Quebec Wilderness & Whales

Ontdek per auto de veelzijdige natuur van Quebec: St. Lawrence River, Saguenay Fjord en vele parken. 14-daagse reis met verblijf in kleinschalige Auberge’s en Inns en inclusief walvisexcursie Tadoussac.

Beknopte route: Montreal – Saint-Michel-Des-Saints – Saint Paulin – Lac St. Jean – Saguenay – Tadoussac – Quebec City – Orford – Montreal

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 15-daagse Quebec Wilderness & Whales

Dag 1: Aankomst Montreal

U haalt de huurauto op bij de luchthaven van Montreal en rijdt naar het historische hart van deze stad. Montreal is een fascinerende stad welke is gegroeid van een 17e-eeuwse Franse kolonie tot een bloeiende metropool en nu de op één na grootste Franstalige stad ter wereld is. De stad staat bekend om zijn uitstekende winkel mogelijkheden, voortreffelijke restaurants, een uitbundig nachtleven, rijke cultuur en historie.

Overnachting: Chateau Versailles
 
Dag 2: Vrije dag in veelzijdig Montreal

Montreal heeft de bezoeker veel te bieden: hoogtepunten zijn o.a. Notre Dame Cathedral, Old Montreal met zijn geplaveide straten en restaurants met buitenterrassen, de oude haven, McGill University, Mount Royal Viewpoint, St. Joseph Oratory en één van de beste winkelstraten van Canada: St Catherine’s. Net buiten de stad ligt het Montreal’s Olympic Park, de botanische tuinen en Biodome met een verbazingwekkende diversiteit aan flora.

Optioneel: 90 minuten Maritime Excursie. Bekijk de stad vanuit een ander perspectief! Ga aan boord van de Cavalier Maxim en ontdek de metropool zoals u dat nog niet eerder gedaan hebt! Beleef opnieuw een pagina uit de historie van onze beroemde ontdekker Paul Chomedey de Maisonneuve, die u zal fascineren met zijn anekdotes en historische feiten.

Overnachting: Chateau Versailles
 
Dag 3: Rit naar Saint-Michel-Des-Saints, ca. 180 km

Geniet van deze heerlijke rit noordwaarts richting Lanaudière. Deze regio, gelegen tussen de St. Lawrence en de Laurentian Mountains, is bekend vanwege de perfecte harmonie tussen cultuur en natuur. Lanaudière wordt dan ook wel de ‘Green Region’ genoemd. Iets buiten Saint-Michel-Des-Saints ligt Auberge Lac Taureau; een prachtige Inn gelegen aan de oevers van Lac Tareau. Deze accommodatie beschikt onder andere over een binnenzwembad, whirlpool, sauna en een luxe spa met massage kamers.

Overnachting: Auberge Du Lac Taureau
 
Dag 4: Vrije dag Saint-Michel-Des-Saints

Vandaag een dag om te relaxen in de prachtige omgeving van Lac Tareau. Bij het meer zijn diverse watersportmogelijkheden zoals kanoën en zeilen. Of kies voor een ATV tours, fietsverhuur, golfen of ga wandelen.

Overnachting: Auberge Du Lac Taureau
 
Dag 5: Rit naar Saint Paulin, ca. 120 km

Vandaag rijdt u richting door het prachtige landschap van Lanaudière terug naar de St. Lawrence River. De eindbestemming is Auberge Le Baluchon Inn in Saint Paulin, gelegen op korte afstand van Trois Rivières.

Overnachting: Auberge Le Baluchon
 
Dag 6: Vrije dag Saint Paulin

Vrije dag om de omgeving van Saint Paulin en Trois Rivières te verkennen. Ga zwemmen, wandelen of mountainbiken. U kunt ook een bezoek brengen aan de Magnan watervallen. In het park ligt een kleine elektriciteitscentrale met een informatiestation over de geschiedenis van het park en de watervallen.

Overnachting: Auberge Le Baluchon
 
Dag 7: Langs Mauricie Park naar Saint Felicien, ca. 327 km

Vanmorgen vroeg uit de veren om uw weg te vervolgen langs de oevers van de St. Lawrence richting Lac St. Jean, de woonplaats van de ‘Bluets’ zoals de bewoners zichzelf noemen. Of ontdek de Native art in Pointe Bleue in het Montagnais museum. U kunt ook met een kabelbaan naar Val-Jalbert vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op Lac St. Jean. La Baie heeft ook fascinerend museum over de pulp en de papier industrie in de jaren 1901 tot 1927.

Overnachting: Hotel Du Jardin
 
Dag 8: Vrije dag aan Saint Felicien

Optioneel: Saint-Félicien Zoo. Deze dierentuin biedt een uniek concept waarin dieren in hun natuurlijke leefomgeving te zien zijn. De bezoekers kunnen hier het wild tot op zeer dichtbij benaderen, bij sommige soorten kan men de dieren zelfs bijna op de rug krabben. Neem minimaal 4 uur de tijd om een goede indruk te krijgen van de dierentuin.

Overnachting: Hotel Du Jardin
 
Dag 9: Langs Saguenay Fjord naar Tadoussac en walvisexcursie, ca. 250 km

U verlaat de omgeving via de noordelijke oevers van de Saguenay rivier – een prachtige route langs de fjordachtige klippen en schitterende uitzichten. Tadoussac is een sfeervol dorp aan de monding van Saguenay Fjord en heeft een rijke historie.

Overnachting: Hotel Tadoussac
Dag 10: Tadoussac en walvisexcursie

Een walvisexcursie op de St. Lawrence River is inbegrepen; met een gids speurt u de wateren af, op zoek naar deze imposante dieren.

Overnachting: Hotel Tadoussac
Dag 11: Tadoussac – Quebec City, ca. 220 km plus ferry

Reis langs de mooie omgeving van Charlevoix naar Quebec City. Stop onderweg in La Malbaie voor een bezoek aan de elegante Manoir Richelieu en het Pointe-au-PicCasino van Charlevoix. Dichterbij Quebec City bezoekt u de steile klippen en de watervallen van Canyon Sainte-Anne Falls Ste-Anne, de verbazingwekkende basiliek in Sainte-Anne-de-Beaupré en het Montmorency Falls, iets ten oosten van Quebec City gelegen. Het park biedt een prachtig uitzicht op de 83 meter hoge watervallen, de St. Lawrence rivier en de zuidoever van Quebec City. De dag eindigt met een overnachting in de prachtige stad Quebec City.

Overnachting: Hotel Clarendon
 
Dag 12: Vrije dag Quebec City

Een vrije dag om deze historische stad te bezichtigen. Bezoek de oude stad met zijn geplaveide straten, historische gebouwen en de vestingwerken. Geniet van het uitzicht op de St. Lawrence Rivier vanaf de terrassen van Dufferin en neem de tijd om de vele kleurrijke straten te bezoeken.

Optioneel: 2 uur durende Quebec City Walking Tour. Ontdek deze Frans koloniale stad onder begeleiding van een deskundige Engelstalige gids. U bezoekt o.a. Quartier Latin, Plains of Abraham, de Citadel en het beroemde Château Frontenac.

Overnachting: Hotel Clarendon
 
Dag 13: Quebec City – Orford, ca. 260 km

Via een brug steekt u de St. Lawrence over. Vandaag brengt de reis u naar het gebied in de hart van de uitlopers van de Appalachen, waar tal van bergtoppen voldoen aan de hoogte van 1.000 meter. Daarna leidt de rit u naar Knowlton en de Eastern Townships, rijk in AngelSaksische charme en cultuur en “Quebecois joie de vivre”. Stop onderweg eens bij één van de vele meren en curieuze “Victorian Style” dorpen. Wat u ook absoluut niet mag missen is een bezoek aan Thetford Mines.

Overnachting: Villegia Cheribourg
 
Dag 14: Vrije dag Orford

Neem vandaag de tijd om de omgeving van Orford te verkennen. De historie van de Abenaki Natives in de Eastern Townships, de steden Lac-Brome, Magog, North Hatley en Sherbrooke, waar u vast een winkel kunt vinden voor de perfecte souvenir.

Overnachting: Villegia Cheribourg
 
Dag 15: Korte rit terug naar Montreal en einde reis, ca. 144 km

Vandaag verlaten we het oostelijke deel van Quebec en rijden in terug naar Montreal waar u uw auto inlevert op de luchthaven.

Vertrekdata Quebec Wilderness & Whales 2024

Dagelijks tussen 2 mei en 17 oktober 2024

Deze reis vóór 2 mei of ná 17 oktober maken? Vraag ons naar de mogelijkheden! 

 

Prijzen Quebec Wilderness & Whales 2024

2-persoonskamer 1-persoonskamer
1 mei t/m 10 juni 2024 € 1.265 € 2374
11 juni t/m 25 juni 2024 € 1.496 € 2.909
26 juni t/m 15 juli 2024 € 1.566 € 3.049
16 juli t/m 25 augustus 2024 € 1.647 € 3.213
26 augustus t/m 6 oktober 2024 € 1.491 € 2.898
7 oktober t/m 17 oktober 2024 € 1.386 € 2.588

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 11 oktober 2023 en onderhevig aan wijzigingen. Kinderprijzen en overige kamerbezettingen zijn op aanvraag.

Inbegrepen
 • 14 overnachtingen op basis van logies
 • Whale Watching Cruise vanuit Tadoussac 
 • Engelstalig informatiepakket met kaarten bij aankomst in het eerste hotel
 • lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • autohuur
 • maaltijden
 • parkeergelden
 • entreegelden parken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Excursiepakket
 • Montreal Maritime Excursion (dag 2)
 • Saint-Félicien Zoo (dag 8)
 • Quebec City Walking Tour Tour (dag 11)

Prijs: € 101 voor volwassenen en € 62 voor kinderen (6-12 jaar)

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024