Het cultureel erfgoed van Calgary is sterk verbonden met de landbouw en veeteelt. Het was vroeger een prairiedorpje dat opgericht werd door de Northwest Mounted Police door de bouw van een tentenkamp.

Calgary kreeg internationale bekendheid door de Olympische Winterspelen van 1988. De winnaars van de Olympische spelen kregen hun medaille in de Olympic Plaza, waarvan het decor en de rij zijlen nog te bewonderen zijn.

Tijdens de Calgary Stampede, dat elke jaar in juli gehouden wordt, trekken alle bewoners hun jeans en cowboylaarzen aan. Dit jaarlijkse festival staat in het teken van rodeo en tentoonstellingen om de rest van de wereld ervan te overtuigen dat Calgary nog steeds een cowtown van het oude westen is.

Bezienswaardigheden in Calgary zijn onder andere Calgary Tower, Glenbow Museum, Calgary Centre for Preforming Arts, Olympic Plaza, Devonian Gardens, Chinatown, Fort Calgary Historic Park en Heritage Park Historical Village.

Reizen & Excursies

v.a. € 2.012
Culinary Discovery

Culinary Discovery is een 14-daagse autorondreis van Calgary naar Vancouver waarbij de focus, naast de natuur en cultuur, is gericht op de culinaire kant van Canada. Proef typisch Canadese gerechten, geniet van Western Style-BBQ, bezoek wijnhuizen en maak een foodmarket tour.

Calgary – Vancouver, of v.v.

Calgary Heritage Park Historic Village

Verken Heritage Town Square, met restaurants, winkels en het Gasoline Alley Museum. Ontdek hoe de introductie van de auto onze cultuur veranderde.

Calgary Tower

Het Calgary Tower observatie dek ligt 191 meter boven het centrum en biedt een spectaculair 360° uitzicht over de bruisende stad, de majestueuze Rocky Mountains, de glooiende heuvels en het uitgestrekte prairie landschap.

Camping Package British Columbia en Alberta

Optimaal genieten van de natuur en vrij zijn om te gaan en staan waar u wilt! Wij verzorgen hoogwaardig kampeermateriaal, welke u ophaalt in Vancouver of Canmore (nabij Banff). One-ways tussen Vancouver en Canmore zijn ook mogelijk.

v.a. € 2.514
Rockies Trail

10-daagse busreis Calgary naar Vancouver langs de Rocky Mountains, het binnenland van British Columbia, Whistler en Victoria op Vancouver Island. U reist met een internationale groep en de Engelssprekende reisleider spreekt ook Nederlands!

Calgary – Vancouver

v.a. € 2.405
Groepsreis Canadian Contrasts

15-daagse groepsreis waarbij het oosten en het westen van Canada worden bezocht. Verblijf is in middenklasse hotels; ontbijt, 8 (stads)tours en binnenlandse vlucht zijn inbegrepen. Keuze uit Engels/Nederlands- of Duitssprekende reisbegeleiding.

Toronto – Vancouver

v.a. € 2.872
Western Canada en de Inside Passage – Holland America Line

Deze 15-daagse reis voert langs met een internationale groep langs hoogtepunten van West Canada en laat u aan boord van de ms Nieuw Amsterdam kennis maken met de afwisselende kustlijn van Canada en Alaska.

Calgary – Vancouver

v.a. € 4.949
Alaska & West Canada per Trein en Cruise

Individuele 19-daagse reis door de schitterende natuur van Alaska en West Canada. In 20 dagen reist u door de afwisselende Alaskaanse natuur van Fairbanks naar Whittier, vaart met Holland America Line langs de indrukwekkende kustlijn naar Vancouver en neemt de luxe Rocky Mountaineer trein naar de Rocky Mountains.

Fairbanks – Calgary, of v.v.

v.a. € 4.657
Mountain Rails & Alaskan Cruise

Een 15-daagse individuele rondreis van Calgary naar Vancouver: combinatie van bustransfers, excursies, Rocky Mountaineer treinreis en een 8-daagse cruise langs de Canadese kustlijn naar de Alaskaanse fjorden.

Calgary – Vancouver, of v.v.

Accommodaties

Acclaim Hotel Calgary Airport

Acclaim Hotel Calgary Airport is een modern hotel en ligt op 2 kilometer afstand van de luchthaven van Calgary en op 15 minuten rijden van downtown Calgary.

Sandman Hotel Calgary Airport

Sandman Hotel Calgary Airport ligt op enkele minuten van Calgary Airport en heeft een shuttle service van en naar het vliegveld.

Sandman Signature Calgary Downtown Hotel

Sandman Signature Calgary Downtown Hotel is gelegen in Downtown Calgary, dichtbij winkels en restaurants.

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024