Sherbrooke

Sherbrooke, gelegen in Nova Scotia, is een historisch dorp dat bekend staat om zijn charmante karakter en rijke erfgoed. Het is gelegen aan de oevers van de St. Mary’s River en biedt bezoekers een rustige en authentieke ervaring.

Een van de opvallende bezienswaardigheden in Sherbrooke is het Sherbrooke Village Museum, een openluchtmuseum dat een fascinerende blik werpt op het leven in de 19e eeuw. Bezoekers kunnen door historische gebouwen dwalen, ambachtslieden aan het werk zien en de sfeer van het verleden opsnuiven.

De omgeving van het dorp biedt mogelijkheden voor buitenactiviteiten, zoals wandelen, vissen en kanoën. Het is ook een uitvalsbasis voor het verkennen van de prachtige natuur van Nova Scotia.

Sherbrooke is een kleine gemeenschap met beperkte commerciële voorzieningen, maar er zijn enkele lokale eetgelegenheden en accommodaties voor bezoekers die op zoek zijn naar een rustige vakantie.

De geschiedenis van het dorp is nauw verbonden met de goudwinning, en er zijn nog steeds overblijfselen van oude mijnsites in de omgeving te zien.

Hoewel Sherbrooke misschien niet de bruisende sfeer heeft van grotere steden, trekt het bezoekers aan die op zoek zijn naar een stap terug in de tijd en een glimp van het historische leven in Nova Scotia. Het is een rustige bestemming voor diegenen die willen genieten van de eenvoudige geneugten van het plattelandsleven en de rijke geschiedenis van de regio.

Reizen & Excursies

v.a. € 1.410
Verborgen schatten van Nova Scotia

In deze 15 daagse autorondreis maakt u kennis met de afwisselende natuur van Nova Scotia en de lieflijke vissersplaatsjes. U zult versteld staan van de grote getijden verschillen in de Bay of Fundy. Natuurlijk mag een bezoek aan Cape Breton en de Cabot Trail niet ontbreken.

Halifax – Halifax

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024