West Canada Classic

Deze reis is uitermate geschikt voor een eerste kennismaking met de fascinerende natuur en cultuur van Canada. Door gebruik te maken van eenvoudige nette hotels is de prijs van deze reis zeer aantrekkelijk. Tijdens deze rondreis maakt u kennis met de veelzijdige natuur van West Canada, de Rocky Mountains en de Okanagan Valley met zijn wijngaarden.

Beknopte route: Vancouver – Victoria – Whistler – Kamloops – Jasper – Banff – Vernon – Harrison Hot Springs – Vancouver

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 15-daagse West Canada Classic

Dag 1: Aankomst Vancouver

Op de luchthaven van Vancouver haalt u de huurauto op en rijdt naar het centrum. Gelegen tussen de bergen en de zee, is Vancouver een van de meest spectaculaire steden in de wereld.

Overnachting: The Barclay Hotel
 
Dag 2: Hop-on Hop-off Trolley Tour Vancouver

Tijdens de Vancouver Trolley Hop-on Hop-off Tour ontdekt u de stad op uw eigen tempo. De tour voert door de meest populaire gebieden van de stad en u kunt in- en uitstappen waar u wilt.

Overnachting: The Barclay Hotel
 
Dag 3: Oversteek naar Victoria op Vancouver Island, ca. 65 km plus ferry

Per ferry maakt u vandaag de oversteek naar Vancouver Island. De overtocht anderhalf uur en onderweg is er kans orka’s, zeehonden en adelaars te zien. Bij aankomst in de ferryterminal van Swartz Bay rijdt u in een half uur naar het centrum van Victoria.

Overnachting: Sandman Hotel
   
Dag 4: Vrije dag Victoria

Het historische, koloniale Victoria heeft talloze bezienswaardigheden, die u vandaag op eigen gelegenheid gaat verkennen. Bezoek Beacon Hill Park, Bastion Square, Parliament Building, Chinatown en de gezellig Inner Harbour. Vanuit Victoria kunt u een whalewatching maken.

Overnachting: Sandman Hotel
   
Dag 5: Ferry en Sea-to-Sky Highway naar Whistler, ca. 227 km plus ferry

In noordwaarts richting rijdt u langs de oostkust van Vancouver Island naar de ferryteminal bij Nanaimo. Stop onderweg om de kleurrijke muurschilderingen in Chemainus te bewonderen en de totempalen in Duncan. Na een anderehalf uur durende ferry bereikt u het vasteland. Vanaf ferryterminal Horseshoe Bay rijdt u over de schilderachtige Sea-to-Sky Highway naar Whistler.

Overnachting: Listel Hotel
   
Dag 6: Vrije dag Whistler

Whistler is voornamelijk bekend als wintersportplaats maar heeft ook in de zomer volop activiteiten te bieden. Neem de Peak 2 Peak Gondola de bergen in, ga wandelen of mountainbiken, raften of maak een rustige kanotocht.

Overnachting: Listel Hotel
    
Dag 7: Rit naar Kamloops, ca. 288 km

De Duffey Lake Road voert door prachtig landschap naar Pemberton en Lillooet. Door het droge Interior rijdt u vervolgens langs Cache Creek naar Kamloops.

Overnachting: Sandman Hotel 
    
Dag 8: Via Wells Gray Park naar Jasper, ca. 441 km

Onderweg naar Jasper passeert u Clearwater; de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Wells Gray Park. Vertrek vandaag tijdig zodat u de watervallen in dit park kunt verkennen. Vlak voor u Jasper National Park bereikt, rijdt u langs de prachtige Mount Robson.

Overnachting: Jasper Inn
   
Dag 9: Vrije dag Jasper National Park

Jasper National Park is een afwisselend natuurgebied met meren, diepe kloven, hoge bergen en veel wildlife. Bezoek de hoogtepunten aan Maligne Lake Road, neem de Jasper SkyTram op Whistler Mountain of neem een duik in de Miette Hot Springs.

Overnachting: Jasper Inn
   
Dag 10: Icefields Parkway naar Banff, ca. 289 km

Vandaag rijdt u zuidwaards over de wereldberoemde Icefields Parkway naar Banff. Geniet van de ruige bergtoppen, prachtig gekleurde meren en gletsjers. Optioneel maakt u bij Columbia Icefield een tocht over de Athabasca Glacier.

Overnachting: High Country Inn
   
Dag 11: Vrije dag Banff

Banff National Park is een van ’s werelds mooiste natuurparken. Verken het park over de Tunnel Mountain Drive, Lake Minnewanka Scenic Loop en Bow Valley Parkway. Bezoek The Cave & Basin National Historic Site, neem de Sulphur Mountain Gondola de bergen in en ga kanoën op een van de meren.

Overnachting: High Country Inn
   
Dag 12: Prachtige rit naar Vernon, ca. 436 km

Vandaag neemt u afscheid van de Rocky Mountains en rijdt naar de vruchtbare Okanagan Valley. Geniet tijdens de rit van de prachtige natuur in Yoho National Park, Rogers Pass en Glacier National Park.

Overnachting: Sandman Inn
   
Dag 13: Vrije dag Okanagan Valley

In de Okanagan Valley vormen de groene wijngaarden een groot contrast met de kale heuvels in de rest van de omgeving. Bezoek een wijnboerderij om te zien hoe wijn wordt gemaakt; uiteraard kan er worden geproeft. Aan te bevelen zijn o.a. Calona Vineyards, Cedar Creek Vineyards, Quail’s Gate, Mission Hill Winery en Summerhill Estate winery.

Overnachting: Sandman Inn
   
Dag 14: Rit naar Harrison Hot Springs, ca. 357 km

Ten westen van highway #3 bieden de rotsen langs de weg kans om berggeiten, patrijzen en gouden adelaars te zien. U rijdt verder door Princeton naar Manning Provincial Park in de Cascade Mountains. Hier leven onder meer zwarte beren, coyotes en bevers.

Overnachting: Harrison Hot Springs Resort
   
Dag 15: Korte rit terug naar Vancouver, ca. 130 km

Nog even genieten in Harrison voordat u terugrijdt naar Vancouver Airport, de huurauto inlevert en incheckt voor de terugvlucht.

Vertrekdata West Canada Classic 2024

Dagelijks tussen 1 mei en 18 oktober 2024

Wilt u de reis voor 1 mei of na 18 oktober maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Prijzen West Canada Classic 2024

2-persoonskamer 1-persoonskamer
1 mei t/m 6 mei 2024 € 1.236 € 2.480
7 mei t/m 27 mei 2024 € 1.308 € 2.569
28 mei t/m 3 juni 2024 € 1.432 € 2.815
4 juni t/m 27 juni 2024 € 1.575 € 3.102
28 juni t/m 18 september 2024 € 1.639 € 3.230
19 september t/m 2 oktober 2024 € 1.342 € 2.637
3 oktober t/m 18 oktober 2024 € 1.090 € 2.131

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 12 oktober 2023 en onderhevig aan wijzigingen. Overige kamerbezettingen en kinderprijzen zijn op aanvraag.

Inbegrepen
 • 14 overnachtingen in eenvoudige accommodaties op basis van logies
 • Hop-on Hop-off Trolley Tour Vancouver
 • uitgebreid Engelstalig documentatiepakket bij aankomst in het eerste hotel
 • lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • autohuur
 • maaltijden
 • parkeerkosten
 • entreegelden parken
 • ferry overtochten tussen Vancouver en Vancouver Island
 • optionele excursies
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024