Canada is het op één na grootste land ter wereld en heeft dan ook een grote diversiteit aan landschappen en cultuur te bieden. Het landschap varieert van uitgestrekte prairies in het midden van het land tot de ruige Rocky Mountains in Alberta. Het land heeft maar liefst 5 verschillende tijdzones en bestaat uit 13 verschillende provincies/territories.

Als u een reis gaat plannen door Canada houd dan rekening met de gigantische afstanden. Om een idee te geven, de afstand van St. Johns in Newfoundland in het oosten en Vancouver in het westen is maar liefst 7.500 kilometer. Om een goede indruk te krijgen van Canada is het verstandig om niet het hele land in één vakantie te willen zien, hier is het land gewoon te groot voor. Als u voor de eerste keer naar Canada gaat is het leuk om bijvoorbeeld in het westen een deel van British Columbia en Alberta te doen, kiest u voor de oostzijde dan is een combinatie tussen Ontario en Quebec een goede optie. Ook wordt er voor een eerste keer vaak gekozen voor de Atlantic Provinces vanwege de ruige kusten en het prachtige groene landschap.

Canada is op vele manieren te bereizen: per trein, auto, boot, camper of een combinatie hiervan. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk waar uw voorkeur naar uit gaat. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze van vervoer en accommodatie.

Reizen & Excursies

v.a. € 1.649
Culinary Discovery

Culinary Discovery is een 14-daagse autorondreis van Calgary naar Vancouver waarbij de focus, naast de natuur en cultuur, is gericht op de culinaire kant van Canada. Proef typisch Canadese gerechten, geniet van Western Style-BBQ, bezoek wijnhuizen en maak een foodmarket tour.

Camperreis Rockies & Vancouver Island

De 21-daagse camperreis Rockies & Vancouver laat u zien hoe divers West-Canada is. De overweldigende Canadese Rockies, de wijnstreek Okanagen en natuurlijk de ruige kusten van Vancouver Island.

Niagara Falls vanuit Toronto

De Niagara Falls-dagtour vanuit Toronto brengt u naar een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Canada

Banff Gondola Ride

Een adembenemende klim naar de top van Sulphur Mountain voor een zeer indrukwekkende 360 graden panorama van pure berg. U kunt een wandelingen maken langs de rand van berg of iets nuttigen in één van de twee restaurants die zich op de top van de berg bevinden.

v.a. € 2.430
Coast to Coast per trein

In 15 dagen van de Pacific Coast van Canada naar de Atlantic Coast. Doorkruis 8 provincies, 5 tijdzones en bezoek metropolen, uitgestrekte prairies en indrukwekkende bergen.

Per trein door Canada met Via Rail

VIA Rail is de nationale spoorwegmaatschappij van Canada. Zij verbinden ruim 400 stations, verspreid door het hele land. U kunt bij ons losse trajecten, complete verzorgde treinreizen en VIA Rail passen boeken.

v.a. € 840
Crossing Borders Canada & USA

Afwisselende 7-daagse reis per trein met bezoek aan metropolen New York en Toronto, de indrukwekkende Niagara Falls en het 19e eeuwse stadje Niagara-on-the-Lake.

v.a. € 1.685
Canada & USA Pacific Coast Explorer

12-daagse treinreis van het Canadese Vancouver naar het Amerikaanse Los Angeles, via Seattle en San Francisco, met verblijf in goede middenklasse hotels.

v.a. € 1.198
Rocky Mountaineer

Ervaar een van de mooiste treinreizen ter wereld! De Rocky Mountaineer komt op plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen; geniet onderweg van het bergland met zijn besneeuwde toppen, oneindige bossen, diepe kloven en schuimende rivieren.

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024