Het cultureel erfgoed van Calgary is sterk verbonden met de landbouw en veeteelt. Het was vroeger een prairiedorpje dat opgericht werd door de Northwest Mounted Police door de bouw van een tentenkamp.

Calgary kreeg internationale bekendheid door de Olympische Winterspelen van 1988. De winnaars van de Olympische spelen kregen hun medaille in de Olympic Plaza, waarvan het decor en de rij zijlen nog te bewonderen zijn.

Tijdens de Calgary Stampede, dat elke jaar in juli gehouden wordt, trekken alle bewoners hun jeans en cowboylaarzen aan. Dit jaarlijkse festival staat in het teken van rodeo en tentoonstellingen om de rest van de wereld ervan te overtuigen dat Calgary nog steeds een cowtown van het oude westen is.

Bezienswaardigheden in Calgary zijn onder andere Calgary Tower, Glenbow Museum, Calgary Centre for Preforming Arts, Olympic Plaza, Devonian Gardens, Chinatown, Fort Calgary Historic Park en Heritage Park Historical Village.

Reizen & Excursies

Calgary Heritage Park Historic Village

Verken Heritage Town Square, met restaurants, winkels en het Gasoline Alley Museum. Ontdek hoe de introductie van de auto onze cultuur veranderde.

Calgary Tower

Het Calgary Tower observatie dek ligt 191 meter boven het centrum en biedt een spectaculair 360° uitzicht over de bruisende stad, de majestueuze Rocky Mountains, de glooiende heuvels en het uitgestrekte prairie landschap.

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024