Per trein door Canada met Via Rail

VIA Rail is de nationale spoorwegmaatschappij van Canada. Zij verbinden ruim 400 stations, verspreid door het hele land. U kunt bij ons losse trajecten, complete verzorgde treinreizen en VIA Rail passen boeken.

 

The Canadian

De zilverkleurige trein The Canadian van Via Rail is de beroemdste trein van Canada en overbrugt een afstand 4.466 kilometer tussen Vancouver en Toronto. Deze route staat bekend als een van de mooiste treinreizen ter wereld. Driemaal per week vertrekt de trein in beide richtingen. Vertrek is in de avond en na vier nachten arriveert de trein in de ochtend op de eindbestemming. Maak de gehele reis of slechts een gedeelte ervan. Het is mogelijk de treinreis te onderbreken voor een stopover in bijvoorbeeld Winnipeg, Edmonton of Jasper.

Aan boord heeft u een ruime zitplaats met verstelbare rugleuning. Voor meer comfort en een goede nachtrust kiest u een slaapaccommodatie, zoals een Upper of Lower Berth of, voor nog meer privacy, een Cabin for One of Cabin for Two.

Upper- of Lower Berth

De boven- en benedenbedden zijn overdag twee brede stoelen tegenover elkaar die ’s nachts worden omgebouwd tot twee bedden boven elkaar, van het gangpad gescheiden door een zwaar gordijn. Douche en toilet bevinden zich elders in hetzelfde rijtuig.

Cabin for One of Cabin for Two

Meer privacy heeft u wanneer u kiest voor de Cabin for One of Cabin for Two; een privécompartiment met een eigen wastafel en toilet. Overdag zijn er in de Cabin for Two twee comfortabele fauteuils naast elkaar en ’s nachts is het een knusse slaapkamer met twee bedden boven elkaar. In de Cabin for One heeft u overdag een comfortabele fauteuil ter beschikking, welke ’s nachts wordt omgebouwd tot een knus slaapkamertje met een eenpersoonsbed. De douche bevindt zich elders in hetzelfde rijtuig.

Prestige Class

Tot slot is er de Prestige Class: een ruim en luxe privé compartiment welke voorzien is van individueel regelbare verwarming, ventilatie, airconditioning en een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Overdag beschikt u over een lederen zitbank en ’s nacht wordt deze omgebouwd tot een tweepersoonsbed. De minibar wordt gevuld met drankjes van uw voorkeur en naast de maaltijden zijn ook alle dranken (alcoholisch en non-alcoholisch) inbegrepen. U kunt gebruik maken van 24-uurs roomservice inclusief afternoon tea.

Vanuit het Skyline-rijtuig heeft u door het verhoogde panoramadek een fantastisch 360° uitzicht over de trein en het voorbijglijdende landschap. Beneden bevindt zich een lounge voor een hapje en een drankje. Het laatste rijtuig van The Canadian is de Prestige Park Car; dit rijtuig is enkel toegankelijk voor passagiers in de slaapaccommodaties en in de zomermaanden tot 14.00 uur uitsluitend voor reizigers in de Prestige Class. Voorin dit rijtuig is een bar en achterin vindt u de ‘Bullet Lounge’ met ramen rondom.

Voor reizigers die een slaapaccommodatie hebben gereserveerd zijn alle maaltijden aan boord inbegrepen.

Reizen met The Canadian van Via Rail

 

The Ocean tussen Montreal en Halifax

Driemaal per week in westelijke richting en driemaal per week in oostelijke richting.

Reizen met The Ocean van Via Rail

 

The Skeena tussen Jasper en Prince Rupert

Driemaal per week rijdt deze trein in twee dagen van Jasper in de Rocky Mountains naar Prince Rupert aan de Stille Oceaan. Er wordt uitsluitend overdag gereden. In Prince George staat de trein stil voor de overnachting. Hotel is niet bij de prijs inbegrepen, wij kunnen deze uiteraard wel voor u reserveren. In de trein bevindt zich ook een ‘Dome Car’ met grote panoramaruiten voor een prachtig uitzicht op het landschap.

Reizen met The Skeena van Via Rail

 

The Corridor: Quebec City – Montreal – Ottawa – Toronto – Windsor

VIA Rail onderhoudt frequente verbindingen met circa 300 treinen in de dichtbevolkte ‘corridor’ tussen de grote steden in oostelijk Canada. U kunt bijvoorbeeld per trein van Toronto naar de Niagara Falls reizen.

Reizen met The Corridor

Maaltijden aan boord

Vrijwel alle treinen beschikken over een restauratierijtuig. Aan boord van The Corridor treinen zijn dranken en snacks tegen betaling verkrijgbaar.

Bij The Canadian en The Ocean kunnen reizigers met een zitplaatsreservering dranken, snacks en eenvoudige maaltijden kopen van het Take-Out Menu. Reizigers die in een slaapaccommodatie verblijven genieten van vers bereide maaltijden in het restauratierijtuig. U geniet van het ontbijt, lunch en driegangendiner aan keurig gedekte tafels. Deze maaltijden zijn bij bij de slaapaccommodatie inbegrepen. Dranken zijn tegen betaling verkrijgbaar, tenzij u in Prestige Class reist: dan zijn ook (non-)alcoholische dranken inbegrepen.

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024