Grand Rail Circle

De Grand Rail Circle is een 13-daagse individuele rondreis, grotendeels per trein, door het mooiste gedeelte van West-Canada. De luxe Rocky Mountaineer trein voert dwars door de indrukwekkende Rocky Mountains. Geniet van het natuurschoon in de Rockies in bekende plaatsen als Banff en Lake Louise en verblijft in het beroemde, mondaine Whistler. De reis kan worden gemaakt in SilverLeaf, GoldLeaf of GoldLeaf Deluxe klasse; het verschil betreft de accommodaties waarin u verblijft en in de klasse tijdens de treinreizen. Op verzoek kan een combinatie worden samengesteld.

Beknopte route: Vancouver – Whistler – Jasper – Banff – Vancouver

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 13-daagse Grand Rail Circle

Dag 1: Aankomst Vancouver

Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar het hotel voor de komende nacht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Deze prachtige, kosmopolitische stad ligt aan de westkust van Brits Columbia, tegen een achtergrond van bergen langs de kust van de Grote Oceaan. Vancouver is een culturele smeltkroes van nog geen 140 jaar jong. Het internationale karakter van de stad, wat duidelijk te zien is aan het gevarieerde aanbod van restaurants, is een direct gevolg van deze culturele verscheidenheid. De parken, winkels, musea, kunstgalerijen en fantastische attracties, accommodatie en avontuurlijke tochten, maken van Vancouver een gewilde bestemming voor bezoekers aan West-Canada. Door het milde klimaat in Vancouver is een bezoek aan deze stad in elk seizoen een doorslaand succes.

Overnachting: Opus Vancouver Hotel – Standard Room (SilverLeaf), Pan Pacific Hotel Vancouver – Standard Room (GoldLeaf) of Fairmont Pacific Rim – Fairmont Room (GoldLeaf Deluxe)

 

Dag 2 en 3: Treinreis per Rocky Mountaineer van Vancouver naar Banff

Transfer naar het station en begin van de treinreis met de Rocky Mountaineer. De reis gaat langs de Fraser River en door de Coastal Mountains. Tegen de avond arriveert u in Kamloops en volgt een bustransfer naar uw accommodatie.

Bij deze 2-daagse reis wordt uitsluitend overdag gereden, zodat u niets van het prachtige en indrukwekkende landschap hoeft te missen. Dat landschap wordt gevormd door de spectaculaire Rocky Mountains en het schitterende stroomgebied van de Fraser River en Thompson River in de provincie British Columbia. De trein komt op plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen en laat het bergland met zijn besneeuwde toppen, oneindige bossen, diepe kloven en schuimende rivieren vanuit een uniek oogpunt zien. Tot de hoogtepunten behoren de beroemde Spiral Tunnels, een systeem van op verschillende hoogten aangelegde tunnels in het gebergte, de indrukwekkende Kicking Horse Canyon en de brug over de peilloos diepe Stoney Creek. Maar feitelijk is heel de reis één groot hoogtepunt, want ook het traject buiten het berggebied met Kamloops Lake, de Black Canyon Tunnel, Rainbow Canyon, de rivieren Thompson en Fraser en Hell’s Gate is onvergetelijk.

Overnachting: Mount Royal Hotel – Standard Room (SilverLeaf), Fairmont Banff Springs – Fairmont Room (GoldLeaf) of Deluxe Room (GoldLeaf Deluxe)
Dag 4: Excursie Banff National Park

Geniet van een halve dag excursie door Banff en omgeving. Hoogtepunten zijn Bow Falls, Lake Minnewanka, Surprise Corner, de Hoodoos en u gaat met de Gondola naar de top van Suphur Mountain. Optioneel maakt u op Lake Minnewanka een boottocht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting: Mount Royal Hotel – Standard Room (SilverLeaf), Fairmont Banff Springs – Fairmont Room (GoldLeaf) of Deluxe Room (GoldLeaf Deluxe)
Dag 5: Vrije dag Banff

Een vrije dag om de prachtige omgeving van Banff verder te verkennen. Er zijn tal van excursies; wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Overnachting: Mount Royal Hotel – Standard Room (SilverLeaf), Fairmont Banff Springs – Fairmont Room (GoldLeaf) of Deluxe Room (GoldLeaf Deluxe)

 

Dag 6: Yoho National Park Tour naar Lake Louise

De tocht van Banff naar Lake Louise voert via het schitterende Yoho National Park. Enkele hoogtepunten zijn de Spiral Tunnels, Emerald Lake en de Natural Bridge over de Kicking Horse River.

Overnachting: Fairmont Chateau Lake Louise – Fairmont Room (SilverLeaf), Post Hotel and Spa (GoldLeaf) of Fairmont Chateau Lake Louise – Deluxe LakeView Room (GoldLeaf Deluxe)
Dag 7: Vrije dag Lake Louise

Een vrije dag om Lake Louise te verkennen, langs het meer te wandelen of met de kabelbaan de berg op de gaan.

Overnachting: Fairmont Chateau Lake Louise – Fairmont Room (SilverLeaf), Post Hotel and Spa (GoldLeaf) of Fairmont Chateau Lake Louise – Deluxe LakeView Room (GoldLeaf Deluxe)
Dag 8: Dagexcursie over de Icefields Parkway naar Jasper

Geniet van een tour over de wereldberoemde Icefields Parkway. Enkele hoogtepunten zijn Bow Lake, Columbia Icefield en de Athabasca Falls. De Columbia Icefield is een van de grootste ijsvlaktes ten zuiden van de Antarctische cirkel en een van de meest toegankelijke ijsvlaktes van Noord Amerika. Hier stapt u aan boord van een speciaal geconstrueerde Ice Explorer om op de oppervlakte van de eeuwenoude Athabasca Glacier te rijden en meer te leren over de geologische aspecten van deze gletsjer. Aan het eind van de middag arriveert u in Jasper.

Overnachting: Whistlers Inn – Standard Room (SilverLeaf), Fairmont Jasper Park Lodge – Fairmont Room (GoldLeaf) of Deluxe Room (GoldLeaf Deluxe)
Dag 9: Excursie Jasper National Park

Jasper National Park is een UNESCO World Heritage Site en tevens het grootste nationale park van de Rockies. Vandaag kunt u genieten van een prachtige tour (halve dag) door Jasper National Park. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting: Whistlers Inn – Standard Room (SilverLeaf), Fairmont Jasper Park Lodge – Fairmont Room (GoldLeaf) of Deluxe Room (GoldLeaf Deluxe)
Dag 10: Rocky Mountaineer treinreis van Jasper naar Quesnel

Vandaag stapt u aan boord van de Rocky Mountaineer in Jasper. U reist westwaarts door de Canadese Rockies en Jasper National Park. De route voert over Yellowhead Pass en langs Mount Robson, met 3.954 meter de hoogste top in de Canadese Rockies. Wanneer de trein de Rocky Mountains Trench doorkruist ziet u in het noorden de Rocky Mountains en in het zuiden de Cariboo Mountains. Vervolgens rijdt u langs Prince George en de Fraser River zuidwaarts naar Quesnel. Hier overnacht u in een hotel.

Overnachting: middenklasse hotel Quesnel

 

Dag 11: Rocky Mountaineer treinreis van Quesnel naar Whistler

Uw reis vervolgt zich verder zuidwaarts. Geniet van het adembenemende landschap: de heuvels van het Cariboo Plateau, het woestijnachtige landschap van Fraser Canyon, het boerenlandschap van Pemberton Valley en de woeste rivieren. Hoogtepunten op deze reis zijn Anderson Lake en Seton Lake, het uitzicht op Fraser Canyon en Deep Creek Bridge, een van de hoogste spoorwegbruggen ter wereld.

Overnachting: middenklasse hotel Whistler
Dag 12: Rocky Mountaineer treinreis van Whistler naar Vancouver

’s Morgens heeft u gelegenheid Whistler te verkennen. De plaats is vooral bekend als wintersportplaats maar ook in de zomer heeft Whistler tal van activiteiten te bieden. Maak bijvoorbeeld een rit met de Peak 2 Peak gondel, ga wandelen, golfen, raften of kies voor een rondvlucht per watervliegtuig. In de middag stapt u aan boord van de Rocky Mountaineer voor het laatste deel van de reis richting Vancouver. De hoogtepunten vandaag zijn de met sneeuw bedekte bergtoppen in Whistler, Cheakamus Canyon, Brandywine Falls, Mount Garibaldi, Shannon Falls en het fantastische uitzicht op de skyline van West-Vancouver en Stanley Park.

Overnachting: Vancouver Marriott Pinnacle Downtown – Standard Room (SilverLeaf), Westin Bayshore Vancouver – Standard Room (GoldLeaf) of Fairmont Pacific Rim –  Fairmont Room (GoldLeaf Deluxe)
Dag 13: Einde van reis in Vancouver

Vanochtend gaat u naar de top van de Vancouver Lookout Tower voor een 360° uitzicht over de stad. Daarmee komt de reis ten einde; u gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Vancouver.

Tip! Sluit de reis af in het schitterende Sonora Resort

Dit 5* wildernis resort is gelegen op Sonora Island, tussen het vasteland van British Columbia en Vancouver Island. Het is onderdeel van de Relais et Chateaux; een exclusieve verzameling van de beste hotels en gastronomische restaurants ter wereld.

Sonora Resort bereikt u vanuit Vancouver per helikopter of watervliegtuig, in circa 50 minuten. De vluchten naar het eiland worden uitgevoerd op zondag, dinsdag, donderdag en vrijdag; op overige dagen kan een vlucht worden gecharterd. Het eiland is tevens bereikbaar per 75-minuten durende watertaxi vanuit Campbell River op Vancouver Island. 2021-vanafprijs per persoon voor 3-daags arrangement inclusief helikoptervluchten vanaf Vancouver: € 1.795, inclusief 2x diner, 2x ontbijt en 1x lunch, gebruik faciliteiten en 1-uur durende zodiac-excursie.

Vertrekdata Grand Rail Circle 2021

Iedere zondag tussen 25 april en 19 september 2021

Staat uw gewenste vertrekdatum er niet bij? Vraag ons naar de mogelijkheden! The Rocky Mountaineer treinen vertrekken niet dagelijks waardoor de Grand Rail Circle in deze hoedanigheid enkel op bovengenoemde data kan worden gemaakt. Door een andere afstemming van de onderdelen kunnen wij op veel data een gelijkwaardige reis realiseren.

Prijzen Grand Rail Circle 2021

SilverLeaf GoldLeaf GoldLeaf Deluxe
April 2021 € 4.830 € 6.645 € 7.280
Mei 2021 € 5.495 € 7.625 € 8.130
Juni 2021 € 5.785 € 7.935 € 8.410
Juli 2021 € 5.785 € 7.975 € 8.440
Augustus 2021 € 5.850 € 8.095 € 8.565
September 2021 € 5.840 € 8.095 € 8.565

Prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen, gebaseerd op koers Canadese dollar op 17 oktober 2020 en onderhevig aan wijzigingen. Kinderprijzen en overige kamerbezettingen zijn op aanvraag.

Inbegrepen
 • 12 hotelovernachtingen in 2-persoonskamer
 • 2-daagse Rocky Mountaineer treinreis van Vancouver naar Banff en 3-daagse Rocky Mountaineer treinreis van Jasper naar Whistler in gekozen klasse, inclusief ontbijt en lunch aan boord
 • transfers treinstations – hotels v.v.
 • sightseeingtour Banff inclusief Gondola Banff
 • Yoho National Park tour van Banff naar Lake Louise
 • Icefields Parkway tour van Lake Louise naar Jasper inclusief Ice Explorer Ride
 • sightseeingtour Jasper
 • entree Vancouver Lookout
 • lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • transfers tussen luchthaven en accommodatie
 • entreegelden nationale parken
 • optionele excursies en activiteiten
 • overige maaltijden
 • fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • reis- en annuleringsverzekering
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024