Winter in West Canada

Een reis door West Canada is ’s winters een totaal andere beleving dan in andere seizoenen. In de Rocky Mountains vormen imponerende witte bergen, besneeuwde bomen en meren en bevroren watervallen het decor van een winterwonderland. U ontdekt Banff National Park, de wereldberoemde Icefields Parkway en Jasper National Park. Tijdens de 2-daagse Snow Train van Jasper naar Vancouver geniet u op comfortabele wijze van het bevroren landschap. In Banff, Jasper en Vancouver zijn sightseeing tours inbegrepen en tevens zijn er vrije dagen voor optionele activiteiten.

In de Rocky Mountains komt de temperatuur tussen november en maart zelden boven het vriespunt en kan het kwik dalen tot -30 °C. Door de relatief droge lucht worden zelfs deze extreme temperaturen als draaglijk ervaren. Vancouver heeft een beschutte ligging en kent daardoor, in combinatie met het gematigde zeeklimaat, ’s winters relatief milde temperaturen.

Raak betovert door de schoonheid van het winterseizoen!

Beknopte route: Calgary – Banff – Jasper – treinreis The Canadian – Vancouver

Deze reis verlengen, inkorten, in omgekeerde volgorde of per huurauto maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 11-daagse Winter in West Canada

Dag 1: Aankomst in Calgary en transfer naar Banff

Bij aankomst op de luchthaven van Calgary volgt een bustransfer; u bereikt Banff in ongeveer anderhalf uur. Banff is het hoogstgelegen dorp van Canada en wordt omgeven door de indrukwekkende Rocky Mountains en uitgestrekte bossen van de Bow Valley.

Overnachting: Elk and Avenue Hotel – Standard Room (Standard) of Fairmont Banff Springs Hotel – Fairmont Room (Deluxe)

 

Dag 2: Sightseeing Tour Banff

De tour voert langs de bevroren Bow Falls en over de Lake Minnewanka Scenic Loop. In The Cave & Basin National Historic Site wordt de geschiedenis van Banff op unieke wijze getoond. Ook Banff Gondola is bij de tour inbegrepen: in 8 minuten bereikt u de top van Sulphur Mountain, op 2.281 meter hoogte.

Overnachting: Elk and Avenue Hotel – Standard Room (Standard) of Fairmont Banff Springs Hotel – Fairmont Room (Deluxe)

 

Dag 3: Vrije dag Banff

Er zijn tal van mogelijkheden om deze vrije dag in te vullen. Ga skiën of snowboarden in de befaamde ‘champagne powder snow’ van SkiBig3: drie gebieden met een oppervlakte van ruim 3.100 hectare. Of maak een sneeuwschoenwandeling, sneeuwscootertocht of Icewalk door bevroren Johnston Canyon. Ga schaatsen, sleeën, ijsklimmen, heli-skiën of breng een bezoek aan Banff Upper Hot Springs.

Overnachting: Elk and Avenue Hotel – Standard Room (Standard) of Fairmont Banff Springs Hotel – Fairmont Room (Deluxe)

 

Dag 4: Over de Icefields Parkway naar Jasper

De Icefields Parkway tussen Lake Louise en Jasper is een van de meest indrukwekkende bergwegen ter wereld; zowel in de zomer als in de winter. Geniet onderweg van de besneeuwde bergen, beboste valleien, bevroren watervallen en meren en enorme gletsjers. De transferduur is ongeveer 4,5 uur.

Overnachting: Chateau Jasper – Standard Room (Standard) of Fairmont Jasper Park Lodge – Fairmont Room (Deluxe)

 

Dag 5: Sightseeing Tour Jasper

Tijdens de inbegrepen Discovery ochtendexcursie gaat u met een deskundige gids op zoek naar wildlife. Er leven onder andere elanden, herten, schapen, geiten, coyote en wolven. Leer alles over de manier waarop deze dieren bijdragen aan de rijke diversiteit van het gebied en hoe ze bergwinters overleven. Er wordt door de Athabasca Valley gereisd en onderweg ziet u de mooiste landschappen.

Overnachting: Chateau Jasper – Standard Room (Standard) of Fairmont Jasper Park Lodge – Fairmont Room (Deluxe)

 

Dag 6: Vrije dag Jasper

Ook in Jasper zijn volop mogelijkheden voor activiteiten. Maak een begeleide wandeling door de bevroren Maligne Canyon, ga ijsklimmen of maak een hondensledetocht. In het fantastische skigebied Marmot Basin vindt u 84 afdalingen, heerlijke poedersneeuw en liften met nauwelijks wachttijden.

Overnachting: Chateau Jasper – Standard Room (Standard) of Fairmont Jasper Park Lodge – Fairmont Room (Deluxe)

 

Dag 7: Snow Train richting Vancouver

Om 09.30 uur vertrekt The Canadian trein vanaf het treinstation in Jasper, in westelijke richting naar Vancouver. Geniet vanuit het comfort van de warme trein van het voorbijglijdende landschap, de uitstekende maaltijden en het reisgezelschap. Aan boord worden een Boven- en Benedenbed gereserveerd; overdag twee brede stoelen tegenover elkaar die ’s nachts worden omgebouwd tot twee bedden boven elkaar, van het gangpad gescheiden door een zwaar gordijn. Douche en toilet bevinden zich elders in hetzelfde rijtuig.

Optioneel kiest u voor de Cabin for Two; een privécompartiment voor twee personen met eigen wastafel en toilet. Overdag beschikt u over twee comfortabele fauteuils naast elkaar en ’s nachts is het een knusse slaapkamer met twee bedden boven elkaar. De douche bevindt zich elders in hetzelfde rijtuig. De Cabin for One is een privécompartiment voor één persoon met comfortabele fauteuil, wastafel en toilet. ’s Nachts heeft u een knus slaapkamertje met eenpersoonsbed.

Overnachting: aan boord van The Canadian in Boven- en Benedenbed

 

Dag 8: Aankomst trein in Vancouver

’s Morgens rond 08.00 uur rijdt de trein het Pacific Railway Station in Vancouver binnen: het eindpunt van The Canadian. Op eigen gelegenheid gaat u naar het centrum van de stad.

Overnachting: Sandman Suites on Davie – One Bedroom Suite (Standard) of Rosewood Hotel Georgia – Superior Room (Deluxe)

 

Dag 9: Stadstour Vancouver en bezoek Capilano Suspension Park

Vandaag neemt u deel aan een bustour door de stad en naar Vancouver North Shore. Ontdek historische buurten zoals Gastown, Chinatown en schilderachtig English Bay. In Stanley Park komt u meer te weten over de inheemse volkeren, op Granville Island wordt de Public Market bezocht en aan de noordzijde van de stad het regenwoud van Capilano Suspension Bridge & Park.

Overnachting: Sandman Suites on Davie – One Bedroom Suite (Standard) of Rosewood Hotel Georgia – Superior Room (Deluxe)

 

Dag 10: Vrije dag

Breng de dag door in het centrum van Vancouver of maak een excursie om de omgeving te verkennen. Kies voor een dagexcursie naar Victoria op Vancouver Island, per watervliegtuig heen en per bus en boot retour, of een bustour over de afwisselende Sea-to-Sky Highway naar Whistler. Tussen half november en eind februari is de Bald Eagle Viewing Float Trip een aanrader: een rustige rafttocht door het stroomgebied van de Squamish River, waar zich in deze periode zo’n 1.300 Amerikaanse zeearenden verzamelen.

Overnachting: Sandman Suites on Davie – One Bedroom Suite (Standard) of Rosewood Hotel Georgia – Superior Room (Deluxe)

 

Dag 11: Einde reis

Vandaag komt uw winterse avontuur ten einde; u gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Vertrekdata Winter in West Canada

Iedere donderdag en zondag tussen 11 december 2022 en 8 april 2023

Staat uw gewenste vertrekdatum er niet bij? Vraag ons naar de mogelijkheden! The Canadian trein vertrekt niet dagelijks waardoor Winter in West Canada in deze hoedanigheid enkel op bovengenoemde data kan worden gemaakt. Door een andere afstemming van de onderdelen kunnen wij op veel data een gelijkwaardige reis realiseren.

Prijzen Winter in West Canada

Standard Hotels 2-persoonskamer 1-persoonskamer
11 december t/m 15 december 2022 € 1.528 € 2.175
18 december t/m 29 december 2022 € 1.723 € 2.566
1 januari 2023 t/m 30 8 april 2023 € 1.530 € 2.180
Deluxe Hotels 2-persoonskamer 1-persoonskamer
11 december t/m 15 december 2022 € 2.499 € 4.118
18 december 2022 t/m 1 januari 2023 € 3.039 € 5.197
5 januari t/m 8 april 2023 € 2.722 € 4.564

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 19 oktober 2022 en onderhevig aan wijzigingen. Kinderprijzen op aanvraag en overige kamerbezettingen op aanvraag.

 

Inbegrepen
  • bustransfer van luchthaven Calgary naar accommodatie Banff
  • 9 overnachtingen in genoemde of gelijkwaardige hotels in standaard kamer
  • sightseeing tour Banff inclusief Sulphur Mountain Gondola (ca. 6 uur)
  • bustransfer van Banff naar Jasper
  • sightseeing tour Jasper (ca. 3,5 uur)
  • treinreis The Canadian van Jasper naar Vancouver inclusief Boven- en Benedenbed en alle maaltijden aan boord
  • stadstour Vancouver en bezoek Capilano Suspension Bridge (ca. 5 uur)
  • lokale belastingen
Niet inbegrepen
  • vluchten
  • niet genoemde luchthavens, accommodaties en treinstations
  • overige maaltijden
  • fooien
  • entreegelden nationale parken
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024