

In de ochtend varen we uit om, weliswaar met een beetje geluk, walvissen te spotten. Tijdens sommige zomermaanden worden ook regelmatig gigantische ijsschotsen zo groot als de Titanic waargenomen. Hierna vervolgen we de weg naar Cow Head, waar we zullen overnachten.  

Overnachting in Cow Head. 
Onbijt en diner zijn inbegrepen. 

 

Dag 17: Gros Morne/Cow Head (donderdag) 

Vandaag trekken we Gros Morne National Park in. Dit park biedt een rijke variëteit aan landschappen, verschillende soorten wilde dieren, en diverse mogelijkheden voor recreatie. Wederom stappen we aan boord van een boot om meer te weten te komen over de geologische werking van de Tablelands, en om walvissen en Amerikaanse Zeearenden te spotten. Deze wilde dieren maken een belangrijk deel uit van de geschiedenis van de pittoreske dorpjes gevestigd rondom de kustlijn van de fjorden.  

Overnachting in Cow Head. 
Ontbijt, verpakte lunch en diner zijn inbegrepen. 

 

Dag 18: Cow Head naar Gander (vrijdag) 

Vandaag reizen we door het hart van Newfoundland naar Gander. We komen aan in Gander waar u incheckt bij het hotel voor een ontspannende avond.  

Overnachting in Gander.  
Ontbijt en diner zijn inbegrepen. 

 

Dag 19: Gander/Twillingate (zaterdag) 

Vandaag staat een spectaculaire rit langs de kust van Notre Dame Bay op het programma. Deze weg leidt ons tot in het prachtige stadje Twillingate. Op het uiterste puntje van het eiland bezoeken we de Long Point Vuurtoren waarna we onze weg terug naar Gander vervolgen. Hier aangekomen bezoeken we het Noord Atlantische Luchtvaartmuseum.  

Overnachting in Clarenville. 
Onbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. 

 

Dag 20: Gander naar Clarenville (zondag) 

Vandaag neemt de route ons mee over de Trans Canada Highway en door Terra Nova National Park, het meest oostelijk gelegen van al Canada’s nationale parken. Houd langs deze weg zeker uw ogen open, de kans dat wilde dieren zich hier laten zien is namelijk erg groot. We bezoeken ook Cape Bonavista Lighthouse Provincial Park en het charmante Trinity.  

Overnachting in Clarenville. 
Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. 

 

Dag 21: Clarenville naar St. John’s (maandag) 

We vervolgen de weg naar de intrigerende zeehaven van St. John’s, waar we de komende twee nachten zullen verblijven. Deze stad is de oudste van Noord-Amerika, tevens de hoofdstad van Newfoundland, en biedt u adembenemende uitzichten over granieten kliffen en het schiereiland Avalon. We nemen deel aan een interessante stadstour langs de Victoriaanse architectuur van het centrum, het levendige waterfront, de kathedraal, Confederation Building, en genieten van een volledig panoramisch uitzicht vanaf Signal Hall.  

Overnachting in St. John’s.  
Ontbijt en diner zijn inbegrepen. 

 

Dag 22: St. John’s (dinsdag) 

In de ochtend reizen we af naar Bay Bulls voor een van de hoogtepunten van het programma: een boottocht in het Witless Bay Ecological Reserve. Tijdens deze tocht hopen we vele papegaaiduikers en andere zeevogels te spotten. Vervolgens bezoeken we Cape Spear National Historic Site, het meest oostelijke puntje van Noord-Amerika. De middag kunt u vrij besteden om te ontdekken wat St. John’s nog meer te bieden heeft.  

Overnachting in St. John’s.
Ontbijt is inbegrepen. 

 

Dag 23: Eind van de reis 

Na het afscheid en het aanschaffen van de laatste souvenirs reist u op eigen gelegenheid naar St. John’s. 

Vertrekdata 2023

Standaard groepen: 30 mei, 20 juni, 1 & 8 augustus

Kleine groepen (maximaal 24 deelnemers): 13 juni, 4 & 25 juli, 22 augustus

Prijzen Great Atlantic Experience 2023

2-persoonskamer 1-persoonskamer
Standaard groepsgrootte € 8286 € 10172
Kleine groepen € 9545 € 11701

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 25 november 2022 en onderhevig aan wijzigingen.

Inbegrepen
 • 22 overnachtingen in luxe accommodaties
 • vervoer per moderne bus
 • deskundige Engelssprekende reisleiding
 • 44 maaltijden
 • lokale excursies en toegang tot attracties zoals vermeld
 • welkomstreceptie
 • 3x overtocht per ferry
 • lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • transfer tussen luchthaven en accommodatie
 • optionele excursies en activiteiten
 • overige maaltijden
 • fooien
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • reis- en annuleringsverzekering
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024