Yukon

Yukon is een van de noordelijkst gelegen provincies van Canada, begrensd door British Columbia, Northwest Territories en in het westen Alaska.

Om de term “Larger than life” te kunnen begrijpen moet je de provincie hebben bezocht. De prachtige ruige natuur met oneindige vergezichten maken Yukon tot een fantastische bestemming voor de natuurliefhebber. In Kluane National Park vind je naast gigantische gletsjers ook de hoogste berg van Canada, Mount Logan (5.959 meter). Neem je de avontuurlijke Dempster Highway richting het noorden en de poolcirkel dan beland je in weidse toendra landschappen. Een onvergetelijke ervaring.

Yukon is bij uitstek geschikt voor de actieve bezoeker. Er zijn vele prachtige wandelroutes waarvan de Chilkoot Trail een van de bekendste is. Een andere manier om de ongerepte natuur te ontdekken is met de kano, van dagtochten tot tochten van 2 weken of langer. Tijdens de langere kanotochten overnacht je in tenten in de natuur.

Whitehorse is de grootste stad van Yukon met ongeveer 25.000 inwoners. Daarentegen is Dawson City is een stadje dat je beslist moet bezoeken. Het lijkt alsof in dit western stadje de tijd compleet heeft stil gestaan.

Yukon, als u hier eenmaal bentgeweest, wilt u zeker terug!

Reizen & Excursies

Per trein door Canada met Via Rail

VIA Rail is de nationale spoorwegmaatschappij van Canada. Zij verbinden ruim 400 stations, verspreid door het hele land. U kunt bij ons losse trajecten, complete verzorgde treinreizen en VIA Rail passen boeken.

v.a. € 3.187
The Arctic Explorer: Klondike Gold Rush en Arctic

Tijdens deze 8-daagse reis ontdekt u het ruige, ongerepte noorden van Canada met een ervaren gids en kleine groep van maximaal 6 personen. Route: Whitehorse – Dawson City – Dempster Highway – Inuvik – Tuktoyaktuk – Whitehorse.

v.a. € 4.815
Gletsjers, Gold Rush Yukon & Alaska

Maak vanuit Vancouver een 8-daagse cruise langs de Canadese Pacific Coast naar Seward, Alaska. Per luxe touringcar reist u vervolgens door het ruige Alaska en Yukon naar Whitehorse. De rondreis eindigt met een vlucht terug naar Vancouver.

Vancouver – Vancouver

v.a. € 2.318
Yukon & Alaska Explorer

15-daagse autorondreis door het indrukwekkende Yukon en Alaska. Inclusief flightseeing boven Kluane National Park en White Pass & Yukon Rail Route excursie.

Whitehorse – Whitehorse of Anchorage – Anchorage

v.a. € 1.467
Wandelvakantie Chilkoot Trail in Yukon & Alaska

Wandeltocht over de beroemde Chilkoot Trail; het oude pad van de goudzoekers. 6-daags arrangement vanuit Whitehorse onder begeleiding van een ervaren gids.

v.a. € 3.724
Trektocht Kluane National Park en Donjek Glacier

De Donjek Route is geen aangelegd wandelpad, maar een echte wildernis ervaring! In 12 dagen wandelt u langs de Burwash Uplands en naar de voet van de Donjek Glacier.

v.a. € 1.397
Kanoën op de Yukon River

Kanotrip over de indrukwekkende Yukon River langs historische plaatsen en schitterende natuur. Tochten zijn 320 kilometer (9 dagen), 400 kilometer (13 dagen) of 700 kilometer (20 dagen) en beginnen in Whitehorse.

Accommodaties

The Sternwheeler***+

Het hotel is midden in Downtown Whitehorse gelegen en is omgeven door winkels, restaurants en bars.

Aurora Inn Dawson City***+

Kleinschalig hotel, centraal gelegen in Dawson City. Winkels, bars en restaurant op loopafstand. Het hotel heeft 2 verdiepingen, geen lift.

Best Western Gold Rush Inn ***

Best Western Gold Rush Inn ligt downtown Whitehorse vlakbij winkels, musea en restaurants.

Edgewater Hotel Whitehorse ***+

Edgewater Hotel Whitehorse is centraal gelegen aan Mainstreet op loopafstand van winkels, musea, galerieën  en restaurants.

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024