Inside Passage & The Rockies

Ontdek de contrasten van West Canada in deze 17-daagse autorondreis. U bezoekt metropool Vancouver, gematigd regenwoud en lange stranden op Vancouver Island, de diepe fjorden van de Inside Passage ferry en de ruige Rocky Mountains. Er is volop vrije tijd om het natuurschoon te verkennen en excursies te maken. We bieden de reis Inside Passage & The Rockies aan in drie accommodatietypes: Standard hotels (3*), Deluxe hotels (4*) en in kleinschalige Bed&Breakfast accommodaties. Op verzoek kan een combinatie worden samengesteld.

Beknopte route: Vancouver – Tofino/Ucluelet – Campbell River – Port Hardy – Inside Passage ferry – Prince Rupert – Smithers – Prince George – Jasper – Banff/Canmore – Calgary 

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 17-daagse Inside Passage & The Rockies

Dag 1: Aankomst Vancouver en ophalen huurauto

De eerste dagen van de reis verblijft u in metropool Vancouver. Afhankelijk van uw aankomsttijd, is er vandaag al tijd om op verkenning uit te gaan.

Overnachting: Sandman City Centre (Standard), Sheraton Wall Centre (Deluxe), Bee and Thistle Guest House (B&B)
Dag 2: Vrije dag Vancouver

Vancouver is een spectaculaire stad, gelegen tussen de Coast Mountains en de Pacific Ocean. Vandaag ontdekt u waarom zoveel mensen graag in Vancouver wonen en werken. Bezoek historisch Gastown, schilderachtig English Bay, Noord Amerika’s één na grootste Chinatown en het gezellige Granville Island. Voor mooi uitzicht op de skyline van Vancouver gaat u naar Stanley Park.

Overnachting: Sandman City Centre (Standard), Sheraton Wall Centre (Deluxe), Bee and Thistle Guest House (B&B)
Dag 3: Ferry over Strait of Georgia en rit naar de westkust, ca. 230 km plus ferry

Ten noorden van Vancouver maakt u de oversteek naar Nanaimo op Vancouver Island en rijdt dwars over het eiland naar de westkust. De Pacific Rim Highway voert door gematigd regenwoud en het bergachtige binnenland. Uw eindbestemming van vandaag is gelegen aan de Stille Oceaan.

Overnachting: Tofino Resort & Marine (Standard), Water’s Edge Suites (Deluxe), Blue Bear (B&B)
Dag 4: Vrije dag Pacific Rim National Park

De westkust kenmerkt zich door ruige rotskusten, grillige rotsformaties, gematigd regenwoud, kilometerslang zandstrand en volop wandelmogelijkheden. Verken de bezienswaardigheden op eigen gelegenheid of maak een tour op de Stille Oceaan; er worden onder andere zwarte berenexcursies, kajaktochten, walvisexcursies aangeboden en bootexcursies naar Hot Springs Cove.

Overnachting: Tofino Resort & Marine (Standard), Water’s Edge Suites (Deluxe), Blue Bear (B&B)
Dag 5: Terug naar de oostkust en noordwaarts naar Campbell River, ca. 270 km

Volg Pacific Rim Highway terug naar de oostkust. Heeft u op de heenweg Cathedral Grove niet bezocht; doe dit dan vandaag. Hier wandelt u tussen indrukwekkende Douglas sparren van 800 jaar oud en soms wel 80 meter hoog. Langs de oostzijde van Vancouver Island rijdt u naar Campbell River.

Overnachting: Coast Discovery Inn & Marine (Standard), Painter’s Lodge (Deluxe), Beachway Suites (B&B)
Dag 6: Vrije dag

Campbell River is dé zalmhoofdstad van de wereld en elk jaar keren duizenden zalmen er terug naar hun geboortegrond om te paaien, en trekt veel verschillende diersoorten aan. Het is daarom de perfecte locatie voor een whalewatching. Tevens is Campbell River de toegangspoort tot Quadra Island en Strathcona Provincial Park.

Overnachting: Coast Discovery Inn & Marine (Standard), Painter’s Lodge (Deluxe), Beachway Suites (B&B)
Dag 7: Naar het uiterste noorden van Vancouver Island, ca. 230 km

Een slingerweg voert door het dicht beboste binnenland van Vancouver Island noordwaarts. Het gebied is dunbevolkt en staat bekend om de bosbouw; u ziet onderweg houtzagerijen en houttransport over de weg en het water.

Overnachting: Kwa’Lilas Hotel (Standard en Deluxe), Chocolate & Serenity (B&B)
Dag 8: Vrije voor bezoek historisch Telegraph Cove, berenexcursies of whalewatching

Bezoek de Quatse Hatchery zalmkwekerij, kies een van de uitstekende wandelmogelijkheden in het noorden van Vancouver Island of rijdt naar het historische stadje Telegraph Cove, gebouwd op palen. In het Whale Interpretive Centre leert u alles over walvissen en ziet het skelet van een grijze walvis en vele andere zoogdieren. Telegraph Cove en Port McNeill zijn de uitvalsbasis voor wildlife tours in de Johnstone Strait.

Overnachting: Kwa’Lilas Hotel (Standard en Deluxe), Chocolate & Serenity (B&B)
Dag 9: Inside Passage ferry langs de fjordenkust van British Columbia

Vandaag een lange, maar ontspannen dag. Vroeg in de ochtend checkt u in voor de ferry van Port Hardy naar Prince Rupert. Tijdens deze tocht ziet u prachtige fjorden en baaien, eilandjes, watervallen en vissersdorpjes en vuurtorens. U reist door een gebied dat niet toegankelijk is over land, maar enkel per boot of vliegtuigje. Een Aurora Lounge stoelreservering inbegrepen; deze lounge bevindt zich aan de voorzijde van het schip en biedt het beste uitzicht vanuit een comfortabele stoel. Aankomst in Prince Rupert is om 23.30 uur.

Overnachting: Prestige Prince Rupert Hotel (Standard), Crest Hotel (Deluxe), Eagle Bluff (B&B)
Dag 10: Vrije dag Prince Rupert

Prince Rupert is gelegen in een beschutte baai met vele kleine eilandjes. De stad heeft een rijke historie als vis-, handel- en spoorwegstad en is tevens het centrum van Tsimshian First Nation gebied. In het centrum en Cow Bay wandelt u tussen de bontgekleurde, historische gebouwen, muurschilderingen en prachtig bewerkte totems. Tussen eind mei en eind juli worden bootexcursie aangeboden naar de grizzlyberen in Khutzeymateen Valley en in augustus en september kunt u een whalewatchings maken.

Overnachting: Prestige Prince Rupert Hotel (Standard), Crest Hotel (Deluxe), Eagle Bluff (B&B)
Dag 11: Naar Smithers, ca. 350 km

Langs de schitterende Skeena River reist u naar Smithers. In Kitwanga zijn meer dan 50 totempalen te zien en in Hazelton is een bezoek aan ‘Ksan Historial Village de moeite waard. In Moricetown ziet u in de zomermaanden de native bevolking vissen op zalm en heeft u vanaf de Hagwilget Suspension Bridge een mooi uitzicht over de Bulkley River en Moricetown Canyon.

Overnachting: Sandman Smithers (Standard), Prestige Hudson Bay Lodge (Deluxe en B&B),
Dag 12: Yellowhead Highway naar Prince George, ca. 370 km

U rijdt over het Interior Plateau waar het landschap wordt bepaald door beboste heuvels, meren en bosbouw. Maak bij Vanderhoof een uitstap naar Fort St. James Historical Site, een gerestaureerde pelshandelsplaats van de Hudson’s Bay Company (106 kilometer extra).

Overnachting: Sandman Hotel (Standard), Coast Inn of the North (Deluxe), Ridgeview B&B (B&B)
Dag 13: Langs Mount Robson naar Jasper, ca. 375 km

Door eindeloze sparrenbossen en langs slingerende rivieren rijdt u naar de Canadian Rocky Mountain Parks. Mount Robson Provincial Park is uw toegangspoort tot de indrukwekkende Rockies. De Yellowhead Highway voert dwars door het park en biedt, bij goed weer, zicht op de hoogste top van de Canadese Rockies: de 3.954 meter hoge Mount Robson.

Overnachting: Chateau Jasper (Standard), Crimson Jasper (Deluxe), Home Accommodation (B&B)
Dag 14: Vrije dag Jasper National Park

Jasper National Park is het grootste park van de Canadese Rockies en bestaat uit dichte bossen, glasheldere meren, watervallen en diepe kloven. Aan Maligne Lake Road liggen meerdere hoogtepunten van het park, zoals de 50 meter diepe Maligne Canyon en gletsjermeren Medicine Lake en Maligne Lake en er wordt regelmatig wildlife gezien.

Overnachting: Chateau Jasper (Standard), Crimson Jasper (Deluxe), Home Accommodation (B&B)
Dag 15: Icefields Parkway naar Banff National Park, ca. 290 km

Via de schitterende Icefields Parkway rijdt u door de Rocky Mountains in zuidelijke richting. Neem de tijd voor deze weg zodat u regelmatig kunt stoppen om te genieten van de mooie vergezichten en de prachtige meren onderweg. Bij de Columbia Icefields kunt u met de Ice Explorer een tocht maken op de Athabasca Glacier.

Overnachting: High Country Inn (Standard), Buffalo Mountain Lodge (Deluxe), Ambleside Lodge (B&B)
Dag 16: Vrije dag Banff National Park

Banff National Park is beroemd vanwege de indrukwekkend besneeuwde pieken, de bossen, machtige rivieren en felblauwe meren. Hoogtepunten van de omgeving zijn onder andere Bow River Falls, Tunnel Mountain Drive met de door wind geërodeerde hoodoos, Lake Louise, Moraine Lake, Johnston Canyon en de Spiral Tunnels.

Overnachting: High Country Inn (Standard), Buffalo Mountain Lodge (Deluxe), Ambleside Lodge (B&B)
Dag 17: Korte rit naar Calgary, ca. 125 km, en einde van de reis

In circa anderhalf uur rijdt u naar de luchthaven van Calgary. Een afwisselende reis komt hiermee ten einde.

Optionele uitbreiding: Fish Creek in Hyder, Alaska

Tussen Prince Rupert en Smithers kunt u de reis uitbreiden met 2 overnachtingen in Stewart. De Fish Creek Wildlife Observation Site is de voornaamste reden voor een bezoek aan Stewart en buurplaatsje Hyder. Tijdens de zalmtrek komen zwarte beren en grizzlyberen hier hun maaltje uit de rivier vissen en kunt u ze aanschouwen vanaf boardwalks. De beste tijd om beren te zien is tussen half juli en begin september. Ook buiten het zalmseizoen zijn Stewart en Hyder geweldige locaties om te bezoeken. Deze voormalige mijnwerkersdorpjes zijn gelegen in een onherbergzame regio en inmiddels vrijwel verlaten spookdorpen. Slenter over de karakteristieke Main Street, bezoek het Historical Museum en volg de Salmon Glacier Road voorbij Fish Creek, waar u uitzichtpunten op Moose Pond, Indian Mines, Premier Mines en de prachtige Salmon Glacier passeert. Vanaf € 75 per persoon (op basis van 2 personen), inclusief 2 overnachtingen.

Vertrekdata Inside Passage & The Rockies 2024

Om de dag vanaf eind mei t/m half september 2024; in de maanden juni, juli en september aanvang reis op even dagen en in augustus op oneven dagen.

Wilt u de reis voor eerder of later maken? De Inside Passage ferry van Port Hardy naar Prince Rupert vaart buiten deze data minder frequent en duurt langer, waardoor u de nacht aan boord doorbrengt in een comfortabele hut. Wij stellen graag een passend reis voor u samen.

 

Data en prijzen 2024 op aanvraag

Prijzen Inside Passage & The Rockies 2024 op aanvraag

 

Inbegrepen
 • 16 overnachtingen in gekozen categorie in standaardkamers met privé faciliteiten
 • Inside Passage ferry Port Hardy-Prince Rupert voor 2 personen en 1 auto, inclusief stoelreservering Aurora Lounge
 • lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • autohuur
 • maaltijden
 • parkeerkosten
 • ferry overtocht Horseshoe Bay – Departure Bay
 • optionele excursies
 • entreegeld parken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024