Gros Morne National Park

Gros Morne National Park, gelegen aan de westkust van Newfoundland, Canada, is een adembenemend natuurlijk juweel dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Het park, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, beslaat een uitgestrekt gebied van 1.805 vierkante kilometer en biedt een gevarieerd landschap van bergen, fjorden, bossen en watervallen.

Het meest prominente kenmerk van het park is de imposante Long Range Mountains, een spectaculaire bergketen die door het hart van Gros Morne loopt. Deze majestueuze pieken bieden avonturiers talloze mogelijkheden om te wandelen, klimmen en genieten van panoramische uitzichten over de omliggende valleien en de Atlantische Oceaan.

Naast de bergen herbergt Gros Morne ook enkele van de meest indrukwekkende fjorden van Noord-Amerika, zoals de beroemde Western Brook Pond. Hier kunnen bezoekers een boottocht maken door de steile rotswanden, getuige zijn van majestueuze watervallen en de sereniteit van het omringende landschap ervaren.

De biodiversiteit van Gros Morne National Park is ook opmerkelijk. Het park biedt onderdak aan een verscheidenheid aan planten- en diersoorten, waaronder elanden, kariboes, bevers en vele zeldzame vogels. Wandelaars kunnen de verschillende paden verkennen en genieten van de rustige schoonheid van de uitgestrekte bossen en moerassen.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in geologie, is Gros Morne een paradijs. Het park heeft enkele van de oudste gesteenten op aarde en biedt een kijkje in de fascinerende geschiedenis van de aarde. Het is een geweldige bestemming voor geologische rondleidingen en educatieve ervaringen.

Kortom, Gros Morne National Park is een natuurlijk wonderland dat bezoekers betovert met zijn dramatische landschappen, overvloedige flora en fauna, en geologische wonderen. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten, rustige wandelingen in de natuur of gewoon wilt genieten van de prachtige omgeving, dit park biedt voor elk wat wils.

Reizen & Excursies

v.a. € € 4149
Circle Newfoundland & Labrador

Circle Newfoundland & Labrador is een 13-daagse groepsrondreis die zowel spectaculaire natuur als interessante cultuur omvat. De reis wordt geleid door een ervaren, lokale gids. De reis begint in Nova Scotia en neemt u vervolgens mee langs de meest toonaangevende attracties van Newfoundland en Labrador.

Halifax – St. John’s

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024