Aurora Borealis Yellowknife – Aurora Village

Tijdens dit 4-daagse arrangement heeft u de gelegenheid de Aurora Borealis (noorderlicht) te aanschouwen. Yellowknife is de hoofdstad van de Northwest Territories en gelegen aan de noordkust van Great Slave Lake, ongeveer 1.500 kilometer ten noorden van Edmonton. Door de ligging, het meestal heldere winterweer en doordat er weinig omgevingslicht en luchtvervuiling is, is het de perfecte locatie om het schouwspel te ervaren.

Het noorderlicht ontstaat wanneer grote hoeveelheden elektrisch geladen deeltjes door de zon worden verzonden en in aanraking komen met de beschermlaag rondom de aarde. Hierbij botsen de elektrische deeltjes met het zuurstof in de lucht, waardoor vanuit de luchtdeeltjes licht vrijkomt. Bij een heldere, koude en onbewolkte nacht is het noorderlicht zichtbaar: groene, paarse, roze, rode of witte lichtstrepen, -gloed of -bundels in de lucht.

Het is een magische ervaring om het licht in de lucht te zien dansen, waarbij het ijs- en sneeuwlandschap wordt verlicht. Beleef het zelf in Yellowknife!

Dagprogramma 4-daagse Aurora Borealis Yellowknife - Aurora Village

Dag 1: Aankomst Yellowknife en ’s avonds bezoek Aurora Village

Bij aankomst in Yellowknife volgt een korte transfer naar uw accommodatie. Na het inchecken haalt u de winterkleding op, die u gedurende het verblijf in Yellowknife kunt gebruiken. ’s Avonds staat de eerste Aurora Borealis excursie al op het programma. Een korte transfer brengt u naar Aurora Teepee Village, gelegen tussen Yellowknife en Tibbitt Lake. Het noorderlichtdorp is gelegen middenin de belangrijkste zone van het licht: de Aurora Oval, gebaseerd op de geomagnetische Noordpool.

Laat de gids u alles vertellen over dit fenomeen en bekijk het spektakel vanaf de 5 uitzichtheuvels en vanuit de verwarmde buitenstoelen, die 360 graden kunnen draaien zodat er vanuit iedere hoek perfect zicht is. Bij de houtkachels in de traditionele, pittoreske tipi’s kunt u zich opwarmen.

Dag 2: Winter excursie en ’s avonds bezoek Aurora Village

Tijdens de optionele excursies maakt u kennis met meerdere winteractiviteiten. Het exacte programma hiervoor verneemt u ter plaatse; dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. Zo kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan een hondensledetocht, begeleide sneeuwschoenwandeling, sneeuwscootertocht en ijsvissen. ’s Avonds staat een tweede bezoek aan Aurora Village gepland.

Dag 3: Stadstour Yellowknife en ’s avonds bezoek Aurora Village

Vanmiddag wordt u opgehaald voor een 2 uur durende excursie waarbij u Yellowknife ontdekt. De tour onthult het ontstaan van de stad en de diepgewortelde Aboriginal-cultuur en voert langs Legislative Assembly, Prince of Wales Northern Heritage Center, het levendige centrum en het oude centrum, en over een bevroren Ice Road. Vanavond bezoekt u voor de derde maal Aurora Teepee Village en vandaag zijn verwarmde stoelen voor u gereserveerd. Tijdens de eerdere bezoeken kunnen deze stoelen bij aankomst in de Village worden gereserveerd – op basis van beschikbaarheid.

Dag 4: Einde arrangement

De inbegrepen transfer brengt u naar de luchthaven van Yellowknife en daarmee is een einde gekomen aan dit bijzondere arrangement.

De Aurora Borealis is een natuurverschijnsel dat het beste zichtbaar is bij helder weer. Hoewel er geen garantie is dat u het noorderlicht ziet, is de kans tijdens een 4-daagse arrangement in Aurora Village maakt liefst 98%!

Vertrekdata winter 2023-2024

Dagelijks tussen 20 november 2023 en 4 april 2024

Deze excursiereis vertrekt vanaf Yellowknife. Er zijn dagelijks rechtstreekse vluchten naar Yellowknife vanuit Vancouver, Calgary en Edmonton.

Prijzen Aurora Borealis Yellowknife - Aurora Village

Prijzen winter 2023-2024
2-persoonskamer € 814,00
3-persoonskamer € 750,00
4-persoonskamer € 675,00
1-persoonskamer € 1.095,00

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op koers Canadese dollar op 29 juni 2023 en onderhevig aan wijzigingen. Kinderprijzen zijn op aanvraag.

Inbegrepen
  • 3 overnachtingen in Nova Inn Yellowknife in Standard Room
  • luchthaven transfer naar en vanaf accommodatie
  • 3 dagen gebruik winterkleding (Canada Goose parka, handschoenen, broek, laarzen en gezichtswarmer)
  • 3x 4 uur durende avondexcursie Aurora Village inclusief transfers.
  • 2 uur durende stadstour Yellowknife
  • lokale belastingen
Niet inbegrepen
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024