Rockies Trail en Cruise naar de Gletsjers

De historie en geografie van West-Canada en Alaska zijn sterk met elkaar verweven, toch hebben beiden een eigen, unieke cultuur. Tijdens deze reis maakt u kennis met de overweldigende Rocky Mountains, het mondaine Banff, Jasper en het afwisselende Interior van British Columbia, Whistler en natuurlijk metropool Vancouver. De reis eindigt met een onvergetelijke cruise door “The Inside Passage” naar het ruige Alaska, waar onder meer Juneau en Ketchikan worden bezocht.

Beknopte route: Calgary – Banff – Jasper -Kamloops – Whistler – Vancouver – Alaska Cruise – Vancouver

Dagprogramma 17-daagse Rockies Trail en Cruise naar de Gletsjers

Dag 1: Aankomst in Calgary

Na aankomst in Calgary gaat u op eigen gelegenheid naar het hotel in het centrum. In de namiddag neemt de reisleider contact op voor verdere details van de reis

Overnachting: Delta Hotels by Marriott Calgary Downtown

Dag 2: Stadstour Calgary en rit naar Banff

Bij het ontbijt ontmoet u alle medereizigers, waarna een stadstour door Calgary volgt. Vervolgens gaat de reis naar de spectaculaire Rocky Mountains. Tijdens de tour door Banff National Park ziet u de besneeuwde bergtoppen en smaragdgroene meren, het bekende Banff Springs Hotel, de Bow Falls en Tunnel Mountain.

Overnachting: Mount Royal Hotel of Banff Aspen Lodge

Dag 3: Vrije dag

Vandaag zult u genieten van een rondrit door de regio rond Banff. In 1885 werd dit gebied het eerste nationale park van Canada om zijn natuurlijke warmwaterbronnen te beschermen. Als u wilt, bieden we een optionele Helicopter Sightseeing Tour aan waarmee u de oostelijke bergketens van de Rocky Mountains kunt bewonderen. Als alternatief kunt u ervoor kiezen om een optionele gondeltocht te maken naar de spectaculaire Sulphur Mountain. Vergeet uw camera niet, want het uitzicht is adembenemend!

De rest van de dag is ter vrije besteding, zodat u de omgeving van Banff op uw eigen tempo kunt verkennen.

Overnachting: Mount Royal Hotel of Banff Aspen Lodge

Dag 4: Van Banff naar Jasper

De reis van vandaag door Banff en Jasper nationale parken belooft een hoogtepunt te worden van ons Rockies Trail programma. Kort nadat we Banff verlaten, bezoeken we het beroemde landschap van Lake Louise, een van de meest gefotografeerde meren in Canada. Vervolgens reizen we naar het noorden over de beroemde Icefields Parkway, door een ruige wildernis omringd door bergketens. Bij de Columbia Icefield stappen we aan boord van een speciaal gebouwde Ice Explorer om over het oppervlak van de oude Athabasca-gletsjer te rijden. Dichtbij Jasper krijgt u de kans om een optionele rafttrip te maken op de Athabasca-rivier. Uw ervaren gids zal de  geschiedenis vertellen terwijl u door korte stroomversnellingen en rustige watergebieden vaart.

Overnachting: Lobstick Lodge of Jasper Inn

Dag 5: Van Jasper naar Kamloops

Voordat we vanochtend Jasper National Park verlaten, heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een optionele Spirit Island Cruise op Maligne Lake, het meest pittoreske en grootste gletsjer-gevoede meer in het park. Als alternatief kunt u ook kiezen voor een optionele motorrit door Jasper, waarbij u in een comfortabele zijspan zit met een ongeëvenaard uitzicht op de bossen en bergen. Daarna reizen we westwaarts langs de Yellowhead Highway en naar het hart van British Columbia. Adembenemende, ongerepte uitzichten wachten op bezoekers in elk seizoen van het jaar. De route voert ons langs de Thompson River en door het pittoreske Shuswap Highlands.

Overnachting: Thompson Hotel

Dag 6: Van Kamloops naar Whistler

Het natuurschoon van vandaag zal compleet anders zijn dan hetgeen u gisteren heeft gezien. U reist via de ranchlands naar de Coastal Mountains die Vancouver beschutten. In het mondaine Whistler zijn diverse mogelijkheden voor optionele excursies. Maak bijvoorbeeld een rondvlucht per watervliegtuig (ca. CAD 178-234 per persoon).

Overnachting: Delta Hotel by Marriott Village Suites

Dag 7: Van Whistler naar Victoria

De Sea-to-Sky Highway leidt ons vandaag naar het zuiden door prachtig kustlandschap. U zult de Capilano Suspension Bridge bezoeken, hoog boven een prachtige canyon opgehangen. Vanuit Horseshoe Bay varen we met de veerboot over de Straat van Georgia naar Vancouver Island en gaan we verder met de bus naar Victoria, de hoofdstad van British Columbia. Bij aankomst in Victoria maken we een stadstour door deze voormalige Britse enclave.

Overnachting: Coast Victoria Hotel & Marina by APA

Dag 8 Victoria

Trots op haar maritieme erfgoed, heeft Victoria haar koloniale uitstraling behouden, wat duidelijk te zien is aan de vele 19e-eeuwse bezienswaardigheden in de hele stad. Vandaag krijgt u een rondleiding door de wereldberoemde Butchart Gardens, een van ’s werelds grootste bloemenshows.  Hier krijgt u tijd om door de vorstelijke tuinen te wandelen.

U kunt deelnemen aan een optionele Floatplane Sightseeing Tour over het centrum van Victoria en de Straat van Juan de Fuca, met in de verte de Olympic Mountains. Ook kunt u een optionele Whalewatching Excursie maken aan boord van een Zodiac of een overdekte boot. De rest van de dag is vrij om op uw gemak de geneugten van de stad te verkennen.

Overnachting: Coast Victoria Hotel & Marina by APA

Dag 9: Van Victoria naar Vancouver

We vervolgen onze reis door het Gulf Islands gebied naar de kuststad Vancouver. Bij aankomst in Vancouver genieten we van een interessante rondleiding door de stad, inclusief Stanley Park, English Bay, Gastown, Chinatown en nog veel meer. De rest van de dag is vrij voor onafhankelijke verkenning of gewoon ontspanning. Vanavond staat ons afscheidsdinerfeest op het programma.

Overnachting: Sutton Place Hotel Vancouver

Dag 10: Inscheping cruiseschip Koningsdam

Bij de cruiseterminal van Vancouver, welke zich in het hart van de stad bevindt, stapt u aan boord van de Koningsdam. De komende 7 nachten is dit schip uw onderkomen.

Overnachting: aan boord ms Koningsdam

Dag 11: Cruisen door de Inside Passage

In noordelijke richting vaart het schip langs de kust van British Columbia en Alaska. Geniet van het fantastische landschap wanneer door de Inside Passage wordt gevaren. Onderweg ziet u mooie regenwouden, gletsjers, fjorden en wit bedekte bergtoppen. Ook is het zeker niet ongewoon om walvissen en zeeleeuwen te zien langs de kusten.

Overnachting: aan boord ms Koningsdam

Dag 12: Cruisen door Tracy Arm Fjord en aanmeren in Juneau

In de ochtend wordt gevaren door het Tracy Arm Fjord; een smal en kronkelend fjord met een lengte van 48 kilometer. Weelderig regenwoud gaat over in kale en steile rotsen, die tot 2.100 meter boven het water uitstijgen. Het fjord staat bekend om de prachtige watervallen en het wildlife en eindigt bij de Sawyer en de South Sawyer Glaciers. Aan het begin van de middag wordt aangelegd in de haven van Juneau, waar u tijd heeft om de unieke hoofdstad van Alaska te verkennen.

Overnachting: aan boord ms Koningsdam

Dag 13: Haven van Skagway

Vandaag legt het cruiseschip aan in Gold Rush stadje Skagway; prachtig gelegen aan het einde van het langste en diepste glaciale fjord van Noord-Amerika. Het is een van de oudste plaatsen van Alaska en heeft een rijke historie. Maak een excursie over de White Pass & Yukon Rail Route of wandel langs bezienswaardigheden in het centrum, zoals Broadway Street en het Klondike Gold Rush National Historic Park.

Overnachting: aan boord ms Koningsdam

Dag 14: Cruisen door Glacier Bay

Vandaag cruiset u door Glacier Bay National Park. Het is een UNESCO World Heritage Site en in het park is een uniek ecosysteem van flora en fauna, dat zich aanpast aan het immer veranderende ijslandschap. In Glacier Bay komen meer actieve afkalvende gletsjers voor dan waar ook ter wereld.

Overnachting: aan boord ms Koningsdam

Dag 15: Haven van Ketchikan

Ketchikan klampt zich vast aan de oevers van de Tongass Narrows; veel van de winkeltjes en huizen zijn boven het water gebouwd. De trappen zijn verweerd en de sfeer is vrolijk in de stad die zichzelf de zalmhoofdstad van de wereld noemt. Naast de belangrijkste bezienswaardigheden, Creek Street, het Tongass Historical Museum, Totem Bight State Park en Saxman Village, kunt u deelnemen aan een vliegexcursie naar het Nationale Monument Misty Fjords. Deze diepwaterfjorden werden uitgekerfd door terugtrekkende gletsjers, waardoor granieten rotsen duizenden meters boven zee uitsteken en talloze watervallen in kalme wateren storten.

Overnachting: aan boord ms Koningsdam

Dag 16: Cruisen door Inside Passage

Vandaag vaart het schip weer richting het zuiden langs de kust van Alaska en British Columbia. Beleef hoe het landschap verandert en de temperatuur stijgt wanneer u steeds verder richting het zuiden vaart.

Overnachting: aan boord ms Koningsdam

Dag 17: Ontscheping in Vancouver en einde van de reis

Vroeg in de ochtend arriveert het schip in Vancouver. Met de ontscheping komt een einde aan een onvergetelijke reis: u gaat op eigen gelegenheid naar het vliegveld van Vancouver.

Vertrekdata Rockies Trail en Cruise naar de Gletsjers 2024

Engelssprekende reisbegeleiding:

Gegarandeerd vertrek

 • 6 en 13 juni 2024
 • 11 juli 2024

 

Duitssprekende reisbegeleiding:

 • 27 juni 2024
 • 8, 15 en 29 augustus 2024

Prijzen Rockies Trail en Cruise naar de Gletsjers 2024

2-persoons binnenhut 1-persoons binnenhut
6 juni en 11 juli 2024 € 4.125 € 6.531
8 augustus 2024 € 4.010 € 6.315
15 en 29 augustus 2024 € 3.895 € 6.090
2-persoons buitenhut 1-persoons buitenhut
6 juni en 11 juli 2024 € 4.775 € 7.845
8 15 en 29 augustus 2024 € 4.665 € 7.622
2-persoons Verandah hut 1-persoons Verandah hut
6 juni en 11 juli 2024 € 5.180 € 8.655
8, 15 en 29 augustus 2024 € 4.960 € 8.215

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op koers Canadese dollar op 5 augustus 2023. Prijzen voor andere kamerbezettingen op aanvraag.

Inbegrepen
 • deskundige Engels – of Duitssprekende reisbegeleiding van dag 1 t/m dag 9
 • vervoer per touringcar
 • 9 overnachtingen middenklasse hotels inclusief ontbijt
 • 1 diner
 • stadstour Calgary
 • sightseeing tour Banff en Lake Louise
 • Columbia Icefield Ice Explorer
 • Ferry naar Vancouver Island v.v.
 • Victoria City Tour
 • Butchart Gardens entree
 • stadstour Vancouver
 • Capilano Suspension Bridge
 • transfer van accommodatie Vancouver naar cruise terminal
 • 8-daagse cruise met de Koningsdam inclusief havengelden en volpension (beginnende met diner op dag 8 en eindigend met ontbijt op dag 15)
 • lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • overige transfers
 • overige maaltijden
 • fooien
 • fooien tijdens cruise (een bedrag van U$ 12,50 p.p.p.d. wordt automatisch bijgeschreven op uw boordrekening)
 • optionele excursies
 • entreegelden nationale parken
 • reis- en annuleringsverzekering
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024