Wandelvakantie British Columbia & Alberta

Tijdens deze 15-daagse individuele rondreis maakt u diverse begeleide wandelingen en is er volop vrije tijd om op eigen gelegenheid te wandelen. De route voert door de indrukwekkende natuur van de Rocky Mountains, Wells Gray Park, Waterton National Park en Radium Hot Springs.

Beknopte route: Calgary – Banff – The Crossing – Jasper – Clearwater – Revelstoke – Radium Hot Springs – Waterton National Park – Calgary

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 15-daagse Wandelvakantie British Columbia & Alberta

Dag 1: Aankomst Calgary en ophalen huurauto

Na aankomst op de luchthaven van Calgary haalt u uw huurauto en rijdt naar het centrum van Calgary.

Overnachting: Sandman City Centre
 
Dag 2: Rit naar Banff, ca. 120 km

Vertrek vroeg uit de stad zodat u volop tijd heeft het prachtig gelegen Banff en zijn omgeving te verkennen. Banff biedt een breed scala aan activiteiten. De populaire Sulpher Mountain Gondola biedt een prachtig uitzicht over de stad Banff. Indien u individueel wilt wandelen kan het Banff Information Centre u van alle nuttige informatie voorzien.

Overnachting: High Country Inn
 
Dag 3: Begeleide wandeltocht Banff National Park

Onder begeleiding van een deskundige en enthousiaste gids gaat u vandaag wandelen in Yoho, Larch Valley of Stanley Glacier. De locatie varieert per dag en de wandelduur is circa 4 tot 6 uur. Zorg dat u stevig schoeisel aanheeft en uw kleding in lagen is opgebouwd; dit in verband met de sterk wisselende weersomstandigheden. De wandeltocht is inclusief transfer vanaf/naar uw accommodatie, gecertificeerde gids en een stevig lunchpakket met keuze uit verschillende sandwiches.

Overnachting: High Country Inn
 
Dag 4: Wandelen bij Lake Louise en korte rit naar The Crossing, ca. 135 km

Vandaag staat een bezoek aan ‘Hiking Capital of Canada’ Lake Louise op het programma. Het is de thuisbasis van een van Noord-Amerika’s mooiste ski gebieden en heeft tal van wandelpaden. Nadat het verkennen van de omgeving van Lake Louise, gaat de reis verder langs de Icefield Parkway.

Overnachting: The Crossing
 
Dag 5: Vrije dag Icefields Parkway & The Crossing

Langs de Icefield Parkway zijn veel startpunten van wandelroutes, die variëren van zeer eenvoudig tot halve dag wandelingen en avond expedities. U kunt vanuit The Crossing een heerlijke avondwandeling maken naar het Saskatchewan River Viewpoint.

Overnachting: The Crossing
 
Dag 6: Over de Icefields Parkway naar Jasper, ca. 155 km

Jasper National Park is een rustige plaats in het hart van de Canadese Rockies. Vanuit Jasper kunt u prachtige ritten maken naar onder andere Maligne Lake en Canyon, de Jasper Tramway voert u omhoog naar de Whistler Mountain. Verder vindt u vele mogelijkheden om te wandelen en raften.

optioneel: 3 uur durende hike ‘Athabasca Ice Walk’. dit is een spectaculaire wandeling waarbij u de gletsjers gaat ontdekken.

Overnachting: Sunwapta Falls Resort
 
Dag 7: Wandelen in Jasper National Park

De Maligne Canyon Trail biedt een schilderachtig uitzicht op de canyon die is ontstaan door de gletsjers. Ondanks het feit dat het niet de makkelijkste weg is, biedt de weg omhoog de mooiste uitzichten. Er is ook nog een alternatieve pas die naar een prachtige waterval voert.

Overnachting: Sunwapta Falls Resort
 
Dag 8: Wandelen bij Mount Robson en rit naar Clearwater, ca. 340 km

Bij Mount Robson, met 3.954 meter de hoogste top in de Canadese Rockies, zijn volop wandelmogelijkheden. Over de Yellowhead Highway rijdt u vervolgens naar Clearwater en het Wells Gray Park. Wells Gray Park heeft vele korte wandelroutes die langs oude bossen, vulkanen en canyons voeren. De alpine trails in het zuiden bieden spectaculaire uitzichten.

Overnachting: Wells Gray Ranch
 
Dag 9: Begeleide wandel- en kanotocht Wells Gray Park

Om 09.30 uur vertrekt u vanaf de Wells Gray Ranch voor een 6 uur durende wandel- en kanotocht. Tijdens de wandeling ziet u onder andere Helmcken Falls, Dawson Falls en Green Mountain Viewpoint. Het hoogtepunt van deze dag is de ongeveer 2 uur durende kanotocht op Clearwater Lake naar Cariboo Campground, waar een picknicklunch wordt verzorgd. De tocht is geschikt voor beginners.

Overnachting: Wells Gray Ranch
 
Dag 10: Van Clearwater naar Revelstoke, ca. 335 km

Revelstoke is gelegen tussen de Selkirk Mountains en de Monashee Mountains. Revelstoke biedt u schilderachtige boutiques, restaurants en bars zijn op loopafstand. U kunt in Revelstoke onder andere wandelen, mountainbiken, vissen, heli-hiking en kanoën.

Overnachting: Glacier House Resort
 
Dag 11: Door Glacier National Park naar Radium Hot Springs, ca. 255 km

Via Rogers Pass en Glacier National Park steekt u de Selkirk Mountains over. U overnacht in Radium Hot Springs; de uitvalsbasis voor een bezoek aan het afwisselende Kootenay National Park. Hangende gletsjers en adembenemende bergtoppen en natuurlijk Marble Canyon. ’s Avonds is het diner in Cross River Cabins inbegrepen, waarna u kunt plaatsnemen bij het kampvuur of uw cabin opzoekt om te genieten van uw nachtrust.

Overnachting: Cross River Cabins
 
Dag 12: Begeleide wandeltocht

Na een stevig ontbijt trekt u de wandelschoenen aan en gaat onder begeleiding van een ervaren gids op weg naar White Man Pass. Onderweg geniet u van de veelzijdige omgeving. Na terugkeer in het kamp is het heerlijk relaxen in de hot tub.

Overnachting: Cross River Cabins
 
Dag 13: Begeleide ochtendwandeling en rit naar Waterton National Park, ca. 390 km

Tijdens de ochtendwandeling gaat u naar een hoge bergrug onder Tangle Peaks voor een adembenemend uitzichtpunt. De berghellingen die u onderweg passeert worden regelmatig bezocht door berggeiten, herten en golden eagles. Na de afdaling terug naar Cross River Cabins stapt u in de auto voor de rit naar Waterton Lakes National Park.

Overnachting: Bayshore Inn
 
Dag 14: Vrije dag Waterton National Park

Waterton Lakes National Park is een onbedorven juweel, gelegen in het grensgebied van Canada en de Verenigde Staten. In het zuiden grenst het park aan Glacier National Park in Montana en gezamenlijk vormen ze Waterton-Glacier International Peace Park; de eerste in zijn soort in de wereld. Waterton Park is uniek door de mix van ongewone geologie‚ een mild klimaat‚ zeldzame wilde bloemen‚ en een overvloed aan wild.

Overnachting: Bayshore Inn
 
Dag 15: Terug naar Calgary, ca. 265 km

Vandaag rijdt u terug naar Calgary Airport, waar u de huurauto inlevert. Hiermee is er een eind gekomen aan uw onvergetelijke reis.

Vertrekdata Wandelvakantie British Columbia & Alberta 2024

Iedere vrijdag tussen 17 juni en 4 september 2024

Wilt u de reis voor 17 juni of na 4 september? Vraag ons naar de mogelijkheden!

 

Prijzen Wandelvakantie British Columbia & Alberta 2024

2 persoons kamer 1 persoons kamer
17 juni t/m 16 juli 2024 € 3.262 € 5.349
17 juli t/m 18 augustus 2024 € 3.265 € 5.392
19 augustus tm 4 september 2024 € 3.265 € 5.349

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 30 november 2023 en onderhevig aan wijzigingen. Kinderprijzen zijn op aanvraag. Tijdens de Calgary Stampede gelden in Calgary verblijfstoeslagen.

Inbegrepen
 • 14 overnachtingen in middenklasse accommodaties
 • begeleide 7 uur durende Classic Hike in Banff inclusief lunch
 • 2x diner, 2x ontbijt en 1x lunch tijdens verblijf Wells Gray Ranch
 • 2x diner, 2x ontbijt en 2x lunch tijdens verblijf Cross River Cabins
 • begeleide 6 uur durende wandel- en kanoexcursie Wells Gray Park inclusief lunch
 • 2x begeleide wandeltocht Cross River Cabins
 • Engelstalig informatiepakket bij aankomst in het eerste hotel
 • lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • autohuur
 • overige maaltijden
 • optionele activiteiten
 • entreegelden parken
 • parkeergelden
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering

 

Optionele Athabasca Ice Walks: € 120 p.p.

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024