Edmonton

Edmonton is de hoofdstad van de provincie Alberta en is bekend als ‘gateway to the north’. Vanuit Edmonton bent u in enkele uren rijden bij de Rocky Mountains. Het is ook leuk om dit traject met The Canadian af te leggen; deze trein komt vanuit Toronto en eindigt in Vancouver. Edmonton is ook een prima stad om op aan te vliegen voor een wintersportvakantie. In 4 uur rijden bereikt u het in de Rocky Mountains gelegen Jasper, met ski-gebied Marmot Basin.

Edmonton is dé festivalstad van Canada en er is dan ook altijd iets te doen. De stad heeft veel ruimte ingebouwd voor groen en heeft diverse parken. Edmonton heeft vele musea waarvan het Muttart Conservatory met zijn vier glazen pyramides een heel opvallende is.

Wilt u Edmonton op een andere manier beleven, maak dan een tocht met de kano over de North Saskatchewan River of ga met een Segway op pad, een aparte ervaring om mee door de stad te rijden. Uiteraard mag een bezoek aan de West Edmonton Hall niet ontbreken, in deze gigantische shopping mall is werkelijk alles te vinden, van een compleet pretpark, wildwaterbaan, schaatsbaan tot aquaria en natuurlijk ontelbare winkels.

Bij een wat langer verblijf in Edmonton is een trip naar Elk Island National Park een absolute aanrader. Hier is een groot aantal bizons te vinden.

Reizen & Excursies

v.a. € 696
Winterspecial Edmonton & Jasper

Tijdens deze 8-daagse reis bezoekt u het levendige Edmonton, dé winterstad van Canada, en de schitterende natuur van Jasper National Park in de Rocky Mountains. Inclusief transfers en Wildlife Tour.

Edmonton Segway Tours

Ervaar Edmonton in een geheel nieuwe manier! Glijdt door Noord-Amerika grootste stedelijke park tijdens deze unieke tour van Edmonton River Valley.

v.a. € 1.101
Prairies & Mountains

Individuele 17-daagse autorondreis door Alberta met relaxt karakter. Ontdek Edmonton, afwisselend prairielandschap en de bekende parken Waterton Lakes, Banff en Jasper.

Edmonton – Edmonton

v.a. € 1.022
Alberta Winter Adventure

12-daagse autoreis door de Rocky Mountains, van Edmonton naar Calgary. Geniet van festivalstad Edmonton en het winterwonderland in nationale parken Elk Island, Jasper en Banff.

Edmonton – Calgary, op v.v.

v.a. € 1.686
Treinreis The Canadian

The Canadian is Canada’s beroemdste trein. Tijdens deze 10-daagse reis bent u 5 dagen en 4 nachten aan boord en reist dwars over Canada van Toronto naar Vancouver. Ook ’s winters absoluut de moeite waard!

Toronto – Vancouver, of v.v.

Accommodaties

Coast Edmonton Plaza Hotel

Dit elegante stadshotel is gelegen in Downtown Edmonton. Het Muttart Conservatory en The West Edmonton Mall liggen op een aantal kilometer afstand.

Fairmont Hotel Macdonald

Dit Chateau Hotel is gebouwd in 1915 en heeft een prachtig uitzicht over de North Saskatchewan River Valley. Vanuit dit Fairmont hotel kunt u erg makkelijk Edmonton ontdekken.

 

 

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024