Winterspecial Edmonton & Jasper

Tijdens deze 8-daagse combinatiereis van Edmonton en Jasper geniet u enerzijds van de levendige stad Edmonton en anderzijds van de schitterende natuur in de Rocky Mountains. Edmonton is de hoofdstad van Alberta en heeft een grote diversiteit aan bezienswaardigheden. Een bezoek aan West Edmonton Mall, het grootste shopping- en entertainment centrum van Noord-Amerika, mag zeker niet ontbreken. In Jasper, schitterend gelegen in de Rocky Mountains, kunt u de prachtige natuur en bevroren watervallen verkennen of skies onderbinden in het skigebied Marmot Basin.

Aan u de keuze of u in 3* Standard hotels of in 4* Deluxe hotels wilt verblijven. Op aanvraag kunnen wij een combinatie maken.

Deze reis verlengen, inkorten of per huurauto maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 8-daagse Winterspecial Edmonton & Jasper

Dag 1: Aankomst Edmonton

Na aankomst op de luchthaven van Edmonton gaat u op eigen gelegenheid naar het hotel in het centrum van Edmonton.

Overnachting: Coast Edmonton Plaza Hotel – Standard Room (Standard) of Delta Hotels by Marriott Edmonton Centre Suites – Guest Room (Deluxe)

 

Dag 2: Vrije dag Edmonton

De hoofdstad van Edmonton heeft in alle seizoenen veel te bieden. Er zijn vele musea, waarvan het Royal Alberta Museum is een van de meest populaire is, en u kunt Noord-Amerika’s grootste shopping- en entertainment center bezoeken, met meer dan 800 winkels en activiteiten. Ga schaatsen, maak een tour met een segway of bezoek de indrukwekkende Ice Castles.

Circa een half uur ten oosten van Edmonton bevindt zich Elk Island National Park. Hier leven ongeveer 600 bizons en de winter is de beste periode om ze te zien. Geniet van het wildlife en het ongerepte prairielandschap.

Overnachting: Coast Edmonton Plaza Hotel – Standard Room (Standard) of Delta Hotels by Marriott Edmonton Centre Suites – Guest Room (Deluxe)

 

Dag 3: Transfer van Edmonton naar Jasper

Vandaag gaat u naar de Rocky Mountains! Om 16.00 uur vertrekt de bus vanaf  Fantasyland Hotel bij West Edmonton Mall en circa 4 uur later arriveert u bij de accommodatie in Jasper. Jasper National Park is het grootste natuurpark in de Rocky Mountains. De hoofdstraat van Jasper ademt nog altijd de rustieke sfeer van weleer uit.

Overnachting: Chateau Jasper – Standard Room (Standard) of Forest Park Hotel – Balcony Room (Deluxe)

 

Dag 4: Winter Wildlife Discovery Tour

Vandaag staat een Winter Wildlife Discovery Tour op het programma. Tijdens deze 3 uur durende excursie door de Athabasca Valley, vertelt een deskundige gids u alles over de grote variëteit aan wildlife in Jasper National Park. Elanden, herten, schapen, geiten, coyotes, wolven en elks zijn slecht enkele van de dieren die in dit park leven, en uw gids is erin getraind om ze op te sporen!

Overnachting: Chateau Jasper – Standard Room (Standard) of Forest Park Hotel – Balcony Room (Deluxe)

 

Dag 5 – 7: Vrije dagen Jasper

Er zijn volop mogelijkheden om de vrije dagen in Jasper te vullen. Ga bijvoorbeeld skiën of snowboarden in skigebied Marmot Basin. Geniet van de heerlijke poedersneeuw en liften zonder wachttijden. Het skigebied heeft 84 afdalingen voor zowel beginners als gevorderde skiërs.

Een ‘Icewalk’ over de bodem van Maligne Canyon is een absolute aanrader. Met een gids wandelt u door de diepste toegankelijke kloof in Jasper National Park, waarbij u onderweg bevroren watervallen, ijsgrotten en fascinerende ijsformaties ontdekt. Tijdens de 3 uur durende tour wordt een afstand van circa 3,5 kilometer afgelegd, voornamelijk bergafwaarts.

In de omgeving van Jasper zijn tevens mogelijkheden om te sneeuwschoenwandelen, ijsklimmen of een hondensledetocht en ‘horsedrawn sleighrides’ te maken.

Overnachting: Chateau Jasper – Standard Room (Standard) of Forest Park Hotel – Balcony Room (Deluxe)

 

Dag 8: Transfer van Jasper naar Edmonton luchthaven

’s Morgens reist u per bus terug naar Edmonton en hiermee komt een einde aan deze bijzondere winterreis.

Vertrekdata Winterspecial Edmonton & Jasper 2022-2023

Dagelijks tussen 10 december 2022 en 27 maart 2023

Prijzen Winterspecial Edmonton & Jasper 2022-2023

2-persoons-
kamer
3-persoons-
kamer
4-persoons-
kamer
1-persoons-
kamer
Standard € 696 € 596 € 546 € 1.152
Deluxe € 871 € 710 € 627 € 1.507

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op koers Canadese dollar op 19 oktober 2022 en onderhevig aan wijzigingen. Kinderprijzen zijn op aanvraag.

 

Inbegrepen
 • 7 overnachtingen conform reisschema in gekozen hotelklasse in standaardkamers
 • bustransfer West Edmonton Mall – Jasper
 • Winter Wildlife Discovery Jasper
 • bustransfer Jasper – Edmonton Airport
 • lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • overige transfers
 • ski-/snowboard materiaal
 • skipas
 • maaltijden
 • fooien
 • entree nationaal park
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024