Western Bed & Breakfast

Maak op unieke wijze kennis met de Canadese gastvrijheid tijdens deze mooie reis door West Canada. U overnacht in gemoedelijke B&B-accommodaties. In uw comfortabele ‘home-away-from-home’ is het fijn thuiskomen na een dag in de great outdoors, Tijdens de reis ziet u de indrukwekkende natuur op onder meer Vancouver Island en in de parken van Wells Gray, Banff en Jasper. Ook de moderne stad Vancouver en het Engels aandoende Victoria staan op het programma. De autoreis Western Bed & Breakfast begint en eindigt vanuit Calgary.

Beknopte route: Calgary – Banff – Cranbrook – Nelson – Penticton – Vancouver – Victoria – Qualicum Beach – Tofino – Powell River – Squamish – Lillooet – Clearwater – Jasper – Banff

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 21-daagse Western Bed & Breakfast

Dag 1: Aankomst Calgary

Na aankomst op de luchthaven van Calgary neemt u de auto in ontvangst. Vannacht verblijft u in een middenklasse hotel in Calgary.

Dag 2: Door Banff en Kootenay National Park naar Cranbrook, ca. 400 km

U ziet de Indian Paint Pots in het Kootenay National Park met zijn gletsjers en adembenemende uitzichten. Ook zien u de kalkstenen in Marble Canyon en kunt een duik nemen in de warmwaterbronnen van Radium Hot Springs. Dit is slechts een korte opsomming van de vele bezienswaardigheden van dit prachtige park. Door het dal tussen de Rockies en de Purcell Mountains rijdt u in zuidelijke richting verder naar Cranbrook.

Dag 3: Rit naar Nelson, ca. 230 km

Cranbrook heeft goed onderhouden golfbanen midden in de prachtige natuur. Vanaf Cranbrook rijdt u door Creston vanwaar u prachtige uitzichten heeft over de brede vruchtbare vallei waar de Kootenay River tussen de Selkirk en Purcell Mountains slingert. Bezoek ook het Creston Wildlife Centre, een echte aanrader. U volgt de prachtige weg langs Kootenay Lake en het meer over via de ’s wereld langste gratis ferry, van Kootenay Bay naar Balfour.

Dag 4: Vrije dag in het historische Nelson

Nelson is gelegen tussen de ruige Selkirk Mountains en de rechtertak van Kootenay Lake. Nelson leeft tegenwoordig van bosbouw en zagerijen. Met zijn prachtige gebouwen en een levendige kunstzinnige gemeenschap is deze charmante, maar ook mondaine stad heerlijk vertoeven.

Dag 5: Via de Crowsnest Highway naar Penticton, ca. 325 km

Een spectaculaire rit door het zuiden van British Columbia via de Crowsnest Highway naar Osoyoos en de vruchtbare Okanagan Valley. Dit gebied staat bekend om zijn meren, stranden, wijn- en boomgaarden.

Dag 6: Door Manning Provincial Park naar Vancouver, ca. 415 km

U gaat in zuidelijke richting via Keremeos naar Manning Provincial Park in de Cascade Mountains. Dit 66.884 hectare grote park is beroemd om zijn wandelpaden en haar dieren. Bezoekers zien regelmatig Coyotes en muildieren. Eenmaal over de bergen kunt u een bezoek brengen aan de Othello Tunnels, oude spoorwegtunnels en ware wonderen der techniek. Vanuit Hope volgt u de Trans-Canada Highway door de vruchtbare delta van de Fraser River op weg naar Vancouver.

Dag 7: Vrije dag Vancouver

Vancouver is een spectaculaire stad, gelegen aan de Pacific Ocean tegen de uitlopers van de Coast Mountains. Bezoek in ieder geval Gastown en Granville Island. Maak een rit naar The Lookout voor een schitterend uitzicht over de stad en de omgeving. Als u de Lion’s Gate Bridge oversteekt, kunt u de Capilano Suspension Bridge bezoeken en eventueel per kabelbaan naar de Grouse Mountain gaan.

Dag 8: Per ferry naar Victoria op Vancouver Island, ca. 70 km plus ferry

Vanuit Vancouver neemt u de veerboot over de Strait of Georgia naar Vancouver Island. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Butchart Gardens voor u doorrijdt naar Victoria, de hoofdstad van British Columbia met een Britse sfeer. Bezoek het Empress Hotel voor heerlijke thee in de middag of breng een bezoek aan het Royal BC Museum om wat meer te weten te komen over de geschiedenis van British Columbia en haar bevolking.

Dag 9: Proef de engelse sfeer in Victoria

Vandaag kunt u lekker door Victoria wandelen en bijvoorbeeld de parlementsgebouwen, Beacon Hill Park, Bastion Square, Chinatown of the Inner Harbour bezoeken.

Dag 10: Noordwaarts naar Qualicum Beach, ca. 160 km

Op uw weg naar Qualicum Beach kunt u een korte excursie naar Duncan en omgeving maken, waar u een bezoek kunt brengen aan Roofvogels Visitor Center. U kunt er live demonstraties bijwonen en naar het Quw’utsun Inheemse Cultureel Centrum gaan voor rondleidingen.

Dag 11: Dwars over Vancouver Island naar Tofino, ca. 165 km

Vandaag rijdt u naar de westkust van het eiland. Onderweg kunt u in Cathedral Grove een wandeling maken door een indrukwekkend gedeelte met bomen van wel 800 jaar oud. Daarna rijdt u door via Pacific Rim National Park met haar prachtige stranden en regenwouden.

Dag 12: Vrije dag Tofino

Tofino is een uitvalsbasis voor vele schitterende excursies. Zo kunt u onder andere walvis spotten, kajakken, hiken, diepzee vissen en natuurlijk een bezoek brengen aan het Pacific Rim National Park. U kunt hier uitgebreide wandelingen maken door het regenwoud. Een excursie per zodiac op zoek naar de beren aan de kust mag uiteraard ook niet ontbreken! Een uniek en absoluut hoogtepunt van uw bezoek aan het westen van Canada.

Dag 13: Terug naar de westkust en per ferry naar Powell River, ca. 230 km

Terug door de Island Mountains naar de oostkant waar u in noordelijke richting het plaatsje Comox bereikt. Vanuit Comox neemt u de veerboot terug naar het vasteland, the Sunshine Coast. Wellicht ziet u onderweg naar Powell River walvissen.

Dag 14: Langs de spectaculaire Sunshine Coast naar Whistler, ca. 160 km

Vanuit Powell River rijdt u over een spectaculaire kustweg in de richting van Vancouver. U heeft nog twee ferry’s nodig om in Horseshoe Bay te komen. Hier neemt u de Sea-to-Sky Highway en u gaat via Shannon Falls naar Whistler.

Dag 15: Via  Duffy Lake Road naar Lillooet, ca. 190 km

In de middag steekt u de Coast Mountains over naar het kleine plaatsje Lillooet aan de oever van de Fraser River.

Dag 16: Door het gebied van de oude goudzoekers naar Clearwater, ca. 295 km

Lillooet was in 1860 een van de grootste steden ten westen van Chicago en haar historie is verankerd met de BC Gold Rush van 1860. Bezoek vanmorgen een ‘roadhouse’ aan de Goldrush Trail, de Hat Creek Ranch, voordat u uw weg vervolgt naar Kamloops. In het Secwepemc Native Heritage Park kunt u kennismaken met de cultuur van de oorspronkelijke bewoners van het gebied. Vanmiddag rijdt u naar Clearwater.

Dag 17: Wells Gray Park en rit naar Jasper, ca. 339 km

Bezoek in het Wells Gray Park de Helmcken Falls, Spahats Falls en Dawson Falls. Vanuit Clearwater volgt u de Yellowhead Highway langs de Thompson River. Dit is het Canada dat u verwachtte te zien; bergen, bossen en kleine dorpjes. Kijk uit naar de zwarte beren langs de Blue River en bezoek Mount Robson, met 3.954 meter de hoogste berg in de Canadese Rockies, voor u Jasper binnenrijdt.

Dag 18: Vrije dag Jasper National Park

Een dag ter vrije besteding. Geniet van een boottocht op Maligne Lake met een stop op Spirit Island, ga paardrijden, ga met Jasper SkyTram op Whistlers Mountain of maak een wandeling op de bergweiden van Mount Edith Cavell.

Dag 19: Icefields Parkway naar Calgary, ca. 399 km

Vandaag rijdt u een prachtige route over de Icefields Parkway. U zult ongetwijfeld vele stops maken om de prachtige natuur te bekijken. Bezoek de Athabasca Glacier en de Sunwapta Falls op weg naar het kristalheldere water van Lake Louise en Banff.

Op de weg naar Jasper ligt de Athabasca Glacier, een 6 kilometer lange en 1 kilometer brede gletsjer. U gaat deze gletsjer op met de Columbia Icefield Explorer en op het middelpunt heeft u gelegenheid uit te stappen om te voet een stukje over deze gigantische gletsjer te gaan. U krijgt hierbij ook uitleg over deze eeuwenoude gletsjer.

Dag 20: Vrije dag Calgary

Calgary is een relatief jonge stad en is ontstaan door de levendige handel in vee en later in olie. De stad is bekend door het jaarlijks terugkerende evenement de Calgary Stampede. Neem de tijd voor een bezoek aan Heritage Park of Glenbow Museum met tentoonstelling over het kleurrijke verleden van Canada. Ook een bezoek aan Olympic Plaza is de moeite waard. Tip: begin de dag met een ontbijt in het draaiende restaurant in Calgary Tower; hier heeft u prachtig uitzicht op de verder gelegen Rocky Mountains.

Dag 21:  Calgary en einde reis

Vandaag alweer het einde van deze reis. U levert de huurauto in op de luchthaven van Calgary en checkt in voor de terugreis.

Accommodaties

U verblijft in charmante kleinschalige Bed & Breakfast accommodaties. Deze bevinden zich vaak niet in het stadscentrum maar hebben een mooie ligging buiten de centra. Het betreffen veelal privé-huizen waar roken niet op prijs wordt gesteld. De kamers beschikken meestal over 1x tweepersoonsbed en de badkamer zal soms gedeeld worden met andere gasten. Men is vaak niet ingesteld op kleine kinderen.

Vertrekdata Western Bed & Breakfast 2024

Dagelijks tussen 1 mei en 31 oktober 2024

Wilt u de reis voor 1 mei of na 31 oktober maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Prijzen Western Bed & Breakfast 2024

2-persoonskamer € 2.718
1-persoonskamer € 5.373

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 3 oktober2023 en onderhevig aan wijzigingen.

Inbegrepen
 • 20 overnachtingen in B&B’s inclusief uitgebreid ontbijt (m.u.v. Jasper)
 • Columbia Icefield Glacier Adventure
 • lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • autohuur
 • ferry overtochten tussen Vancouver en Vancouver Island
 • maaltijden
 • parkeerkosten
 • entreegelden parken
 • optionele excursies
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024