De provincie Nova Scotia is 600 kilometer lang, van Cape North op Cape Breton Island tot aan de zuidelijkste punt op Cape Sable. Het schiereiland ligt in het oosten van Canada en is op te delen in 7 regio’s:

  • De regio Halifax Metro biedt het beste van land en zee: het heeft een historische haven met prachtige uitzichten, maar ook een kosmopolitische mix van cafés, winkels en galeries.
  • Het pittoreske South Shore staat bekend om zijn bijzondere mix van schoonheid en historische schatten, welke terug te vinden zijn bij onder andere de vuurtoren bij Peggy ’s Cove, Lunenburgs oude centrum en het Black Loyalist Heritage Museum.
  • In het zuid-westen van Nova Scotia ligt de regio Yarmouth & Acadia Shores, waar de Franse en Engelse culturen zich mengen. Een bezoek aan het vissersdorpje Acadia, met zijn kerken en traditionele gerechten, is zeker de moeite waard.
  • De Bay of Fundy & Annapolis Valley biedt adembenemende uitzichten over onder andere de boerderijen en de wijngaarden in dit gebied.
  • De natuurlijke schoonheid van Northumberland Shore gecombineerd met de overvloed aan geschiedenis en cultuur in de diverse musea verhullen het rijke verleden van deze regio.
  • Cape Breton Island is een paradijs met prachtige hooglanden, een levendige Keltische cultuur, ruige kust paden en kristalheldere meren.
  • De Eastern Shore is uitstekend voor mensen die willen surfen, kajakken, wild willen spotten, lokale culinaire lekkernijen willen proberen en van festivals houden.

Nova Scotia heeft alles in huis voor een perfecte vakantie!

Reizen & Excursies

v.a. € 2.430
Coast to Coast per trein

In 15 dagen van de Pacific Coast van Canada naar de Atlantic Coast. Doorkruis 8 provincies, 5 tijdzones en bezoek metropolen, uitgestrekte prairies en indrukwekkende bergen.

v.a. € 3.359
Atlantic Maritimes Tour

13-daagse groepsreis door de Atlantische provincies Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island. Gegarandeerde vertrekdata!

Rail & Sail Oost Canada en New England

10-daagse rondreis van Montreal naar Boston, deels per trein en deels per cruise van Holland America Line.

Ontdek Newfoundland en Labrador

Een 15-daagse autoreis door Nova Scotia, Newfoundland en Labrador, waarbij u kennis maakt met de prachtige landschappen en de ruige schoonheid van het gebied.

v.a. € 1.729
Eastern Rail Experience

Bezoek in 12 dagen de maritieme provincies Nova Scotia en New Brunswick, historisch Quebec City, wereldstad Montreal, het prachtige Thousand Islands gebied en metropool Toronto. Individuele reis per trein, inclusief 5 excursies.

v.a. € 1.280
Autorondreis Maritimes

15-daagse autorondreis door Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island, waarbij u kennis maakt met historische steden, prachtige natuur, wildlife en een heerlijke kreeftenmaaltijd.

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024