Rail & Sail

Individuele rondreis van 13 dagen door West Canada, waarbij gereisd wordt met onder andere de beroemde trein Rocky Mountaineer, u door de indrukwekkende Inside Passage vaart en over Vancouver Island vliegt.

Beknopte route Rail & Sail: Vancouver – treinreis Rocky Mountaineer – Banff – Jasper – treinreis naar Prince Rupert – Inside Passage ferry – Vancouver – Victoria – Vancouver

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 13-daagse Rail & Sail

Dag 1: Aankomst Vancouver

Na aankomst in Vancouver gaat u op eigen gelegenheid naar het centraal gelegen hotel. Vancouver is een spectaculaire stad, gelegen tussen de Coast Mountains en de Pacific Ocean.

Overnachting: Hampton Inn & Suites by Hilton Downtown Vancouver of Sandman Hotel Vancouver City Centre
 
Dag 2: Hop-on Hop-off Trolley Tour Vancouver

Vandaag heeft u de tijd om te ontdekken waarom zoveel mensen graag in Vancouver wonen en werken. Een ticket voor de Vancouver Hop-on Hop-off tour is inbegrepen en hiermee ontdekt u de stad op uw eigen tempo. Op deze manier geniet u van de meest populaire gebieden van de stad: Downtown, Stanley Park, Chinatown, Gastown, Granville Island enz. Alle stops zijn voorzien van commentaar.

Overnachting: Hampton Inn & Suites by Hilton Downtown Vancouver of Sandman Hotel Vancouver City Centre
 
Dag 3: Rocky Mountaineer treinreis van Vancouver naar Kamloops

In de ochtend wordt u naar het Rocky Mountaineer treinstation gebracht, waar om 07:30 uur een spectaculaire 2-daagse treinreis begint. De trein komt op plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen en laat het landschap vanuit een totaal ander oogpunt zien. Vandaag voert de route langs het stroomgebied van de schuimende Fraser en Thompson rivieren en de indrukwekkende Hell’s Gate Canyon. Het landschap verandert van weelderige groene velden in de Fraser Valley, oneindige bossen, door de Coast en Cascade Mountains omringde rivieroevers naar het woenstijnachtige Interior. Tussen 17:30 en 19:00 uur arriveert u in Kamloops en volgt een bustransfer naar uw accommodatie.

SilverLeaf Service
In de SilverLeaf Service geniet u vanuit een comfortabele stoel en door grote panoramische ramen van het landschap. Op beide reisdagen wordt bij uw zitplaats een ontbijt en een uitstekende lunch met warm hoofdgerecht geserveerd.

GoldLeaf Service
Optioneel kunt u kiezen voor een upgrade naar de GoldLeaf Service. Hierbij beschikt u over een comfortabele zitplaats op het bovendek van het dubbeldeks rijtuig en door het glazen dak heeft u 360º uitzicht op de omgeving. Tevens heeft u exclusief toegang tot het open uitzichtbalkon aan de achterzijde van het rijtuig. Op het benedendek wordt een uitgebreid ontbijt en een uitstekende warme à la carte lunch geserveerd.

Overnachting: Thompson Hotel of gelijkwaardig
 
Dag 4: Vervolg Rocky Mountaineer treinreis naar Banff

Rond 06:30 uur vertrekt de trein vanuit Kamloops in oostelijke richting naar de Rocky Mountains. U reist door ranchlands, langs meren en over hoge bergpassen. Geniet van de klim over Rogers Pass, de indrukwekkende Kicking Horse Canyon, de brug over de peilloos diepe Stoney Creek en de beroemde Spiral Tunnels, een systeem van op verschillende hoogten aangelegde tunnels in het gebergte, en van besneeuwde toppen en gletsjers. Tussen 19:30 en 21:00 uur arriveert de trein in Banff, gelegen in het hart van de Canadese Rockies.

Overnachting: Banff  Ptarmigan Inn of Elk & Avenue Hotel
 
Dag 5: Vrije dag Banff

Banff is een schilderachtig dorpje in het dal van Bow River en is het centrum van Banff National Park. Banff Avenue is de hoofdstraat met vele winkels, restaurants en cafés. Voor een mooi uitzicht over de stad, raden wij u aan om met de kabelbaan naar de top van de Sulphur Mountain te gaan en de korte Vista Trail te wandelen.

Banff National Park is het bekendste nationale park van de Rockies. In 1883 ontdekten enkele arbeiders warme bronnen in het gebied, dat enkele jaren later werd uitgeroepen tot het eerste Canadese natuurreservaat. Het nationale park beslaat een gebied van 6.641km2 en omvat enkele van de mooiste gebieden van het hele land. Geniet van de indrukwekkende pieken, bossen, meren en machtige rivieren.

Overnachting: Banff  Ptarmigan Inn of Elk & Avenue Hotel
 
Dag 6: Excursie over de Icefields Parkway naar Jasper

Vandaag staat een 9 uur durende busexcursie op het programma, over de schitterende Icefields Parkway naar Jasper. Tijdens deze rit over de beroemdste weg door de Rocky Mountains ziet u spectaculaire gletsjers, watervallen, helderblauwe meren en machtige bergen. In dit gebied met besneeuwde toppen en eindeloze bergruggen leeft veel wild, waaronder beren, herten, wolven en adelaars. Tijdens de excursie worden korte stops gemaakt bij hoogtepunten zoals Lake Louise. Bij het Columbia Icefield maakt u een rit met de Ice Explorer op de enorme Athabasca Glacier. Vanaf het Columbia Icefield Discovery Center neemt u de shuttle naar de Glacier Skywalk; een platform met een glazen vloer op 280 meter boven de Sunwapta-kloof. Tegen het einde van de middag komt u aan in Jasper.

Overnachting: Lobstick Lodge of Chateau Jasper
 
Dag 7: Vrije dag Jasper National Park

Jasper is in verhouding tot Banff aanzienlijk kleiner, het is echter een leuk stadje met genoeg mogelijkheden tot winkelen, restaurants en barretjes. Omgeven door de Rocky Mountains is Jasper de gateway voor Jasper National Park waar u onder andere het prachtige Maligne Lake, de Athabasca Falls en Whistler Mountain kunt bezoeken en waar de kans groot is dat u wildlife spot.

Overnachting: Lobstick Lodge of Chateau Jasper
 
Dag 8: Treinreis van Jasper naar Prince George

De komende twee dagen reist u per trein van Jasper naar het aan de Stille Oceaan gelegen Prince Rupert. Met de trein wordt een afstand van 1.160 kilometer overbrugd en aangezien er enkel overdag wordt gereden, hoeft u niets te missen van het spectaculaire landschap. U reist in de Economy Class en heeft een ruime, comfortabele stoel om te genieten van het grandioze uitzicht door de grote ramen. Aan het begin van de middag vertrekt u vanuit Jasper, waarna u vroeg in de avond zult arriveren in Prince George. U laat de Rocky Mountains achter zich en reist langs afgelegen nederzettingen uit de pionierstijd, eenzame boerderijen, schuimende rivieren en glinsterende meren naar Prince George. Na aankomst reist u op eigen gelegenheid naar uw accommodatie.

Overnachting: Ramada Plaza Prince George of Coast Prince George Hotel by APA
 
Dag 9: Treinreis van Prince George naar Prince Rupert

Op eigen gelegenheid gaat u ‘s morgens terug naar het treinstation, waar u om 08.00 uur vertrekt naar Prince Rupert. Vandaag passeert de trein de Yellowhead Pass en voert de route langs de machtige Skeena River met spectaculaire canyons en valleien. Om 20:25 uur komt de trein aan in Prince Rupert en gaat u op eigen gelegenheid naar het overnachtingsadres.

Overnachting: Prestige Hotel Prince Rupert of Crest Hotel
 
Dag 10: Inside Passage ferry van Prince Rupert naar Port Hardy

Aan boord van de Inside Passage ferry vaart u van Prince Rupert naar Port Hardy. Tijdens deze tocht langs de kustlijn van British Columbia ziet u prachtige fjorden en baaien, eilandjes, watervallen en vissersdorpjes en vuurtorens. U reist door een gebied wat niet toegankelijk is over land, maar enkel per boot of vliegtuigje. Onderweg heeft u grote kans zeehonden, dolfijnen, zeeleeuwen, grijze walvissen en zeearenden te zien. Aankomst in Port Hardy is om 23:30 uur en vervoer naar de accommodatie is op eigen gelegenheid.

Overnachting: Airport Inn Port Hardy of Quarterdeck Inn & Marina Resort
 
Dag 11: Vlucht van Port Hardy naar Vancouver

Vandaag vliegt u van Port Hardy naar Vancouver en onderweg kunt u genieten van de prachtige landschappen. Vanaf het vliegveld gaat u op eigen gelegenheid naar het hotel. De rest van de dag heeft u de tijd om nog van Vancouver te genieten.

Overnachting: Hampton Inn & Suites by Hilton Downtown Vancouver of Sandman Hotel Vancouver City Centre
Dag 12: Dagexcursie naar Victoria, Vancouver Island

Vandaag staat er een excursie naar Victoria op het programma. Per ferry maakt u de oversteek naar Vancouver Island en bezoekt eerst Butchart Gardens. Daarna heeft u ruim de tijd om het sfeervolle centrum van Victoria te ontdekken. Aan het begin van de avond keert u terug naar Vancouver.

Overnachting: Hampton Inn & Suites by Hilton Downtown Vancouver of Sandman Hotel Vancouver City Centre
Dag 13: Einde van de reis

Vandaag eindigt uw reis; op eigen gelegenheid gaat u naar de luchthaven.

Vertrekdata Rail & Sail 2023 en 2024

 

 • 20 en 30 augustus 2023
 • 3, 13, 17 en 27* september 2023
 • 8*, 15*, 22* en 26 mei 2024
 • 5, 9, 19 en 23 juni 2024
 • 4, 14, 18 en 28 augustus 2024
 • 1, 11, 15 en25* september 2024
* op deze data is de Inside Passage ferry ’s nachts en overnacht u aan boord in een binnenhut, in plaats van in Port Hardy.

Staat uw gewenste vertrekdatum er niet bij? Vraag ons naar de mogelijkheden! De Rocky Mountaineer, The Skeena en Inside Passage ferry vertrekken niet dagelijks waardoor de Rail & Sail in deze hoedanigheid enkel op bovengenoemde data kan worden gemaakt. Door een andere afstemming van de onderdelen kunnen wij op veel data een gelijkwaardige reis realiseren.

Prijzen Rail & Sail 2023 en 2024

2-persoonskamer 1-persoonskamer
2 augustus - 17 september 2023 € 4.731 € 6.396
27 september 2023 € 4.560 € 5.905
8 mei 2024 € 4.480 € 5.910
15 en 22 mei 2024 € 4.790 € 6.525
26 mei - 21 juli 2024 € 4.870 € 6.690
31 juli - 15 september 2024 € 4.930 € 6.755
25 september 2024 € 4.677 € 6.295

Prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen, gebaseerd op koers van de Canadese dollar op 7 augustus 2023 en onderhevig aan wijzigingen.

Inbegrepen
 • 12 hotelovernachtingen in 2-persoonskamer middenklasse hotels op basis van logies
 • Hop-on Hop-off Trolley Tour Vancouver en Vancouver Lookout Tower
 • privé transfer van accommodatie Vancouver naar Pacific Central treinstation
 • 2-daagse Rocky Mountaineer treinreis van Vancouver naar Banff in SilverLeaf Service
 • 2x ontbijt en 2x lunch aan boord van de Rocky Mountaineer
 • transfers tussen treinstaton Kamloops en accommodatie Kamloops
 • Icefields Parkway excursies van Banff naar Jasper inclusief Ice Explorer Ride
 • Treinreis van Jasper naar Prince George en van Prince George naar Prince Rupert in Economy Class
 • Inside Passage ferry van Prince Rupert naar Port Hardy (let op: tot 19 mei en vanaf 22 september vaart deze ’s nachts en overnacht u in een binnenhut)
 • vlucht van Port Hardy naar Vancouver
 • dagexcursie Victoria vanuit Vancouver, inclusief entree Butchart Gardens
 • lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vluchten
 • overige transfers
 • niet genoemde maaltijden
 • entreegelden nationale parken
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024