Omgeven door de Rocky Mountains is Jasper de gateway voor Jasper National Park. Hier vindt u onder andere het prachtige Maligne Lake, Maligne Canyon, de Athabasca Falls, Whistler Mountain. De kans is groot dat u grizzlies, zwarte beren of ander wildlife tegenkomt. De beroemde Icefields Parkway richting Banff  is een absolute must om te doen.

Jasper is in verhouding tot het ten zuiden van de Icefield Parkway gelegen Banff aanzienlijk kleiner, het is echter een leuk stadje met genoeg mogelijkheden tot winkelen, restaurants en barretjes. Het is ook heerlijk om op een terras te zitten en de bedrijvigheid op het station te bekijken, waar onder andere The Rocky Mountaineer en The Canadian regelmatig te bewonderen zijn.

Er is ontzettend veel te ondernemen. Maak bijvoorbeeld een tocht met de Jasper Skytram naar Whistlers Mountain. Boven aangekomen vindt u vele wandelroutes en heeft u een prachtig uitzicht over het stadje en de Rocky Mountains. Bij helder weer is ook Mount Robson, de hoogste berg van de Canadese Rockies, te zien!

Naast de vele wandelmogelijkheden kunt u in de directe omgeving ook kanoën en wildwater raften. U kunt natuurlijk ook een wildlife excursie maken onder begeleiding van een ervaren gids.

In de winter is het de uitvalsbasis voor skigebied Marmot Basin, u zult versteld staan van de rust in dit gebied. Lange rijen voor de skiliften bestaan hier niet, daarnaast is het fantastisch skiën in de poedersneeuw. Ook zijn er mogelijkheden tot hondensledetochten, ijsklimmen en een wandeltocht door Maligne Canyon waar u een prachtig uitzicht heeft over de dan bevroren watervallen.

Reizen & Excursies

Jasper Skytram

Jasper Skytram is de langste en hoogste kabelbaan in Canada. Eenmaal boven heeft u een fantastisch uitzicht over een zestal bergketens, gletsjermeren, de Athabasca Rivier en Jasper.

Jasper Motor Cycle Tour

Tijdens deze persoonlijke sightseeing tour voor 1 of 2 personen zit u in de zijspan van een Harley Davidson motorfiets, die bereden wordt door een professionele rijder.

White Water Rafting Tour vanuit Jasper

Deze excursie is een uitstekende introductie met White Water Rafting. Over een afstand van ca. 9 km. zult u veel klasse 2 stroomversnellingen tegenkomen. Tijdens de rustige stukken krijgt u een uitleg over de menselijke en natuurlijke historie van dit gebied.

Spirit Island Cruise on Maligne Lake

Maligne Tours neemt u mee op een 90 minuten cruise op een van de Rockies meest schilderachtige meren. De tour wordt uitgevoerd met een dichte glazen, verwarmde rondvaartboot.

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024