Coastal Wilderness

Vancouver Island heeft voor een ieder wat te bieden; tijdens deze 13-daagse reis bezoekt u naast de prachtige natuur ook het historische Victoria, authentieke dorpen als Egmont aan de Sunshine Coast, gezellige havenplaats Lund en Tofino aan de westkust van Vancouver Island. Daarnaast gaat u naar Quadra Island. Kies in welke accommodatiecategorie u wilt verblijven: Standard of Deluxe. Uiteraard kan ook een combinatie worden samengesteld.

Beknopte route: Vancouver – Sunshine Coast – Lund – Quadra Island – Tofino/Ucluelet – Victoria – Vancouver

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 13-daagse Coastal Wilderness

Dag 1: Aankomst Vancouver

Nadat u geland bent op de luchthaven van Vancouver haalt u de huurauto op en rijdt naar het centrum van de stad.

Overnachting: Sandman City Centre

 

Dag 2: Vrije dag Vancouver

Vandaag heeft u tijd om Vancouver te ontdekken. Maak een wandeling door Stanley Park en langs de Totem Poles, of bezoek Canada Place, Waterfront, Chinatown, historisch Gastown en Granville Island met gezellige markt, kunst- en handwerkwinkels.

Overnachting: Sandman City Centre
 

 

Dag 3: Per ferry naar Egmont aan de Sunshine Coast, ca. 105 km plus ferry

U rijdt over de Lions Gate Bridge naar Horseshoe Bay en stapt aan boord van de ferry naar Langdale aan de Sunshine Coast. Een prachtige kustroute voert naar het kleine dorp Egmont.

Overnachting: West Coast Wilderness Lodge – Forest View Room

 

Dag 4: Vrije dag Lower Sunshine Coast

Verken de Sunshine Coast of neem deel aan activiteiten die worden aangeboden vanuit de lodge. Nabij Egmont zijn de stroomversnellingen bij Skookumchuck Narrows een van de opwindendste bezienswaardigheden aan de kust. Het verschil in waterniveau kan meer dan 2 meter zijn en dit resulteert in stroomversnellingen van meer dan 30 kilometer per uur.

Overnachting: West Coast Wilderness Lodge – Forest View Room 

 

Dag 5: Naar Lund in het noorden van de Sunshine Coast, ca. 84 km plus ferry

Vanaf Earl’s Cove ferryterminal neemt u de ferry naar Saltery Bay aan de Upper Sunshine Coast. De overtocht duurt ongeveer 50 minuten. De rit naar het historische vissersdorp Lund duurt nog geen uur, waardoor er volop tijd is om de bezienswaardigheden te verkennen. Voor een mooi panorama over Vancouver Island en Texada Island wandelt u ten noorden van Powell River naar het uitzichtpunt op Valentine Mountain.

Overnachting: Beach Garden Hotel

 

Dag 6: Vrije dag Lund

Vrije dag om eens heerlijk over de promenade van de haven te wandelen en de constante bedrijvigheid van de haven te bekijken.

Overnachting: Beach Garden Hotel 
 

 

Dag 7: Lund – Quadra Island (74 km plus veerboten)

Bij Powell River neemt u de ferry naar Comox op Vancouver Island. De rit naar Campbell River voert door de Comox Valley: een afwisselende vallei met uitzicht op een gletsjer, oerbos, zandstranden, ongerepte rivieren en watervallen. Vanuit Campbell River bereikt u per ferry in circa 10 minuten het prachtige Quadra Island.

Overnachting: April Point Lodge

 

Dag 8: Vrije dag Quadra Island

Quadra Island is gelegen tussen Vancouver Island en het vasteland en is de grootste van de Discovery Islands. Kunst, cultuur, avontuur en de heerlijke relaxte sfeer op het eiland zijn redenen waarom reizigers Quadra Island bezoeken. Verken het eiland met de auto, wandelend of huur een fiets.

Overnachting: April Point Lodge

 

Dag 9: Dwars over Vancouver Island naar de westkust, ca. 270km plus ferry

Per ferry terug naar Campbell River en in zuidelijke richting naar Pacific Rim Highway #4. Deze schitterende weg brengt u dwars over Vancouver Island naar de westkust en onderweg zijn tal van bezienswaardigheden, waaronder Qualicum Falls Provincial Park, Cathedral Grove en Stamp River Provincial Park.

Overnachting: Tofino Resort & Marina – Tofino

 

Dag 10: Berenexcursie Tofino en vrije tijd Pacific Rim National Park

Vandaag staat een berenexcursie op het programma! Per zodiac vaart u langs de fjordenkust en maakt verschillende stops in beschutte baaien, waar zwarte beren graag op zoek gaan naar voedsel. Onderweg kunt u ook zeehonden, adelaars, bruinvissen en reigers tegenkomen. De rest van de dag verkent u op eigen gelegenheid het Pacific Rim National Park.

Overnachting: Tofino Resort & Marina 

 

Dag 11: Langs Chemainus en Duncan naar Victoria, ca. 315 km

Over de Pacific Rim Highway rijdt u terug naar de oostkust en neemt vervolgens de Island Highway richting Victoria. Onderweg kunt u een stop maken in Chemainus om de interessante muurschilderingen van lokale kunstenaars te bekijken. In Duncan kunt u Quw’utsun Cultural Centre bezoeken.

Overnachting: Embassy Inn Hotel

 

Dag 12: Vrije dag Victoria

Ontdek vandaag de hoofdstad van British Columbia, met haar vele koloniale gebouwen. Bezienswaardigheden zijn onder meer Beacon Hill Park, Bastion Square, Parliament Building, Chinatown, Inner Harbour, Royal BC Museum en het historische Empress Hotel, waar u zichzelf op een heerlijke middag High Tea kunt trakteren. Victoria is ook de perfecte locatie voor een whalewatching.

Overnachting: Embassy Inn Hotel 

 

Dag 13: Terug naar Vancouver op het vasteland en einde reis, ca. 60 km plus ferry

U verlaat Vancouver Island per ferry vanaf Swartz Bay. Afhankelijk van de vertrektijd van uw terugvlucht, kan onderweg naar Swartz Bay een bezoek worden gebracht aan Butchart Gardens.

Vertrekdata Coastal Wilderness 2024

Dagelijks tussen 1 mei en 12 oktober 2024

Deze reis vóór of ná bovenstaande data maken? Vraag ons naar de mogelijkheden! 

 

Prijzen Coastal Wilderness 2024

Hotels 2-persoonskamer 1-persoonskamer
1 mei t/m 5 mei 2024 € 1.869 € 3.269
6 mei t/m 30 mei 2024 € 1.938 € 3.409
31 mei t/m 19 juni 2024 € 2.059 € 3.651
20 juni t/m 26 augustus 2024 € 2.323 € 4.178
27 augustus t/m 23 september 2024 € 2.242 € 4.017
24 september t/m 30 september 2024 € 2.093 € 3.720
1 oktober t/m 12 oktober 2024 € 1.886 € 3.259

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 11 oktober 2023 en onderhevig aan wijzigingen. Kinderprijzen en overige kamerbezettingen op aanvraag.

Prijzen voor deluxe hotels op aanvraag.

Inbegrepen
 • 11 overnachtingen in gekozen accommodatiecategorie op basis van logies
 • Tofino Bear Watch per zodiac (ca. 2,5 uur)
 • uitgebreid Engelstalig informatiepakket bij aankomst in het eerste hotel
 • lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • autohuur
 • maaltijden
 • parkeerkosten
 • ferryovertochten
 • optionele excursies
 • entreegelden parken
 • reis- en annuleringsverzekering
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024