Camperreis Mountains & Prairies

Deze 18-daagse camperreis vanaf Edmonton voert u via de Badlands, Drumheller naar de Rocky Mountains. De reis is inclusief camperhuur en gereserveerde campgrounds.

Camperreis Mountains & Prairies

 

Dag 1: Aankomst Edmonton

Na aankomst op de luchthaven van Edmonton gaat u met de gratis shuttle service naar uw airport hotel voor de eerste overnachting.

Overnachting: Holiday Inn Express Edmonton International Airport

Dag 2: Aankomst Edmonton

U wordt opgehaald voor de transfer naar het verhuurstation van Fraserway, daarna rijdt u door naar uw gereserveerde campground. Uw camperreis is begonnen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting: Edmonton Area – Devon – Devon Lions Campground (of vergelijkbaar)

Dag 3: Vrije dag Edmonton

Het moderne Edmonton heeft in ieder seizoen veel te bieden. Bezoek een van de vele musea, parlementsgebouw Alberta Legislature, botanische tuinen Muttart Conservatory of wandel langs de door de stad slingerende North Saskatchewan River. Verken de stad vanaf het water in een kano of tijdens een boottocht.

Overnachting: Edmonton Area – Devon – Devon Lions Campground (of vergelijkbaar)

Dag 4: Via Elk Island naar Drumheller, ca. 350 km

Ten oosten van Edmonton ligt Elk Island National Park; een glooiende park met vele meren en moerassen, dat het leefgebied is van circa 600 wilde bizons. Het is uw eerste kennismaking met ongerepte prairie landschap. Vervolgens rijdt u in zuidwaartse richting via de Badlands naar Drumheller; een stadje dat volledig gewijd is aan de dinosauriërs.

Overnachting: Drumheller – River Grove Campground (of vergelijkbaar)

Dag 5: Vrije dag Drumheller

Drumheller is gelegen in de Red Deer River Valley; een rivierlandschap dat door erosie is gevormd tot een kaal en rotsachtig landschap. De omstandigheden in deze badlands waren perfect voor het behouden van dinosaurusbotten als fossielen. Bezoek het indrukwekkende Royal Tyrrell Museum of Palaeontology en verken de omgeving over de Dinosaur Trail en Hoodo Drive.

Overnachting: Drumheller – River Grove Campground (of vergelijkbaar)

Dag 6: Rit naar Dinosaur Provincial Park, ca. 165 km

Vandaag rijdt u verder door uitgestrekte prairie landschappen richting Brooks. Verbaas u over de bijzondere canyonlandschappen. In de diep uitgesleten rivierdalen vindt men de meeste dinosaurusskeletten ter wereld!

Overnachting: Brooks Area – Dinosaur Provincial Park – Dinosaur Park Campground (of vergelijkbaar)

Dag 7: Via Cypress Hills Interprovincial Park naar Writing on Stone, ca. 350 km

U rijdt via Medicine Hat en passeert het Cypress Hills Interprovincial Park, waarvan de zuidwestelijke rand in de provincie Saskatchewan ligt. Breng een bezoek aan Fort Walsh National Historic Site: hier vindt u getrouwe reconstructies van Fort Walsh en de Trading Post van Abel Farwell. Dompel uzelf vervolgens nogmaals onder in de dinosaurusgeschiedenis van Alberta.

Overnachting: Milk River Area – Writing on Stone Provincial Park – Writing on Stone Park Campground (of vergelijkbaar)

Dag 8: Rit naar Waterton Lakes National Park, ca. 210 km

Vanuit het prairielandschap rijdt u in zuidoostelijke richting naar Waterton Lakes National Park, waar de prairies overgaan in bergen. Het gebied wordt dan ook “Where prairies meet the Mountains” genoemd.

Overnachting: Waterton Village – Townsite Campground (of vergelijkbaar)

Dag 9: Vrije dag Waterton Lake National Park

In Waterton Lakes National Park vindt u uitgestrekte prairies, heldere meren, bergruggen en een grote diversiteit aan wildlife. Ga op zoek naar bizons aan Bison Paddock Loop Road, bezoek het felgekleurde Red Rock Canyon, wandel naar Cameron Falls, bezoek het historische Prince of Whales Hotel of maak een relaxte boottocht op het driedelige Waterton Lake.

Overnachting: Waterton Village – Townsite Campground (of vergelijkbaar)

Dag 10: Rit naar Radium Hot Springs, ca. 400 km

Door prachtige, afwisselende landschappen rijdt u in noordwestelijke richting.  Maak eventueel een omweg (ca. 80 kilometer extra) naar Head-Smashed-In Buffalo Jump; een plek waar indianen vroeger wel op een bijzondere manier op bizons joegen. In het Visitor Centre komt u er alles over te weten. Radium Hot Springs, in de Columbia Valley, is vandaag de eindbestemming.

Overnachting: Radium Hot Springs – Kootenay National Park – Redstreak Campground (of vergelijkbaar)

Dag 11: Korte rit naar Banff in de Rocky Mountains, ca. 140 km

De kortste rit naar Banff voert door Kootenay. Wanneer u dit park gisteren al heeft bezocht, kunt u noordwaarts door de Columbia Valley naar Golden rijden en vervolgens door Yoho National Park. In Yoho ziet u helderblauwe meren zoals het Emerald Lake, de indrukwekkende watervallen Takakkaw Falls en Wapta Falls en een Natural Bridge, welke de Kicking Horse River heeft uitgeslepen in een steenformatie.

Overnachting: Banff – Banff National Park – Tunnel mountain Campground – Trailer Court (of vergelijkbaar)

Dag 12: Vrije dag Banff National Park

Banff National Park is het bekendste nationale park van de Rockies en beroemd vanwege de indrukwekkend besneeuwde pieken, de bossen, machtige rivieren en felblauwe meren. Hoogtepunten zijn onder andere Bow River Falls, Tunnel Mountain Drive met de door wind geërodeerde hoodoos, Minnewanka Lake en Johnston Canyon.

Overnachting: Banff – Banff National Park – Tunnel mountain Campground – Trailer Court (of vergelijkbaar)

Dag 13: Vrije dag Banff

Nog een dag om Banff National Park te verkennen! Neem de Banff Gondola op  Sulphur Mountain voor een mooi uitzicht, bezoek de warmwaterbronnen of bezoek vandaag de felgekleurde meren Lake Louise en Moraine Lake, voor een wandeling of ontspannen kanotocht.

Overnachting: Banff – Banff National Park – Tunnel mountain Campground – Trailer Court (of vergelijkbaar)

Dag 14: Over de Icefields Parkway naar Jasper, ca. 290 km

Via de schitterende Icefields Parkway rijdt u in noordelijke richting door de Rocky Mountains. Neem de tijd voor deze weg zodat u regelmatig kunt stoppen om te genieten van de mooie vergezichten en de prachtige meren. Een van de aanraders is Peyto Lake waar u van bovenaf een geweldig uitzicht op heeft. Misschien ziet u onderweg elanden bij Waterfowl Lakes en zwarte beren bij Saskatchewan Crossing. Bij de Columbia Icefields kunt u met de Ice Explorer een tocht maken op de Athabasca Glacier.

Overnachting: Jasper – Jasper National Park – Whistlers Campground (of vergelijkbaar)

Dag 15: Vrije dag Jasper National Park

Omgeven door de Rocky Mountains is Jasper de gateway voor Jasper National Park; een bergachtig gebied met valleien en gletsjermeren. Hoogtepunten zijn onder andere Maligne Canyon, Maligne Lake, Medicine Lake en de Athabasca Falls. Neem de SkyTram op Whistler Mountain, wandel bij Mount Edith Cavell naar de Angel Glacier of bezoek de warmwaterbronnen van Miette Hot Springs. Overnachting: Jasper – Jasper National Park – Whistlers Campground (of vergelijkbaar)

Dag 16: Vrije dag Jasper

Nog een vrije dag om Jasper te verkennen. Aan de westelijke rand van Jasper National Park liggen de provinciale parken Mount Robson en Rearguard Falls. Bekijk de watervallen of ga wandelen bij de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains; de 3954 meter hoge Mount Robson.

Overnachting: Jasper – Jasper National Park – Whistlers Campground (of vergelijkbaar)

Dag 17: Rit terug naar Edmonton, ca. 365 km

U rijdt in oostelijke richting naar Edmonton en na ongeveer een uur rijden maken de Rockies plaats voor het weidse landschap van Alberta. Een bezoek aan de West Edmonton Mall mag zeker niet ontbreken, deze mall is de grootste van Noord Amerika en heeft naast een gigantisch aantal winkels ook een zwemparadijs en ijsbaan.

Overnachting: Edmonton Area – Devon – Devon Lions Campground (of vergelijkbaar)

Dag 18: Inleveren Camper en vertrek uit Edmonton

De camper levert u in bij Fraserway  en vervolgens vertrekt u met de shuttle naar de luchthaven van Edmonton en u checkt in voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dagelijks vertrek tussen 1 mei en 15 september 2023

De camperreis Mountains & Prairies  is inclusief een Vanconversion of Truckcamper van Fraserway. De campgrounds worden vooraf voor u gereserveerd. Het kan zijn dat er in verband met beschikbaarheid andere campgrounds gebruikt worden dan aangegeven in het programma. Deze zijn gelijkwaardig. Waar mogelijk worden plaatsen met elektriciteit en water gereserveerd. Wenst u een ander type camper dan is dat ook mogelijk tegen een meerprijs.

Onderstaande prijzen zijn vanaf prijzen op basis van een twee persoons bezetting, onder voorbehoud van beschikbaarheid en de koers van de Canadese dollar.

Voorseizoen vanaf  € 1.850,00 per persoon

Hoogseizoen vanaf € 2.729,00 per persoon

Naseizoen vanaf     € 2.285,00 per persoon

Inclusief

 • camperhuur volgens beschrijving inclusief 3200 kilometer
 • verzekeringen voor de camper (eigen risico CA$ 750,00, is afkoopbaar)
 • persoonlijke uitrusting voor de camper
 • klaarmaakkosten camper
 • transfer van het hotel naar het verhuurstation van Fraserway
 • transfer van het verhuurstation naar de luchthaven van Edmonton
 • hotelovernachting bij aankomst
 • gereserveerde campgrounds volgens programma
 • lokale belastingen

Exclusief

 • extra kilometers
 • entreegelden parken
 • excursies
 • maaltijden
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • vluchten
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024