Camperreis Rockies & Vancouver Island

De 21-daagse camperreis Rockies & Vancouver laat u zien hoe divers West-Canada is. De overweldigende Canadese Rockies, de wijnstreek Okanagen en natuurlijk de ruige kusten van Vancouver Island.

Camperreis Rockies & Vancouver Island

Dag 1: Aankomst Vancouver

Na aankomst op de luchthaven gaat u met de shuttle service naar uw airport hotel. (indien gewenst een hotel downtown)

Overnachting: Sandman Hotel & Suites Vancouver Airport

Dag 2: Camper ophalen en eerste kampeernacht, ca 85 km

U wordt opgehaald bij uw hotel door Fraserway. Na de formaliteiten rijdt u uw mobiele huis richting Hope voor de eerste kampeerovernachting.

Overnachting: WildRose Campground & RV Park (of vergelijkbaar)

Dag 3: Over de Coquihalla Highway naar Clearwater ca. 375 km

U verlaat Hope en rijdt in noordelijke richting om kennis te maken met de uitgestrekte ranch landschappen in het binnenland van Columbia. Bij Hells Gate heeft u de mogelijkheid om de Fraser Canyon te ontdekken vanuit de Airtram. Bezoek ook Lytton, een van de stadjes die bekend geworden is door de Gold Rush. Verder door de prachtige Gold Rush landschappen welke later steeds groener worden bij alle meren langs Hwy. 24.

Overnachting: Helmcken Falls Lodge Campground (of vergelijkbaar)

Dag 4: Vrije dag Wells Gray Provincial Park

U kunt de hele dag genieten in Wells Gray Provincial Park. U kunt hier o.a. wandelen, vissen, varen of raften. Een bezoek aan Helmcken Falls of een van de vele andere watervallen in Wells Gray is zeker aan te raden.

Overnachting: Helmcken Falls Lodge Campground (of vergelijkbaar)

Dag 5: Langs Mount Robson naar Jasper, ca. 340 km

Vandaag verlaat u Wells Gray Park en rijdt naar de spectaculaire Rocky Mountains. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht op Mount Robson, met 3.954 meter de hoogste top in de Canadese Rockies.

Overnachting: Whistlers Campground (of vergelijkbaar)

Dag 6: Jasper Skytram en Icefields Parkway naar Banff, ca. 285 km

Start de dag met een rit met de Jasper Skytram (optioneel) en geniet van het prachtige uitzicht. Daarna rijdt u één van de hoogtepunten van deze reis: de Icefields Parkway. U reist door een landschap van hoge toppen, gletsjers en bergmeren. Maak zeker een stop bij Peyto Lake en Moraine Lake. Ook bij de Athabasca Glacier is het de moeite waard om te pauzeren.

Overnachting: Tunnel mountain Campground – Trailer Court (of vergelijkbaar)

Dag 7: Vrije dag Banff National Park

Een hele dag in de prachtige natuur in de omgeving van Banff. U kunt een bezoek brengen aan Bow Falls, of per gondel naar Sulpher Mountain. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen, paardrijden, fietsen en raften. De vele winkels in Banff nodigen uit om eindeloos te shoppen.

Overnachting: Tunnel mountain Campground – Trailer Court (of vergelijkbaar)

Dag 8: Door Kootenay National Park richting Invermere, ca. 150 km

Vandaag rijdt u door Kootenay National Park, een landschap gedomineerd door hoge bergpieken, gletsjers, diepe valleien en kristalheldere meren. Een bezoek aan de warmwaterbronnen van Radium Hot Springs is zeker de moeite waard.

Overnachting: Redstreak Campground (of vergelijkbaar)

Dag 9: Vrije dag Invermere/Radium Hot Springs

Invermere is een paradijs voor outdoor activiteiten. U kunt hier wandelen, vissen, vogels kijken, varen en windsurfen op Lake Windermere.

Overnachting: Redstreak Campground (of vergelijkbaar)

Dag 10: Rit naar Nelson, ca. 350 km

Door het dal tussen de Rockies en de Purcell Mountains rijdt u in zuidelijke richting naar Cranbrook en passeert onderweg Fort Steel Heritage Town. Hier wordt de geschiedenis uit de tijd van de goudzoekers en de 19e-eeuwse handelspost levend gehouden. Vervolgens rijdt u door Creston, vanwaar u prachtige uitzichten heeft over de brede vruchtbare vallei en waar de Kootenay River slingert tussen de Selkirk en Purcell Mountains. U volgt een schilderachtige weg langs Kootenay Lake en steekt bij Balfour per ferry – ’s werelds langste gratis overtocht – het meer over naar het historische Nelson.

Overnachting: Kokanee Creek Provincial Park Campground (of vergelijkbaar)

Dag 11: Langs de grens met de Verenigde Staten richting Osoyoos, ca. 275 km

De panoramische route gaat vandaag verder over de Bonanza Pass en Gold Canyon langs de grens met de Verenigde Staten. Hoge bergen, prachtige valleien en gladde meren komt u onderweg tegen, een walhalla voor wandelaars en kanoërs. U kunt ook Grand Forks op de Kettle River bezoeken waar u een replica van een Russisiche nederzetting kunt bewonderen en geweldig kunt vissen.

Overnachting: Nk’Mip Campground (of vergelijkbaar)

Dag 12: Vrije dag Oliver/Osoyoos/Penticton

Een dag om de lokale omgeving te ontdekken en bijvoorbeeld te spenderen aan één van de vijftien stranden van Penticton. U kunt hier ook deelnemen aan een wijnproeverij bij een van de in de vallei gelegen wijngaarden.

Overnachting: Nk’Mip Campground (of vergelijkbaar)

Dag 13: Manning Park, ca. 190 km

Onderweg vanuit Osoyoos naar Manning Park komt u langs Oliver Park, de enige woestijn in Canada. Daarna heeft u alle tijd om Manning Provincial Park te verkennen. Na een flinke wandeling in het park heeft u een prachtig uitzicht op de Three Brothers Mountain en Thunder Lake.

Overnachting: Lightning Lake Campground (of vergelijkbaar)

Dag 14: Van Manning Park naar Whistler, ca. 375 km

Vanmorgen rijdt u door het goudzoekers stadje Hope verder langs de Fraser Rivier naar de ruige Pacific kust. De bochtige Duffey Lake Road voert naar de bekende wintersportplaats Whistler. U zult zien dat Whistler niet alleen in de winter de moeite waard is maar ook in de zomer tal van activiteiten te bieden heeft.

Overnachting: Riverside Camping & RV Resort (of vergelijkbaar)

Dag 15: Sea-to-Sky Highway en ferry naar Powell River, ca. 300 km incl. ferry’s

De beroemde Sea-to-Sky Highway verbindt Whistler met de kust van Vancouver en biedt onderweg spectaculair uitzicht op de oceaan en de bergen. Bij ferryterminal Horseshoe Bay stapt u aan boord van de ferry naar de Sunshine Coast. Na circa 40 minuten bereikt u Langdale. De 180 kilometer lange Sunshine Coast maakt deel uit van het vasteland van British Columbia, maar u ervaart er de ontspannen charme van het eilandleven. Let bij het rijden langs de Sunshine Coast altijd goed op de zee; met een beetje geluk spot u walvissen, orka’s, dolfijnen of zeeleeuwen! Bij Earls Cove neemt u de 50 minuten durende ferry naar Saltery Bay.

Overnachting: Sunlund by the Sea Campground (of vergelijkbaar)

Dag 16: Rit en ferry naar Campbell River, ca. 120 km incl. ferry

Vanmorgen maakt u een frisse start met een BC ferry overtocht waarbij u diverse soorten wildlife tegen kunt komen. Als u de ferry verlaat, rijdt u door de Comox Vallei richting Campell River, een waar zalmvissers paradijs. Daarnaast biedt Campbell River vele mogelijkheden om o.a. orka’s en beren te spotten.

Overnachting: Quinsam Campground (of vergelijkbaar)

Dag 17: Dwars over Vancouver Island naar de westkust, ca. 285 km

U rijdt het eerste deel langs kust en dan dwars over Vancouver Island naar de Pacific Coast via oude regenwouden en parken. Met een beetje geluk komt u beren, herten of wolven tegen. Mocht u ze niet zien, wees ervan overtuigd dat zij u wel zien.

Overnachting: Ucluelet Campground (of vergelijkbaar)

Dag 18: Vrije dag Pacific Rim National Park

Een hele dag in Pacific Rim National Park om bijvoorbeeld een wandeling langs de ruige kustlijn te maken. Een absolute must is een spectaculaire whalewatching expedition, deze kan optioneel geboekt worden.

Overnachting: Ucluelet Campground (of vergelijkbaar)

Dag 19: Rit naar Victoria, ca. 316 km

Vandaag rijdt u weer terug naar het oosten. Onderweg kunt u Horne Lake Caves, Cathedral Grove of Little Qualicum Falls Provincial Park bezoeken. De dag eindigt in Victoria waar u kunt genieten van de geweldige tuinen van de stad en haar prachtige architectuur met koloniale charme.

Overnachting: Oceanside RV Resort (of vergelijkbaar)

Dag 20: Terug naar het vasteland, ca. 105 km plus ferry

Vanochtend heeft u nog ruim de tijd om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan Butchart Gardens. In de middag neemt u de ferry terug naar het vaste land en rijdt u naar uw campground in de omgeving van Vancouver.

Overnachting: Burnaby Cariboo RV Park (of vergelijkbaar)

Dag 21: Einde van de reis in Vancouver
Vandaag levert u de camper in bij Fraserway in Delta. Zij verzorgen uw transfer naar de luchthaven, waar u incheckt voor de terugvlucht.

Vertrek tussen 15 mei en 1 oktober 2022

De campperreis Vancouver Island & Sunshine Coast is inclusief een VanConversion of Truck Camper TC van Fraserway. De campgrounds worden vooraf voor u gereserveerd. Het kan zijn dat er in verband met beschikbaarheid andere campgrounds gebruikt worden dan aangegeven in het programma. Deze zijn gelijkwaardig. Waar mogelijk worden plaatsen met elektriciteit en water gereserveerd. Andere campertypes zijn mogelijk tegen een meerprijs.

Onderstaande bedragen zijn vanafprijzen op basis van een twee-persoonsbezetting, onder voorbehoud van beschikbaarheid en de koers van de Canadese dollar.

Voorseizoen vanaf € 2.150,00 per persoon

Hoogseizoen vanaf € 2.995,00 per persoon

Naseizoen vanaf € 2.395,00 per persoon

Er geldt een toeslag van € 125,00 wanneer een ‘Canadian Long Weekend’ in uw reis valt.

Inclusief

 • 1 hotelovernachting bij Vancouver Airport in Standard Room
 • 20 gereserveerde campgrounds volgens programma
 • 20 nachten camperhuur volgens beschrijving inclusief 3.500 kilometer
 • verzekeringen voor de camper (eigen risico CA$ 750,00, is afkoopbaar)
 • persoonlijke uitrusting voor de camper
 • klaarmaakkosten camper
 • transfer van luchthavenhotel naar Fraserway verhuurstation
 • transfer van Fraserway verhuurstation naar de luchthaven Vancouver
 • lokale belastingen

Exclusief

 • extra kilometers
 • entreegelden parken
 • excursies
 • ferries (wij kunnen deze wel voor u reserveren)
 • maaltijden
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • vluchten
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024