Mountain Rails & Alaskan Cruise

Een 15-daagse individuele rondreis door de provincies Alberta en British Columbia. Geniet van de vele bezienswaardigheden in Calgary, Banff, Jasper National Park, Vancouver en het binnenland van British Columbia. Met de Rocky Mountaineer reist u door mooie valleien, ravijnen en bergen en geniet u van het geweldige uitzicht op de Canadese Rocky Mountains. Vanaf Vancouver maakt u een prachtige 8-daagse cruise langs de Canadese kustlijn naar de fjorden van Alaska.

Beknopte route: Calgary – Banff – Jasper – Rocky Mountaineer treinreis – Vancouver – Victoria – 8-daagse cruise Volendam – Vancouver

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 15-daagse Mountain Rails & Alaskan Cruise

Dag 1: Aankomst Calgary en transfer naar Banff

Na aankomst op het vliegveld van Calgary volgt een bustransfer naar Banff, in de Rocky Mountains.

Overnachting: Elk + Avenue Hotel of Banff Ptarmigan Inn
 
Dag 2: Vrije dag Banff en Banff National Park

Ontdek het schilderachtige Banff en de prachtige natuur van het gelijknamige nationale park. Verken de bezienswaardigheden op eigen gelegenheid of kies voor een excursie met deskundige gids. Voor een mooi uitzicht raden wij aan de kabelbaan naar de top van Sulphur Mountain te nemen en de korte Vista Trail te wandelen.

Overnachting: Elk + Avenue Hotel of Banff Ptarmigan Inn
 
Dag 3: Dagexcursie over de Icefields Parkway naar Jasper

Vandaag reist u over een van ’s werelds mooiste bergwegen: de Icefields Parkway. Deze weg voert dwars door de Rocky Mountains en is een aaneenschakeling van hoogtepunten. Geniet van de besneeuwde bergtoppen, felgekleurde meren, watervallen en gletsjers. Bij Columbia Icefield gaat u de Athabasca Glacier op per Ice Explorer. Een bezoek aan de Glacier Skywalk is tevens inbegrepen. Aankomst in Jasper is tegen het einde van de middag.

Overnachting: Chateau Jasper of Jasper Inn & Suites by Sunrise
 
Dag 4: Vrije dag Jasper en Jasper National Park

Jasper National Park bestaat uit dichte bossen, glasheldere meren, watervallen en diepe kloven. Bezoek de hoogtepunten van het park op eigen gelegenheid of maak een excursie met gids. Neem de Skytram op Whistler Mountain voor een mooi uitzicht of bezoek bezienswaardigheden aan Maligne Lake Road, waaronder Maligne Canyon en gletsjermeren Medicine Lake en Maligne Lake.

Overnachting: Chateau Jasper of Jasper Inn & Suites by Sunrise
 
Dag 5: Rocky Mountaineer treinreis van Jasper naar Kamloops

Om 08.10 uur vertrekt de Rocky Mountaineer trein vanuit Jasper voor een spectaculaire 2-daagse reis. De trein komt op plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen en laat het landschap vanuit een totaal ander oogpunt zien. Vlak na Jasper passeert u Mount Robson, met 3.954 meter de hoogste berg van de Canadese Rockies. De trein klimt naar de hoogste toppen van de Continental Divide en glijdt langs het landschap van de Cariboo en Monashee Mountains. Aan het begin van de avond arriveert de trein in Kamloops en volgt de transfer naar uw overnachtingsadres.

Overnachting: Thompson Hotel of gelijkwaardig
 
Dag 6: Vervolg Rocky Mountaineer treinreis naar Vancouver

’s Morgens wordt u naar het treinstation van Kamloops gebracht voor het vervolg van de spectaculaire Rocky Mountaineer treinreis. Onderweg naar Vancouver ziet ranchlands en het stroomgebied van de Fraser- en Thompson rivieren. Onderweg kunt u luisteren naar de geschiedenis en de legendes van het westen en geniet van alle gemakken van de luxe trein.

Overnachting: Hampton Inn & Suites by Hilton Downtown Vancouver of Sandman Hotel Vancouver City Centre
 
Dag 7: Vrije dag Vancouver, optionele dagexcursie naar Victoria

Een vrije dag om Vancouver te verkennen. De metropool is prachtig gelegen tussen de Grote Oceaan en de Coast Mountains. De stad heeft vele gezichten; zo is Gastown de oudste wijk van Vancouver en het toonbeeld van oude Victoriaanse bouwstijl, terwijl Yaletown een moderne wijk is vol restaurants en trendy bars.

Optioneel maakt u een dagexcursie per bus en ferry naar Victoria op Vancouver Island. Deze hoofdstad van British Columbia doet Engels aan en heeft vele bezienswaardigheden.

Overnachting: Hampton Inn & Suites by Hilton Downtown Vancouver of Sandman Hotel Vancouver City Centre
 
Dag 8: Inscheping cruiseschip Holland America Line in Vancouver

Op eigen gelegenheid gaat u naar de cruisterminal van Vancouver. Hier stapt u aan boord van een cruiseschip van Holland America Line, voor een spectaculaire cruise richting Alaska.

Overnachting: aan boord MS Zaandam
 
Dag 9: Cruisen door Inside Passage

Geniet van het fantastische landschap tijdens de vaart door de Inside Passage. Onderweg naar Alaska ziet u mooie regenwouden, gletsjers, fjorden en wit bedekte bergtoppen. Het gebeurd regelmatig dat er walvissen en zeeleeuwen te zien zijn langs de kusten.

Overnachting: aan boord MS Zaandam
 
 
Dag 10: Cruisen door Tracy Arm en Juneau

In de ochtend wordt gevaren door het Tracy Arm Fjord; een smal en kronkelend fjord met een lengte van 48 kilometer. Weelderig regenwoud gaat over in kale en steile rotsen, die tot 2.100 meter boven het water uitstijgen. Het fjord staat bekend om de prachtige watervallen en het wildlife en eindigt bij de Sawyer en de South Sawyer gletsjers. Aan het begin van de middag wordt aangelegd in de haven van Juneau, waar u tijd heeft om de unieke hoofdstad van Alaska te verkennen. Bezoek op eigen gelegenheid de stad en het indrukwekkende Alaska State Museum of kies voor een van de excursies die Holland America aanbiedt; bijvoorbeeld naar de Mendenhall Glacier.

Overnachting: aan boord MS Zaandam
 
Dag 11: Skagway

Vandaag legt het cruiseschip aan in Gold Rush stadje Skagway; prachtig gelegen aan het einde van het langste en diepste glaciale fjord van Noord-Amerika. Het is een van de oudste plaatsen van Alaska en heeft een rijke historie. Maak een excursie over de White Pass & Yukon Rail Route of wandel door het stadje om bezienswaardigheden als Broadway Street en het Klondike Gold Rush National Historic Park te bezoeken.

Overnachting: aan boord MS Zaandam
 
Dag 12: Cruisen door Glacier Bay

Vandaag bezoekt u Glacier Bay National Park. Het is een UNESCO World Heritage Site en in het park is een uniek ecosysteem van flora en fauna, dat zich aanpast aan het immer veranderende ijslandschap. In Glacier Bay komen meer actieve afkalvende gletsjers voor dan waar ook ter wereld.

Overnachting: aan boord MS Zaandam
 
Dag 13: Ketchikan

Vandaag gaat de cruise zuidwaarts langs de kust naar Ketchikan, de voormalige verblijfplaats van de Tlingit bevolking. Ketchikan heeft ’s werelds grootste totempalencollectie. De stad is het vertrekpunt van optionele excursies per watervliegtuig naar Misty Fjords National Monument.

Overnachting: aan boord MS Zaandam
 
Dag 14: Cruisen door Inside Passage

Vandaag vaart het schip weer richting het zuiden langs de kust van Alaska en British Columbia. Beleef hoe het landschap verandert en de temperatuur stijgt wanneer u verder zuidelijk vaart.

Overnachting: aan boord MS Zaandam
 
Dag 15: Ontscheping in Vancouver en einde reis

Vroeg in de ochtend arriveert u in de haven van Vancouver en gaat u van boord. U gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Vancouver voor de terugvlucht.

Vertrekdata Mountain Rails & Alaskan Cruise 2023 en 2024

 

 • 23 en 30 augustus 2023
 • 6, 13 en 20 september 2023
 • 8, 15, 22 en 29 mei 2024
 • 5, 12, 19 en 26 juni 2024
 • 3, 10, 17, 24 en 31 juli 2024
 • 7, 14, 21 en 28 augustus 2024
 • 4 en 11 september 2024

Prijzen Mountain Rails & Alaskan Cruise 2023 en 2024

2-persoons
binnenhut
2-persoons
buitenhut
2-persoons
buitenhut met balkon
23 augustus 2023 € 5.139 € 5.579 € 6.910
30 augustus t/m 20 september 2023 € 5.010 € 5.437 € 8.057
8 mei 2024 € 4.425 € 4.710 € 5.765
15 mei 2024 € 4.740 € 5.025 € 6.285
22 mei - 5 juni 2024 € 4.850 € 5.140 € 6.495
12 juni - 24 juli 2024 € 4.935 € 5.225 € 6.495
31 juli - 7 augustus 2024 € 4.995 € 5.285 € 6.545
14 - 21 augustus 2024 € 4.910 € 5.195 € 6.150
28 augustus - 11 september 2024 € 4.795 € 5.080 € 6.035

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op koers Canadese dollar op 7 augustus 2023 en onderhevig aan wijzigingen. Kinderprijzen en prijzen voor andere kamerbezettingen op aanvraag.

Inbegrepen
 • bustransfer van luchthaven Calgary naar accommodatie Banff
 • 7 overnachtingen in middenklasse hotels in standaard 2-persoonskamers
 • dagexcursie over de Icefields Parkway van Banff naar Jasper inclusief Ice Explorer
 • dagexcursie naar Victoria inclusief bezoek aan Butchart Gardens
 • 2-daagse treinreis met de Rocky Mountaineer in SilverLeaf inclusief 2x ontbijt en 2x lunch
 • transfer treinstation Kamloops naar accommodatie Kamloops en v.v.
 • 8-daagse cruise met de Volendam in 2-persoonshut inclusief havengelden, volpension (beginnende met diner op dag 8 en eindigend met ontbijt op dag 15)
 • lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • overige transfers
 • overige maaltijden
 • entreegelden nationale parken
 • fooien
 • fooien tijdens cruise (een bedrag van $ 12,50 p.p.p.d. wordt automatisch bijgeschreven op uw boordrekening)
 • optionele excursies
 • reis- en annuleringsverzekering
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024