Alaska & West Canada per Trein en Cruise

Reis op comfortabele wijze door Alaska en West Canada. Reis per trein tussen Fairbanks en Seward in Alaska, waarbij onderweg Denali National Park en Anchorage worden bezocht. Een luxe cruise van Holland America Line voert langs de spectaculaire kust zuidwaarts naar Vancouver. Na het verkennen van deze metropool stapt u aan boord van de Rocky Mountaineer trein voor een onvergetelijke 2-daagse reis naar Banff. Een tour laat u kennismaken met het natuurschoon van het nationale park. De reis eindigt in Calgary.

Deze individuele reis kan geheel op maat worden aangepast aan uw wensen.

Beknopte route: Fairbanks – Denali – Anchorage – Seward – Holland America Line Cruise – Vancouver – Banff – Calgary

Dagprogramma 20-daagse Alaska & West Canada per trein en cruise

Dag 1: Aankomst Fairbanks

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Fairbanks gaat u op eigen gelegenheid naar de accommodatie. Fairbanks is een grote stad, midden in de wildernis, en toegangspoort tot het hoge noorden van Alaska.

Overnachting: Bridgewater Hotel (Standard) of Pikes Waterfront Lodge (Deluxe)
Dag 2: Vrije dag Fairbanks

Gebruik deze dag om te acclimatiseren en kennis te maken van Alaska. Een bezoek aan Museum of the North mag eigenlijk niet ontbreken; dit museum is gevestigd in een futuristische gebouw en heeft een uitgebreide collectie over Alaska’s historie, cultuur en geologie van Alaska. Ook het Morris Thompson Cultural & Visitor Center, historische themapark Pioneer Park en Gold Dregde no. 8 zijn de moeite waard. Een ontspannen manier om de stad te verkennen is met een boottocht over de Chena River.

Overnachting: Bridgewater Hotel (Standard) of Pikes Waterfront Lodge (Deluxe)
Dag 3: Per Denali Star Train naar Denali

Om 08.15 uur vertrekt de comfortabele Denali Star Train uit Fairbanks en rijdt door het ongerepte binnenland van Alaska zuidwaarts. Ontspan, geniet van het fantastische uitzicht, maak een praatje met medepassagiers en laat u informeren over bezienswaardigheden en historie. Vanuit de trein heeft u kans Mount Denali te zien, met 6.194 meter de hoogste berg van Noord-Amerika. Aankomst in Denali is om 12.10 uur.

Optioneel kiest u voor een upgrade naar Gold Star. Hierbij is een comfortabele zitplaats gereserveerd op het bovendek met panoramisch glazen dak en heeft u toegang tot het buitenplatform. Maaltijden zijn bij deze klasse inbegrepen (ontbijt/lunch/diner, afhankelijk van tijdstip trein) en nuttigt u op het benedendek. Ook non-alcoholische dranken zijn inclusief, evenals maximaal twee alcoholische versnaperingen per persoon.

Overnachting: Denali Bluffs Hotel (Standard) of Grande Denali Hotel (Deluxe)
Dag 4: Tundra Wilderness Tour in Denali National Park

Om de ongerepte natuur en het wildlife in Denali National Park te behouden is verkeer in het park gelimiteerd. De eerste 24 kilometer van de onverharde weg is vrij toegankelijk, maar verder het park in kan enkel met een bustour. Tijdens de 6-8 uur durende excursie reist u met een ervaren gids tot Mile 53 het natuurpark in. Er worden diverse stops gemaakt.

Overnachting: Denali Bluffs Hotel (Standard) of Grande Denali Hotel (Deluxe)
Dag 5: Vervolg Denali Star Train van Denali naar Anchorage

Om 12.30 uur stapt u weer aan boord van de Denali Star Train. De indrukwekkende Hurrican Gulch Bridge wordt overgestoken, een van de grootste en langste stalen boogbruggen in Alaska. Let tijdens de treinreis goed op beweging in het voorbij glijdende landschap aangezien u zomaar elanden of beren kunt spotten. Aankomst in Alaska’s grootste stad is om 20.00 uur.

Overnachting: Ramada Anchorage Downtown (Standard) of Hilton Anchorage (Deluxe)
Dag 6: Vrije dag Anchorage

Een vrije dag om Anchorage te verkennen. Het centrum van de stad is compact en gemakkelijk te voet te verkennen. Breng een bezoek aan het Native Heritage Museum of Anchorage Museum om meer te weten over inheemse stammen en de geschiedenis. Wie actief bezig wil zijn huurt een fiets en verkent de prachtige Tony Knowles Coastal Trail.

Overnachting: Ramada Anchorage Downtown (Standard) of Hilton Anchorage (Deluxe)
Dag 7: Coastal Classic Train van Anchorage naar Seward

Vroeg in de ochtend gaat u op eigen gelegenheid terug naar het treinstation, waar om 06.45 uur de Coastal Classic Train vertrekt. Deze brengt u in ruim 4 uur naar Seward op het Kenai Peninsula. Het is misschien wel de mooiste treinroute van uw reis. De rit voert door de Kenai Mountains, over de scenic Turnagain Arm en langs Spencer Glacier en Grandview. Breng de middag door in de gezellige havenplaats of bezoek de Exit Glacier net buiten het centrum; een van de weinige Alaskaanse gletsjers waar u naartoe kunt lopen. Bezoek het Exit Glacier Nature Centre en wandel de korte Edge of the Glacier Trail naar de krakende, blauwachtige ijsmassa. Sluit de dag af met een diner aan de jachthaven met zicht op Resurrection Bay.

Overnachting: Breeze Inn (Standard) of Seward Windsong Lodge (Deluxe)
Dag 8: Inscheping ms Noordam of ms Westerdam in Seward

Stap aan boord van het elegante vijfsterrenschip van Holland America Line voor een geweldige 8-daagse cruise naar Vancouver. Aan boord geniet u van de bekroonde Holland America Line service, uitstekende keuken, uitgebreid activiteitenprogramma en ruime staterooms.

Overnachting: aan boord
Dag 9: Cruisedag op zee

De Inside Passage is een 1.600 kilometer lange doorgang tussen het zuidoosten van Alaska en Washington. U ziet diepe groene fjorden, glashelder water, indrukwekkende gletsjers en besneeuwde bergtoppen. Het ongerepte landschap wordt slechts af en toe onderbroken door kleine vissersdorpjes en vuurtorens. Vandaag wordt nergens aangemeerd: ontspan en geniet van alle faciliteiten die het varende resort te bieden heeft.

Overnachting: aan boord
Dag 10: Cruisen door Glacier Bay

Vandaag bezoekt u Glacier Bay National Park. Het is een UNESCO World Heritage Site en in het park is een uniek ecosysteem van flora en fauna, dat zich aanpast aan het immer veranderende ijslandschap. In Glacier Bay komen meer actieve afkalvende gletsjers voor dan waar ook ter wereld.

Overnachting: aan boord
Dag 11: Aanmeren in Haines

Haines is schitterend gelegen tussen de bergen en het toevluchtsoord van de Amerikaanse zeearend; in het nabij gelegen Chilkat Bald Eagle Preserve leven er duizenden. Plan een excursie door de stad of naar het leefgebied van de Bald Eagles. Een populaire excursie is de panoramische treinreis White Pass en Yukon Rail Route vanuit goudzoekersstadje Skagway.

Overnachting: aan boord
Dag 12: Aanmeren in Juneau

Er wordt aangemeerd in de hoofdstad van Alaska: Juneau. Het is de enige hoofdstad ter wereld die niet via de weg toegankelijk is. Boek aan boord een excursie of wandel op eigen gelegenheid door het toeristische centrum en bezoek de indrukwekkende Mendenhall Glacier, op 21 kilometer van het centrum.

Overnachting: aan boord
Dag 13: Aanmeren in Ketchikan

Vandaag gaat de cruise weer verder langs de kust omlaag naar de stad Ketchikan, de voormalige verblijfplaats van de Tlingit bevolking. Hier is tevens het vertrekpunt van de optionele watervliegtuig excursie naar het Misty Fjords National Monument. Ketchikan heeft ’s werelds grootste totempalencollectie.

Overnachting: aan boord
Dag 14: Cruisen door Inside Passage

In zuidelijke richting vaart het schip langs de kust van British Columbia en Alaska. Geniet van het fantastische landschap wanneer door de Inside Passage wordt gevaren. Onderweg ziet u mooie regenwouden, gletsjers, fjorden en wit bedekte bergtoppen. Ook is het zeker niet ongewoon om walvissen en zeeleeuwen te zien langs de kusten.

Overnachting: aan boord
Dag 15: Ontscheping in Vancouver

Vroeg in de ochtend arriveert het cruiseschip in de haven van Vancouver. Bij het verlaten van het schip staat u midden in het centrum van een metropool, spectaculair gelegen tussen de Coast Mountains en de Pacific Ocean.

Overnachting: Sandman Suites on Davie (Standard) of Pinnacle Vancouver Harbourfront Hotel (Deluxe)
Dag 16: Stadstour Vancouver

Tijdens de stadstour per bus ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden en leert hoe Vancouver de stad is geworden die het vandaag is. Ontdek historische buurten zoals Gastown, Chinatown, schilderachtig English Bay. In Stanley Park komt u meer te weten over de inheemse volkeren, op Granville Island wordt de Public Market bezocht en vanaf de Vancouver Lookout heeft u 360° uitzicht over de stad.

Overnachting: Sandman Suites on Davie (Standard) of Pinnacle Vancouver Harbourfront Hotel (Deluxe)
Dag 17: Aanvang 2-daagse Rocky Mountaineer treinreis

’s Morgens stapt u aan boord van de Rocky Mountaineer trein voor een onvergetelijke 2-daagse treinreis richting de Rocky Mountains. De trein rijdt enkel overdag en hierdoor hoeft u niets te missen van het uitzicht. Onderweg ervaart u verschillende landschappen: diepe kloven, oneindige bossen, groene velden en het woestijnachtige landschap rondom Kamloops.

Overnachting: middenklasse hotel Kamloops
Dag 18: Vervolg 2-daagse Rocky Mountaineer naar Banff

Tijdens de tweede dag van de Rocky Mountaineer treinreis reist u door u ranchlands, langs meren, gletsjers en over hoge bergpassen met besneeuwde toppen. Banff is de eindbestemming, in het hart van de Canadese Rocky Mountains.

Overnachting: Mount Royal Hotel (Standard) of Moose Hotel & Suites (Deluxe)
Dag 19: Explore Banff Tour

Tijdens de busexcursie ontdekt u de ongerepte natuur van Banff. Hoogtepunten zijn onder meer Bow Falls, de hoodoos, Surprise Corner, Tunnel Mountain Drive met prachtig uitzicht op Bow River Valley en de Lake Minnewanka Scenic Drive naar het gelijknamige meer. De Banff Gondola op Sulphur Mountain is inbegrepen. In 8 minuten bereikt u de top, op 2.281 meter hoogte en geniet van een 360º uitzicht.

Overnachting: Mount Royal Hotel (Standard) of Moose Hotel & Suites (Deluxe)
Dag 20: Bustransfer naar Calgary en einde reis

Vandaag komt alweer een einde aan uw reis; in circa 2 uur reist u per bus naar de luchthaven van Calgary.

 

 

Prijzen Alaska & West Canada per Trein en Cruise 2022 op aanvraag

 

Inbegrepen
 • 12 hotelovernachtingen in gekozen categorie
 • treinreizen Fairbanks-Denali, Denali-Anchorage en Anchorage-Seward in Adventure Class
 • Tundra Wilderness Tour in Denali National Park
 • 8-daagse cruise met de Noordam of Westerdam in 2-persoonshut inclusief havengelden, volpension (beginnende met diner op dag 8 en eindigend met ontbijt op dag 15)
 • Hop-on Hop-off Tour Vancouver
 • 2-daagse Rocky Mountaineer treinreis Vancouver-Banff in Silver Leaf Service, inclusief 2x ontbijt, 2x lunch, alcoholische drankjes, koffie, thee, frisdranken en snacks aan boord, transfer treinstation Kamloops naar accommodatie Kamloops en v.v.
 • transfer treinstation Kamloops naar accommodatie Kamloops en v.v.
 • Explore Banff Tour (4,5 uur)
 • bustransfer van Banff naar luchthaven Calgary
 • lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • niet genoemde transfers
 • overige maaltijden
 • fooien
 • optionele excursies
 • entreegelden parken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024