Trans Canada by Rail

Een 15-daagse Train Canada by Rail is een individuele rondreis, dwars door het uitgestrekte Canada. Vanuit Toronto reist u met de beroemde trein The Canadian van Via Rail naar Jasper. Na een verblijf in de Rocky Mountains reist u met de Rocky Mountaineer in 2 dagen vanuit Banff naar Vancouver, langs indrukwekkende bergmassieven en snelstromende rivieren. De reis wordt afgesloten met een bezoek aan het mooie Vancouver Island.

Beknopte route: Toronto – Niagara Falls – treinreis The Canadian – Jasper – Lake Louise – Banff – treinreis Rocky Mountaineer – Vancouver – Victoria – Vancouver

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 15-daagse Trans Canada by Rail

Dag 1: Aankomst Toronto

Na aankomst in Toronto gaat u op eigen gelegenheid naar het centraal gelegen hotel. Toronto is Canada’s grootste stad en u vindt er zowel hightech architectuur als bosrijke, Victoriaanse wijken. Bezienswaardigheden zijn onder meer de CN Tower, Harbourfront Centre, Royal Ontario Museum en Casa Loma.

Overnachting: Chelsea Hotel of Holiday Toronto Downtown Centre
 
Dag 2: Dagexcursie Niagara Falls

Vandaag staan de indrukwekkende Niagara Falls het programma. Per bus reist u naar de watervallen en stapt er aan boord van de Voyage to the Falls: een spectaculaire boottocht naar de voet van Horseshoe Falls. In het charmante 19e-eeuwse Niagara-on-the-Lake geniet u van een lunch.

Overnachting: Chelsea Hotel of Holiday Toronto Downtown Centre
 
Dag 3: Aanvang treinreis The Canadian

Vroeg in de ochtend stapt u op Union Station aan boord van trein The Canadian. Deze brengt in u op comfortabele, ontspannen wijze dwars door het uitgestrekte Canada. Na 4 dagen aan boord arriveert u in Jasper.

Overnachting: aan boord van The Canadian
 
Dag 4 – 5: Aan boord van The Canadian

U reist ten noorden van de grote meren, door de uitgestrekte bossen, landbouwgebieden en prairies van Centraal Canada. Vroeg in de avond wordt de grens met Manitoba gepasseerd en staat de trein enige tijd stil in provinciehoofdstad Winnipeg. Aan boord is een comfortabele slaapaccommodatie gereserveerd en zijn ontbijten, lunches en diners inbegrepen.

Overnachting: aan boord van The Canadian
 
Dag 6: Aankomst The Canadian in Jasper

Tegen de klok van één uur rijdt The Canadian het station van het vriendelijke bergstadje Jasper binnen en staat u tussen de machtige bergen van de Rocky Mountains. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar de accommodatie. Jasper bevindt zich in het grootste en meest noordelijk gelegen nationale park van de Rocky Mountains; een bergachtig gebied met valleien en gletsjermeren.

Overnachting: Lobstick Lodge of Chateau Jasper
 
Dag 7: Vrije dag Jasper

Jasper is een rustig dorpje waar meer beren, elanden en wildlife wordt gezien dan in andere parken in de Rockies. Bezoek de hoogtepunten van het park op eigen gelegenheid of maak een excursie met gids. Neem de SkyTram op Whistlers Mountain voor een mooi uitzicht of bezoek de bezienswaardigheden aan Maligne Lake Road, waaronder Maligne Canyon en gletsjermeren Medicine Lake en Maligne Lake.

 

Overnachting: Lobstick Lodge of Chateau Jasper
 
Dag 8: Excursie over de schitterende Icefields Parkway naar Lake Louise

Een onvergetelijke reis brengt u over de Icefields Parkway naar Lake Louise. Deze weg voert dwars door de Rocky Mountains en is een aaneenschakeling van hoogtepunten. Geniet van de besneeuwde bergtoppen, felgekleurde meren, watervallen en gletsjers. Bij Columbia Icefield gaat u de Athabasca Glacier op per Ice Explorer. Een wandeling over de Glacier Skywalk is tevens inbegrepen.

Overnachting: Mountaineer Lodge of Lake Louise Inn
 
Dag 9: Vrije ochtend Lake Louise, transfer naar Banff

Het kleine dorpje Lake Louise is gelegen aan het gelijknamige meer. Het smaragdgroene water en de prachtige Victoria Glacier op de achtergrond, is het niet verwonderlijk dat het een van de meest gefotografeerde plekken van de Rocky Mountains is. Ga wandelen, huur een kano of geniet in het historische Fairmont Chateau Lake Louise van een traditionele High Tea. Later op de dag volgt een bustransfer naar Banff.

Overnachting: Elk + Avenue Hotel of Banff Ptarmigan Inn
 
Dag 10: Ochtendexcursie Banff en vrije middag

Banff National Park is het bekendste nationale park van de Rockies en omvat enkele van de mooiste gebieden van het hele land. Indrukwekkende pieken, bossen, meren en machtige rivieren. Tijdens de ochtendexcursie bezoekt u enkele hoogtepunten, waaronder de hoodoos en Tunnel Mountain Drive. De middag is ter vrije besteding. Neem de kabelbaan op Sulphur Mountain, ontspan in de warmwaterbronnen of kies een ontspannen of juist actieve excursie.

Overnachting: Elk + Avenue Hotel of Banff Ptarmigan Inn
 
Dag 11: Rocky Mountaineer treinreis van Banff naar Kamloops

In de vroege ochtend gaat u op eigen gelegenheid naar het treinstation van Banff en stapt aan boord van de Rocky Mountaineer voor een 2-daagse treinreis. Er wordt uitsluitend overdag gereden, zodat niets van het landschap gemist hoeft te worden. Onderweg geniet u van de meest spectaculaire uitzichten in West Canada. De route voert onder andere door de Kicking Horse Pass en daarna omhoog in de richting van de Selkirk Mountains. U overnacht in Kamloops.

SilverLeaf Service
In de SilverLeaf Service geniet u vanuit een comfortabele stoel en door grote panoramische ramen van het landschap. Op beide reisdagen wordt bij uw zitplaats een ontbijt en een uitstekende lunch met warm hoofdgerecht geserveerd.

GoldLeaf Service
Optioneel kiest u de upgrade naar GoldLeaf Service. Hierbij beschikt u over een comfortabele zitplaats op het bovendek van het dubbeldeks rijtuig en door het glazen dak heeft u 360º uitzicht op de omgeving. Tevens heeft u exclusief toegang tot het open uitzichtbalkon aan de achterzijde van het rijtuig. Op het benedendek wordt een uitgebreid ontbijt en een uitstekende warme lunch à la carte geserveerd.

Overnachting: middenklasse hotel
 
Dag 12: Vervolg Rocky Mountaineer van Kamloops naar Vancouver

Vandaag gaat de route door de Rockies verder en voert u door het schitterende stroomgebied van de rivieren Fraser en Thompson in de provincie British Columbia. De trein komt op plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen en laat het bergland met besneeuwde toppen, oneindige bossen, diepe kloven en schuimende rivieren vanuit een totaal ander standpunt zien. Tegen het einde van de middag arriveert u in Vancouver en gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel.

Overnachting: Hampton Inn & Suites by Hilton Downtown Vancouver of Sandman Hotel Vancouver Downtown
 
 Dag 13: Hop-on Hop-off Trolley Tour Vancouver

Ontdek waarom zoveel mensen graag in Vancouver wonen en werken. Een ticket voor de Vancouver Hop-on Hop-off tour is inbegrepen en hiermee ontdekt u de stad op uw eigen tempo. Bezoek de populaire gebieden van de stad zoals Downtown, Stanley Park, Chinatown, Gastown, Granville Island. Alle stops zijn voorzien van commentaar.

Overnachting: Hampton Inn & Suites by Hilton Downtown Vancouver of Sandman Hotel Vancouver Downtown
 
 Dag 14: Dagexcursie naar Victoria, Vancouver Island

Vandaag staat een dagexcursie gepland naar Victoria op Vancouver Island. Per bus en ferry reist u naar prachtige Butchart Gardens en het sfeervolle stadscentrum. Breng een bezoek aan Bastion Square, Royal BC Museum en Inner Harbour met het parlementsgebouw en het historische Empress Hotel. Aan het einde van de middag keert u terug naar het vasteland.

Overnachting: Hampton Inn & Suites by Hilton Downtown Vancouver of Sandman Hotel Vancouver Downtown
 
 Dag 15: Einde van de reis

U gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Vertrekdata Trans Canada by Rail 2023 en 2024

Iedere maandag t/m 18 september 2023 en van 6 mei t/m 16 september 2024

Staat uw gewenste vertrekdatum er niet bij? Vraag ons naar de mogelijkheden! The Canadian en de Rocky Mountaineer vertrekken niet dagelijks waardoor de Trans Canada by Rail in deze hoedanigheid enkel op bovengenoemde data kan worden gemaakt. Door een andere afstemming van de onderdelen kunnen wij op veel data een gelijkwaardige reis realiseren.

Prijzen Trans Canada by Rail 2023 en 2024

2-persoonskamer 1-persoonskamer
t/m 18 september 2023
Optionele toeslag Cabin aan boord van The Canadian
€ 5.644
€ 931
€ 7.405
€ 931
6 mei 2024 € 5.330 € 6.720
13 - 20 mei 2024 € 5.580 € 7.225
27 mei - 15 juli 2024 € 5.775 € 7.605
22 juli - 16 september 2024 € 5.835 € 7.670
Optionele toeslag GoldLeaf Service aan boord van Rocky Mountaineer € 730 € 730
Optionele toeslag Cabin for 1 of 2 in 2024 € 845 € 845

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 7 augustus 2023 en onderhevig aan wijzigingen. Kindertarieven en prijzen voor overige kamerbezettingen zijn op aanvraag.

Inbegrepen
 • 11 hotelovernachtingen in middenklasse hotels op basis in standaardkamer
 • dagexcursie Niagara Falls vanuit Toronto, inclusief lunch en Hornblower Cruise
 • treinreis The Canadian van Toronto naar Jasper inclusief slaapaccommodatie (3 nachten, boven- en benedenbed)
 • 2x ontbijt, 3x lunch en 3x diner aan boord van The Canadian
 • dagexcursie van Jasper naar Lake Louise via de Icefields Parkway, inclusief Ice Explorer
 • transfer van Lake Louise naar Banff
 • 3 uur durende excursie Banff
 • 2-daagse Rocky Mountaineer treinreis van Banff naar Vancouver in SilverLeaf Service
 • 2x ontbijt en 2x lunch aan boord van de Rocky Mountaineer
 • transfer van treinstation Kamloops naar hotel v.v.
 • Hop-on Hop-off Tour Vancouver
 • dagexcursie Victoria inclusief entree Butchart Gardens
 • lokale belasting

 

Niet inbegrepen
 • vluchten
 • niet genoemde transfers tussen luchthavens, accommodaties en treinstations
 • overige maaltijden
 • optionele excursies
 • entreegelden parken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024