Country Inns of Nova Scotia

Tijdens deze 11 daagse reis bezoekt u Nova Scotia en ervaart u alle soorten kusten die Nova Scotia te bieden heeft, van de machtige Atlantische Oceaan tot de Northumberland Strait, met de warmste wateren ten noorden van de Carolinas, en van de Baai van Fundy, met ’s werelds hoogste getijden, tot de Bras D’Or-meren, het enorme, zoutwater “binnenlandse meer” van Cape Breton Island. Natuurlijk rijdt u hier ook over de beroemde Cabot Trail. De beste manier om echt het gevoel van Nova Scotia, haar mensen en haar cultuur te krijgen, is door te verblijven in kleine, sfeervolle Country Inns.

Dagprogramma Country Inns of Nova Scotia

Dag 1 Halifax

Na aankomst op de luchthaven van Halifax haal u uw huurauto op en rijdt vervolgens naar uw accommodatie in Halifax.

Overnachting in The Halliburton – Halifax

 

Dag 2 Halifax

Halifax is de hoofdstad van Nova Scotia en is zowel een moderne als historische stad. Het culturele en economische hart van de provincie is gelegen aan een van de grootste natuurlijke havens ter wereld. Kom meer te weten over het rijke maritieme verleden van Halifax tijdens een bezoek Maritime Museum of the Atlantic en Fairview Lawn Cemetery, waar meer dan 100 slachtoffers van de Titanic tragedie de laatste rustplaats hebben gevonden. Andere bezienswaardigheden in Halifax zijn St. Mary’s Basilica, de 18e-eeuwse Citadel en Victoriaanse Public Gardens.

Overnachting in The Halliburton – Halifax

 

Dag 3 Halifax – Lunenburg ( 146 km via Lighthouse Route)

Een niet al te lange route langs de prachtige kust van Nova Scotia. De lighthouse route voert u langs het beroemde plaatsje Peggy’s Cove bekend door zijn vuurtoren en mooie rotspartijen. Vervolgens rijdt u naar Mahone Bay om uiteindelijk uit te komen in het schilderachtige plaatsje Lunenburg, een Unesco World Heritage Site.

Overnachting in Alicion B&B – Lunenburg


Dag 4 Lunenburg – Shelburne ( 133 km )

Vanuit Lunenburg vervolgt u de lighthouse route langs de kust waar u regelmatig karakteristieke vuurtorens tegen zult komen. Shelburne heeft een historische wijk met daarin een aantal prachtig gerestaureerde gebouwen en straten. Een bezoek aan het Shelburne County Museum is ook zeker de moeite waard.

Overnachting in Cooper’s Inn Shelburne


Dag 5 Shelburne – Wolfville (335 km langs de kust)

Vandaag kunt u een keuze maken om door te rijden langs de ruige kust van Nova Scotia en dan o.a. een bezoek te brengen aan Yarmouth en de Scallop hoofdstad van de wereld Digby. U kunt er ook voor kiezen om de iets kortere route te nemen door het Kejimkujik National Park waar u prachtige wandelingen kunt maken of kanotochten. In Wolfville heeft u een mooi uitzicht over de Bay of Fundy met de gigantische getijdenverschillen.

Overnachting in Tattingstone Inn – Wolfville


Dag 6 Wolfville – Pictou (232 km langs de kust)

U rijdt via Windsor en vele pittoreske dorpjes langs de westkust in noordelijke richting Pictou. Voor geschiedenisliefhebbers is een bezoek aan Fort Edward National Historic Site, zeker de moeite waard. In Pictou kunt u een bezoek brengen aan het Hector Heritage Quay waar u alles te weten kunt komen over de Schotse geschiedenis in deze regio. Hier is ook een replica van de “Hector” het schip waar de eerste immigranten uit Schotland Nova Scotia binnen kwamen.

Overnachting in Customs House Inn – Pictou


Dag 7 Pictou – West Lake Ainslie/ Cheticamp (200 km)

Vandaag een rit naar Cape Breton Island waar u zult genieten van de prachtige natuur die het eiland te bieden heeft. Cheticamp ligt aan het begin van de beroemde Cabot Trail. Cheticamp heeft veel art-shops en musea. Een van de bekendste is het Acadian Museum. Vanuit Cheticamp worden er ook Whale watching tours georganiseerd.

Overnachting in Tuloch Inn – West Lake Ainslie


Dag 8 West Lake Ainslie – Baddeck (Cabot Trail, 280 km)

Een prachtige rit over de Cabot Trail brengt u naar Baddeck, de bijna 300 kilometer route langs bossen, slingerende wegen en ruige kusten gaat zoveel fotostops opleveren dat u hier de hele dag van zult genieten. Er zijn ook diverse wandelroutes te vinden langs de Cabot Trail. De Cabot Trail biedt een onvergetelijke reis door een van de meest schilderachtige delen van Canada.

Overnachting in Dunlop Inn – Baddeck


Dag 9 Baddeck

Baddeck is een ideale plek om souvenirs te kopen, zeevruchten te eten of te gaan zeilen op de Bras d’Or-meren. In de zomer worden regelmatig zeiltochten van 2 tot 4 uur aangeboden. Alexander Graham Bell, de uitvinder van de telefoon, bracht hier zijn zomers door. Zijn zomerhuis is nog steeds in handen van de familie Bell.

Overnachting in Dunlop Inn – Baddeck


Dag 10 Baddeck – Charlos Cove (200 km)

Een afwisselende rit langs vele bossen, prachtige landschappen en kusten. U kunt onderweg ook een kleine omweg maken om naar Tor Bay Provincial Park te rijden. Charlos Cove is een plaatsje om heerlijk tot rust te komen en te genieten van de uitzichten over de Atlantische Oceaan.

Overnachting in Seawind Landing Country Inn – Charlos Cove


Dag 11 Charlos Cove – Halifax airport ( 278 km)

De reis is helaas alweer bijna ten einde. Het is de moeite waard om op de reis terug naar Halifax een bezoek te brengen aan het historische plaatsje Sherbrooke. Aangekomen op de luchthaven van Halifax levert u uw huurauto in en checkt u in voor uw terugreis.

Dagelijks vertrek tussen 15 mei en 22 september 2024

Prijzen 2024

2 persoons kamer 1 persoons kamer
15 mei - 22 september 2024 v.a. € 1.101 v.a. € 2.138

Prijzen zijn per persoon onder voorbehoud van de koers van de Canadese dollar en beschikbaarheid. Tijdens feestdagen en bijzondere gelegenheden kunnen de prijzen hoger uitvallen.

Inbegrepen:

  • 10 nachten accommodatie volgens beschrijving
  • 6 ontbijten
  • uitgebreid Engelstalig informatiepakket
  • Nederlandstalig Roadbook
  • lokale taxen

Niet inbegrepen:

  • vluchten
  • entreegelden parken
  • overige maaltijden
  • uitgaven van persoonlijke aard
  • autohuur
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024