West Canada Bed & Breakfast Circle

Deze reis is een korte kennismaking met de prachtige natuur en steden van West Canada. De accommodaties zijn kleinschalige Bed & Breakfasts. U bezoekt onder andere Jasper, Banff, Vancouver, Whistler en de panoramische Icefields Parkway in de Rocky Mountains.

Beknopte route: Calgary – Banff – Cranbrook – Nelson – Penticton – Vancouver – Lillooet – Clearwater – Jasper – Banff 

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 14-daagse West Canada Bed & Breakfast Circle

Dag 1: Aankomst Calgary en korte rit naar Banff, ca. 145 km

Na aankomst op de luchthaven van Calgary haalt u de gereedstaande huurauto op. Tijdens de rit van circa anderhalf uur ziet u het landschap veranderen van rollende heuvels met boerderijen naar de ruige bergen van de Rocky Mountains.

Dag 2: Rit naar Cranbrook, ca. 280 km

Door het afwisselende Kootenay National Park rijdt u naar Radium Hot Springs. De 94 kilometer lange Kootenay Highway #93 voert door het park en brengt u bij alle bezienswaardigheden. Wandel bijvoorbeeld naar de prachtige Paint Pots, ijzerrijke mineraalbronnen met een okergele kleur, bezoek de Numa watervallen en Marble Canyon. Aan het einde van de weg rijdt u door de smalle Sinclair Canyon, die met zijn steile wanden een natuurlijke toegangspoort vormt tot het park. Door het dal tussen de Rockies en de Purcell Mountains rijdt u vervolgens in zuidelijke richting naar Cranbrook.

Dag 3: Rit naar Nelson, ca. 230 km

Verken vanmorgen het historisch plaatsje Fort Steele met een reconstructie van een pioniersdorp uit het einde van de 19e eeuw. Volg de Moyie River en bezoek het Creston Wildlife Centre. U volgt een prachtige weg langs Kootenay Lake en vanaf Balfour steekt u per veerboot het meer over naar het historische plaatsje Nelson.

Dag 4: Vrije dag Nelson

Nelson is omgeven door de ruige Selkirk Mountains en ligt aan de westelijke oever van Kootanay Lake. Met circa 350 historische gebouwen heeft Nelson zijn eigen verhaal gecombineerd met kosmopolitische trekjes. Of het nu het vangen van een gigantische regenboogforel is, wandelen tot aan Kokanee Glacier, kijken naar de fantastische live optredens in het Capitol Theater of gewoon een dagje winkelen in historisch Baker Street, Nelson heeft genoeg te bieden voor iedereen.

Dag 5: Crowsnest Highway naar Penticton, ca. 325 km

Een spectaculaire rit door het zuiden van British Columbia via de Crowsnest Highway naar Osoyoos en de vruchtbare Okanagan Valley. Dit gebied staat bekend om zijn meren, stranden, wijn- en boomgaarden.

Dag 6: Door Manning Park naar Vancouver, ca. 395 km

U gaat op weg naar de Cascade Mountains. Eenmaal over de bergen kunt u een bezoek brengen aan de Othello Tunnels, oude spoorwegtunnels en ware wonderen der techniek. Vanuit Hope volgt u de Trans-Canada Highway door de vruchtbare delta van de Fraser River op weg naar Vancouver.

Dag 7: Vrije dag Vancouver

De hele dag om deze prachtige stad te verkennen. Bezoek in ieder geval Gastown en Granville Island. Maak een rit naar The Lookout voor een schitterend uitzicht over de stad en de omgeving. Als u de Lion’s Gate Bridge oversteekt, kunt u de Capilano Suspension Bridge bezoeken en eventueel per kabelbaan naar Grouse Mountain.

Dag 8: Sea-to-Sky Highway naar Lillooet, ca. 250 km

U volgt de Sea-to-Sky Highway naar wintersportplaats Whistler. Onderweg is een stop bij Shannon Falls een absolute must. In de middag steekt u de Coast Mountains over naar het kleine plaatsje Lillooet aan de oever van de Fraser River.

Dag 9: Gold Rush Trail naar Clearwater, ca. 295 km

Bezoek vanmorgen een ‘roadhouse’ aan de Goldrush Trail, de Hat Creek Ranch, voordat u uw weg vervolgt naar Kamloops. In het Secwepemc Native Heritage Park kunt u kennismaken met de cultuur van de oorspronkelijke bewoners van het gebied. Vanmiddag rijdt u naar Clearwater, de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Wells Gray Provincial Park.

Dag 10: Wells Gray Park en rit naar Jasper, ca. 340 km

Bezoek in het Wells Gray Park de Helmcken Falls, Spahats Falls en Dawson Falls. Vanuit Clearwater volgt u de Yellowhead Highway langs de Thompson River. Dit is het Canada dat u verwachtte te zien; bergen, bossen en kleine dorpjes. Kijk uit naar de zwarte beren langs de Blue River en bezoek Mount Robson, met 3.954 meter de hoogste berg in de Canadese Rockies, voor u Jasper binnenrijdt.

Dag 11: Vrije dag Jasper National Park

Een dag ter vrije besteding in Jasper. Geniet van een boottochtje op het Maligne Lake, ga paardrijden, raften of maak een wandeling op de bergweiden van Mt. Edith Cavell.

Dag 12: Over de spectaculaire Icefields Parkway naar Calgary, ca. 399 km

Vandaag rijdt u een prachtige route over de Icefields Parkway. U maakt ongetwijfeld vele stops om de prachtige natuur te bekijken. Bezoek de Athabasca Glacier en de Sunwapta Falls op weg naar het kristalheldere water van Lake Louise en Banff. Vergeet vooral niet een stop te maken bij Peyto Lake, hier geniet u van een schitterend uitzicht.

Op de Athabasca Glacier rijdt u met een speciaal voertuig over de 6 kilometer lange en 1 kilometer brede gletsjer, waarbij u midden op de gletsjer gelegenheid heeft om uit te stappen.

Dag 13: Vrije dag Calgary

Calgary is een relatief jonge stad en is ontstaan door de levendige handel in vee en later in olie. De stad is bekend door de jaarlijks terugkerende Calgary Stampede. Neem de tijd voor een bezoek aan Heritage Park of Glenbow Museum met tentoonstelling over het kleurrijke verleden van Canada. Ook een bezoek aan Olympic Plaza is de moeite waard. Tip: ga lunchen of dineren in het draaiende restaurant in de Calgary Tower; hier heeft u prachtig uitzicht op de verder gelegen Rocky Mountains.

Dag 14: Calgary en einde van de reis, ca. 145 km

Nog even genieten van Calgary alvorens u de huurauto inlevert op de luchthaven van Calgary en incheckt voor de terugreis.

Accommodaties

U verblijft in charmante kleinschalige Bed & Breakfast accommodaties. Deze bevinden zich vaak niet in het stadscentrum maar hebben een mooie ligging buiten de centra. Het betreffen veelal privé-huizen waar roken niet op prijs wordt gesteld. De kamers beschikken meestal over 1x tweepersoonsbed en de badkamer zal soms gedeeld worden met andere gasten. Men is vaak niet ingesteld op kleine kinderen.

Vertrekdata West Canada Bed & Breakfast Circle 2024

Dagelijks tussen 1 mei en 31 oktober

Wilt u de reis voor 1 mei of na 31 oktober maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Prijzen West Canada Bed & Breakfast Circle 2024

2-persoonskamer € 1.755
1-persoonskamer € 3.448

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 3 oktober 2023 en onderhevig aan wijzigingen.

Inbegrepen
  • 13 overnachtingen in Bed & Breakfast accommodaties inclusief uitgebreid ontbijt (m.u.v. Jasper)
  • Columbia Icefield Explorer
  • lokale belastingen
Niet inbegrepen
  • vluchten
  • autohuur
  • overige maaltijden
  • parkeerkosten
  • optionele excursies
  • persoonlijke uitgaven
  • reis- en annuleringsverzekering
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024