Wildlife Discovery West Canada

West Canada is het leefgebied van allerlei soorten wilde dieren. In de bergen van de Rocky Mountains leven herten, zwarte beren en grizzly beren, elanden, stekelvarkens en kariboes. De wateren rondom Vancouver Island zijn het leefgebied van walvissen, orka’s, dolfijnen, zeeleeuwen en zeehonden. Op Vancouver Island en rondom Kamloops is de kans groot zeearenden te zien. Bij deze 15-daagse individuele rondreis bezoekt u de mooiste locatie van West Canada en maakt 4 wildlife excursies. We bieden de reis Wildlife Discovery West Canada aan in drie accommodatietypes: Standard hotels (3*), Deluxe hotels (4*) en in kleinschalige Bed&Breakfast accommodaties. Op verzoek kan een combinatie worden samengesteld.

Beknopte route: Calgary – Banff – Jasper – Clearwater – Whistler –  Telegraph Cove – Victoria – Vancouver

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 15-daagse Wildlife Discovery West Canada

Dag 1: Aankomst Calgary

Na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt naar uw hotel downtown Calgary

Overnachting: Sandman City Centre (Standaard) Homewood Suites (Deluxe)
Dag 2: Calgary naar Banff National Park

Trans Canada Highway #1 is de snelste manier om Banff National Park te bereiken vanaf Calgary en u bent ongeveer 1,5 uur onderweg. De alternatieve route voert vanaf Cochrane over Highway 1A, duurt ten minste een half uur langer en biedt kans om wildlife te zien.

Overnachting: High Country Inn Banff (Standard), Buffalo Mountain Lodge Banff (Deluxe)
Dag 3: Vrije dag om Banff National Park te verkennen

Banff National Park is beroemd vanwege de indrukwekkend besneeuwde pieken, de bossen, machtige rivieren en felblauwe meren. Er leven 53 soorten wilde dieren waaronder beren, wolven, elanden en berggeiten. Bij Lake Minnewanka leven veel dikhoornschapen en in Johnson Lake zijn vele beverfamilies actief. Langs de Bow Valley Parkway tussen Banff en Lake Louise worden regelmatig coyotes, zwarte beren en herten gezien.

Tegen de avond maakt u een 2 uur durende wildlife safari. (inbegrepen)

Overnachting: High Country Inn Banff (Standard), Buffalo Mountain Lodge Banff (Deluxe)
Dag 4: Over de indrukwekkende Icefields Parkway naar Jasper, ca. 290 km

Een van ’s werelds mooiste en meest beroemde bergwegen staat vandaag op het programma; de Icefields Parkway. De route voert dwars door de ruige Rocky Mountains en onderweg ziet u spectaculaire bergen met besneeuwde toppen, gletsjers, bergweiden, watervallen en prachtige meren. Vertrek op tijd zodat u regelmatig kunt stoppen. Bij Waterfowl Lakes heeft u kans elanden te zien, bij Saskatchewan Crossing worden regelmatig beren gezien en nabij Columbia Icefield Centre leven dikhoornschapen. De westflank van Mount Kerkeslin, ten zuiden van Athabasca Falls, wordt ‘Goat Lick’ genoemd en hier likken sneeuwgems mineralen van de rotsen.

Overnachting: Chateau Jasper (Standard), Crimson (Deluxe)
Dag 5: Vrije dag om Jasper National Park, ‘s avonds wildlife-excursie

Jasper National Park bestaat uit dichte bossen, glasheldere meren, watervallen en diepe kloven. Via Maligne Lake Road liggen meerdere hoogtepunten van het park, zoals de 50 meter diepe Maligne Canyon en gletsjermeren Medicine Lake en Maligne Lake en er wordt regelmatig wildlife gezien.

Overnachting: Chateau Jasper (Standard), Crimson (Deluxe)
Dag 6: Langs Mount Robson naar Clearwater, ca. 320 km

Halverwege Jasper en Clearwater ligt Blue River, waar u optioneel een River Safari en/of Jeep Safari kunt maken. Beide tour duren een uur en voeren door de Grizzly Bear Valley; ’s werelds enige binnenlandse gematigde regenwoud en leefomgeving van beren. Per catamaran en jetboat vaart u over gletsjergevoede meren en rivieren en kijkt langs de oevers uit naar beren, elanden en zeearenden. De Jeep Safari neemt reizigers per 4×4 off-road Jeeps mee op Parberry Mountain en het regenwoud in. Ook wanneer er geen wildlife wordt gespot, zijn deze tours zeer de moeite waard.

Overnachting: Alpine Meadows Resort
Dag 7: Bezoek watervallen van Wells Gray Park

In Wells Gray Park vindt u een overdadige flora en fauna. Kariboes, elanden, zwarte beren, bevers en wolven bevolken het park en de vele stroompjes en riviertjes zitten vol met forellen. Vanaf de 65-kilometer lange Clearwater Valley Road zijn de bekendste watervallen van het park gemakkelijk bereikbaar. Bezoek Spahats Creek Falls met prachtig uitzicht over Clearwater Valley, de 90 meter brede Dawson Falls en Helmcken Falls, die van een vulkanische rotswand 141 meter de diepte instort.

Overnachting: Alpine Meadows Resort
Dag 8: Clearwater –  Whistler ca 395 km

Vandaag een wat langere maar interessante rit die onder andere langs 100 Mile House voert; een vroegere rustplaats voor paarden van postkoetsen. Door het beboste binnenland rijdt u naar Lillooet, waar de bochtige Duffey Lake Road (Gold Rush Trail) u naar Whistler brengt. Geniet onderweg van de schitterende uitzichten op besneeuwde bergtoppen en helderblauwe meren.

Overnachting: Listel Whistler (Standaard), Delta Whistler Village Suites (Deluxe)
Dag 9: Per ferry naar Telegraph Cove Vancouver Island, ca. 521 plus ferry

Vroeg op vandaag voor een lange maar afwisselende rit naar Telegraph Cove waar u de komende 3 nachten verblijft. Eerst rijdt u in zuidelijke richting over de Sea to Sky Highway om vervolgens bij Horshoe Bay de ferry naar Nanaimo op Vancouver Island te nemen (inbegrepen), daarna rijdt u in noordelijke richting langs de kust van Vancouver Island naar Telegraph Cove.

Overnachting: Telegraph Cove Resort – Cabin (Standard) Lodge (Deluxe)
Dag 10 en 11: Telegraph Cove

Voor de komende 2 dagen is dit uw uitvalsbasis voor het verkennen van het wild dat in de regio in overvloed voorkomt. Telegraph Cove ligt verscholen aan de oostkust van Noord Vancouver Island. Dit kleine pittoreske dorpje heeft een rijk en kleurrijk verleden en is een van de laatste overgebleven nederzettingen op Vancouver Island.

Inbegrepen activiteit: Grizzly Bear Expedition
Geniet van de pracht van het kustgebergte als we de spectaculaire Knight Inlet verkennen om grizzlyberen te vinden. We bekijken de beren vanuit de veilige en comfortabele platte boot. De geringe diepgang brengt ons dicht bij de plek waar de beren te vinden zijn. Neem uw verrekijker en camera mee! Lunch inbegrepen.

Inbegrepen activiteit: Whale Watching Adventure
Vanuit de rustige wateren van Johnstone Strait & de Blackfisch Archipelago gaan we op zoel naar Orka’s Bultruggen dolfijnen, zeehonden en ander zeeleven. Door de ligging is het bijna zeker dat u ook walvissen zult zien.

Overnachting: Telegraph Cove Resort – Cabin (Standard) Lodge (Deluxe)
Dag 12: Telegraph Cove – Victoria (ca 466 km)

Rijd zuidwaarts door Campbell River naar de badplaats Parksville/Qualicum Beach.  Maak een omweg naar het westen naar Cathedral Grove voor een wandeling door een torenhoge verzameling van 800 jaar oude bomen voordat u verder zuidwaarts gaat over de Malahat Pass naar Victoria.

Overnachting: Embassy Inn Hotel (Standaard) Hotel Grand Pacific (Deluxe)
Dag 13: Victoria

Victoria is de hoofdstad van British Columbia en deze Brits ogende stad geeft een goed beeld van het koloniale verleden. Breng een bezoek aan Bastion Square, Royal BC Museum en Inner Harbour met het parlementsgebouw en het historische Empress Hotel. Net buiten Victoria vindt u de kleurrijke Butchart Gardens.

Overnachting: Embassy Inn Hotel (Standaard) Hotel Grand Pacific (Deluxe)
Dag 14: Victoria – Vancouver (ca 64 km + ferry)

Vanuit Victoria duurt de rit naar ferryterminal Swartz Bay nog geen half uur. Bezoek onderweg Craigdarroch Castle National Historic Site of de kleurrijke Butchart Gardens. Vanaf Swartz Bay neemt u de ferry die u in circa anderhalf uur naar Tsawwassen op het vasteland brengt.

Overnachting: Sandman City Centre (Standaard) Sutton Place Hotel(Deluxe)
Dag 15: Einde van de reis

Afhankelijk van het vertrektijdstip van uw vlucht, is er nog gelegenheid het centrum van Vancouver te bezoeken of Capilano Suspension Bridge Park te verkennen.

Vertrekdata Wildlife Discovery West Canada 2024

Dagelijks tussen 9 mei en 21 september 2024

Wilt u de reis voor 9 mei of na 21 september maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Prijzen Wildlife Discovery West Canada 2024

Standard Hotels 2 persoons kamer 1 persoons kamer
9 mei t/m 18 mei € 1.265,00 € 2.430,00
19 mei t/m 27 mei € 1.370,00 € 2.635,00
28 mei t/m 8 juni € 1.530,00 € 2.957,00
9 juni t/m 18 juni € 1.620,00 € 3.132,00
19 juni t/m 20 augustus € 1.665,00 € 3.225,00
21 augustus t/m 21 september € 1.620,00 € 3.135,00
Deluxe Hotels 2 persoons kamer 1 persoons kamer
9 mei t/m 18 mei € 1.566,00 € 3.025,00
19 mei t/m 27 mei € 1.605,00 € 3.098,00
28 mei t/m 1 juni € 1.871,00 € 3.635,00
2 juni t/m 18 juni € 1.950,00 € 3.775,00
19 juni t/m 21 september € 1.975,00 € 3.820,00
Bed & Breakfast
19 mei t/m 21 september prijs op aanvraag

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd 2 personen per 2-persoonskamer en koers van de Canadese dollar op30 november 2023 en onderhevig aan wijzigingen. Kinderprijzen en overige kamerbezettingen op aanvraag.

Inbegrepen
 • 14 overnachtingen in gekozen categorie in standaardkamers met privé faciliteiten
 • 2 uur durende avond wildlife excursie Jasper
 • Grizzly Bear Expedition (9 uur, inclusief lunch)
 • Whale Watching Adventure
 • lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • autohuur
 • overige maaltijden
 • parkeerkosten
 • ferry overtochten tussen Vancouver en Vancouver Island
 • optionele excursies
 • entreegeld parken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024