Calgary

Calgary is een bruisende stad gelegen in de provincie Alberta, Canada. Met een bevolking van ongeveer 1,5 miljoen mensen, is het de grootste stad in de provincie en staat het bekend als het economische en culturele centrum van het westelijke deel van Canada.

De stad is omgeven door adembenemende landschappen, met de majestueuze Rocky Mountains op korte afstand, waardoor het een favoriete bestemming is voor natuurliefhebbers en avonturiers. Calgary heeft een droog continentaal klimaat met koude winters en milde zomers.

Calgary staat vooral bekend om zijn jaarlijkse Calgary Stampede, een van ’s werelds grootste rodeo-evenementen en een viering van de Canadese westerncultuur. Dit evenement trekt duizenden bezoekers van over de hele wereld en omvat rodeo-wedstrijden, parades, concerten en amusement.

De economie van Calgary draait om de olie- en gasindustrie, maar de stad heeft ook een groeiende aanwezigheid in andere sectoren, zoals technologie, gezondheidszorg en financiën. Dit zorgt voor een diverse en dynamische gemeenschap van mensen uit verschillende culturen en achtergronden.

Calgary heeft een bloeiende kunst- en cultuurscene, met tal van musea, galeries, theaters en festivals gedurende het hele jaar. De Stephen Avenue Walk, een autovrije straat in het centrum, biedt een overvloed aan winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Sport speelt een belangrijke rol in het leven van de inwoners, en de stad heeft professionele teams in hockey, football en lacrosse. Het Olympic Park, gebouwd voor de Olympische Winterspelen van 1988, biedt recreatieve mogelijkheden zoals skiën en snowboarden, zelfs in de zomer.

Kortom, Calgary combineert een adembenemend landschap, een rijke westerse erfenis, een bloeiende economie en een bruisend cultureel leven, waardoor het een boeiende en levendige stad is die voor zowel bewoners als bezoekers veel te bieden heeft.

Reizen & Excursies

Rockies Trail en Cruise naar de Gletsjers

Deze 17-daagse reis gaat met een internationale groep van Calgary via de Canadese Rockies naar Vancouver en laat u aan boord van de ms Koningsdam kennis maken met de afwisselende kustlijn van Canada en de gletsjers in Alaska.

Calgary – Vancouver

Calgary Heritage Park Historic Village

Verken Heritage Town Square, met restaurants, winkels en het Gasoline Alley Museum. Ontdek hoe de introductie van de auto onze cultuur veranderde.

Calgary Tower

Het Calgary Tower observatie dek ligt 191 meter boven het centrum en biedt een spectaculair 360° uitzicht over de bruisende stad, de majestueuze Rocky Mountains, de glooiende heuvels en het uitgestrekte prairie landschap.

Camping Package British Columbia en Alberta

Optimaal genieten van de natuur en vrij zijn om te gaan en staan waar u wilt! Wij verzorgen hoogwaardig kampeermateriaal, welke u ophaalt in Vancouver of Canmore (nabij Banff). One-ways tussen Vancouver en Canmore zijn ook mogelijk.

v.a. € 2.514
Rockies Trail

10-daagse busreis Calgary naar Vancouver langs de Rocky Mountains, het binnenland van British Columbia, Whistler en Victoria op Vancouver Island. U reist met een internationale groep en de Engelssprekende reisleider spreekt ook Nederlands!

Calgary – Vancouver

v.a. € 2.405
Groepsreis Canadian Contrasts

15-daagse groepsreis waarbij het oosten en het westen van Canada worden bezocht. Verblijf is in middenklasse hotels; ontbijt, 8 (stads)tours en binnenlandse vlucht zijn inbegrepen. Keuze uit Engels/Nederlands- of Duitssprekende reisbegeleiding.

Toronto – Vancouver

v.a. € 2.872
Western Canada en de Inside Passage – Holland America Line

Deze 15-daagse reis voert langs met een internationale groep langs hoogtepunten van West Canada en laat u aan boord van de ms Koningsdam kennis maken met de afwisselende kustlijn van Canada en Alaska.

Calgary – Vancouver

v.a. € 4.949
Alaska & West Canada per Trein en Cruise

Individuele 19-daagse reis door de schitterende natuur van Alaska en West Canada. In 20 dagen reist u door de afwisselende Alaskaanse natuur van Fairbanks naar Whittier, vaart met Holland America Line langs de indrukwekkende kustlijn naar Vancouver en neemt de luxe Rocky Mountaineer trein naar de Rocky Mountains.

Fairbanks – Calgary, of v.v.

v.a. € 4.657
Mountain Rails & Alaskan Cruise

Een 15-daagse individuele rondreis van Calgary naar Vancouver: combinatie van bustransfers, excursies, Rocky Mountaineer treinreis en een 8-daagse cruise langs de Canadese kustlijn naar de Alaskaanse fjorden.

Calgary – Vancouver, of v.v.

Accommodaties

Acclaim Hotel Calgary Airport

Acclaim Hotel Calgary Airport is een modern hotel en ligt op 2 kilometer afstand van de luchthaven van Calgary en op 15 minuten rijden van downtown Calgary.

Sandman Hotel Calgary Airport

Sandman Hotel Calgary Airport ligt op enkele minuten van Calgary Airport en heeft een shuttle service van en naar het vliegveld.

Sandman Signature Calgary Downtown Hotel

Sandman Signature Calgary Downtown Hotel is gelegen in Downtown Calgary, dichtbij winkels en restaurants.

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024