Banff

Banff is een schilderachtig dorpje in het dal van Bow River en is het centrum van Banff National Park. Banff Avenue is de belangrijkste straat, omdat zich hier de meeste winkels, restaurants en cafés bevinden. Voor een mooi uitzicht over de stad, raden wij u aan om met de kabelbaan naar de top van de Sulphur Mountain te gaan en de korte wandeling te maken op het Vista Trail.

De plaats  heeft veel buitenactiviteiten te bieden, waaronder wandelen, fietsen, klauteren, vissen en skiën. Het heeft een bergachtige omgeving met kristalheldere blauwgroene meren, bergstromen, bossen en besneeuwde bergtoppen. Tevens zijn er in de omgeving warmwaterbronnen.

Wintersport SkiBig3

Banff National Park herbergt een prachtig ski-gebied SkiBig3 waar je maar één liftpas voor nodig hebt. Mount Norquay  is het dichtstbijzijnde ski gebied op 10 minuten rijden, Sunshine Village ligt op ongeveer 20 minuten rijden en Lake Louise op 40 minuten rijafstand. U kunt ook gebruik maken van de Ski-shuttle bus die inbegrepen is in de SkiBig3 Pas.

Reizen & Excursies

Rockies Trail en Cruise naar de Gletsjers

Deze 17-daagse reis gaat met een internationale groep van Calgary via de Canadese Rockies naar Vancouver en laat u aan boord van de ms Koningsdam kennis maken met de afwisselende kustlijn van Canada en de gletsjers in Alaska.

Calgary – Vancouver

Evening Wildlife Safari

Neem deel aan deze tour door Banff National Park op zoek naar verschillende dieren. Een deskundige gids zal vertellen over de bedreiging waar de dieren vandaag de dag mee te maken hebben en uitleggen hoe het National Park de dieren en hun natuurlijk leefomgeving probeert te beschermen.

The Icefields Parkway Tour vanaf Banff

Bereid u voor op de Columbia Icefield! Met een uitgestrektheid van 325 vierkante km en dieptes van 320 m, vormt deze indrukwekkende Icefield een van de grootste massa’s ijs ten zuiden van de poolcirkel.

Discover Grizzly Bears vanaf Banff

Deze begeleide sightseeing tour belicht een aantal van de topattracties van de Canadese Rockies, allemaal binnen een korte rij-afstand van Banff. Bezoek een grizzly beer toevluchtsoord en kijken naar de prachtige capriolen van ‘Boo’ de beer te midden van zijn natuurlijk omgeving.

Mountain Lakes & Waterfalls Tour

Ontdek de schoonheid van Banff en Yoho National Parks en andere bezienswaardigheden. Geniet van een wandeltocht of van een spectaculair berglandschap. De eerste stop is bij Johnston Canyon waar u voldoende tijd heeft om een korte wandeling te maken naar de Lower Falls.

Discover Banff and its Wildlife

Ontdek de stad Banff en de ongerepte natuurlijke omgeving. De hoogtepunten zijn de hoodoos (vreemd gevormd door eeuwen van erosie), Surprise Corner, Tunnel Mountain Drive met uitzicht op het prachtige landschap van de Bow River Valley en het prachtige Lake Minnewanka.

Banff Gondola Ride

Een adembenemende klim naar de top van Sulphur Mountain voor een zeer indrukwekkende 360 graden panorama van pure berg. U kunt een wandelingen maken langs de rand van berg of iets nuttigen in één van de twee restaurants die zich op de top van de berg bevinden.

v.a. € 1.435
Rocky Mountaineer

Ervaar een van de mooiste treinreizen ter wereld! De Rocky Mountaineer komt op plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen; geniet onderweg van het bergland met zijn besneeuwde toppen, oneindige bossen, diepe kloven en schuimende rivieren.

Vancouver – Banff en v.v.

Vancouver – Jasper en v.v.

v.a. € 4.886
Trans Canada by Rail

Trans Canada by Rail is een prachtige 15-daagse reis van Toronto naar Vancouver waarbij gereisd wordt met de beroemde treinen ‘The Canadian’ en ‘Rocky Mountaineer’ en vele excursies inbegrepen zijn.

Toronto – Vancouver, of v.v.

Accommodaties

Elk and Avenue Hotel

Elk and Avenue Hotel is onlangs gerenoveerd en ligt centraal in Downtown Banff aan Banff Avenue.

Moose Hotel & Suites Banff

Het sfeervolle Moose Hotel & Suites ligt aan Banff Avenue midden in het centrum van Banff.

High Country Inn Banff

High Country Inn Banff is gelegen aan Banff Avenue op een paar minuten lopen naar het centrum met vele winkels, restaurants en bars.

Banff Caribou Lodge & Spa

Banff Caribou Lodge is een 3 sterren hotel centraal gelegen aan de Banff Avenue op ongeveer 10 minuten loopafstand van het centrum van Banff.

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024