Ucluelet is een oude nederzetting gelegen op de noordelijke rand van Barkley Sound. Het dorp werd op 26 februari 1952 opgericht. In augustus 1959 werd de langverwachte weg van Port Alberni naar het westen van Vancouver Island geopend, waardoor het dorp Ucluelet uitgroeide tot een stad met 1700 inwoners. Ucluelet is 35 kilometer ten zuiden van Tofino gelegen. De steden zijn van elkaar gescheiden door het Pacific Rim National Park.

Vanuit Ucluelet kunt u heerlijk wandelen over rotsige paden, houten loopvlonders en de stranden. Tevens is het mogelijk om hier te vissen, kajakken, surfen, walvisexcursies te maken en om met een rubberboot beren te spotten in hun natuurlijke leefomgeving.

Reizen & Excursies

Bearwatching Ucluelet

Ontmoet één van de meest angstaanjagende en fascinerende dieren die zich aan de westkust van Vancouver Island bevinden, de zwarte beer. Bij laag tij gaat u aan boord van de 14 meter Panoramisch Cruiser of een Zodiac die u langs de weelderige kustlijn vaart naar het voedselgebied van de beer.

Ucluelet Whalewatching

Bekijk grijze walvissen, bultruggen, voorbijgaande orka’s en een groot aantal andere zeedieren en ontdek de schoonheid van Barkley Sound aan de westkust van Vancouver Island.

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024