Montréal is een bruisende stad: enerzijds modern en Noord-Amerikaans, anderzijds zijn de historische Franse invloeden duidelijk zichtbaar. Vooral in Vieux-Montréal zijn veel gebouwen uit de Franse tijd, het centrum is dan ook erg gezellig en doet denken aan oude Franse steden met veel terrassen, bars en restaurants. Ook de fervente shopper komt in Montréal zeker aan zijn trekken.

Montréal is de op één na grootste stad van Canada en is gelegen op het eiland Île de Montréal tussen de St. Lawrence River en de Rivières des Prairies. 70% van de bevolking is Franstalig maar overal in de stad wordt ook Engels gesproken.

Om de oude stad te verkennen kun je het beste een wandeling maken langs de vele prachtige gebouwen die de stad rijk is, een bezoek aan de Basilique Notre Dame de Montréal mag zeker niet ontbreken. In en om Montréal is zoveel te zien en te doen dat je hier zeker een aantal nachten moet verblijven om een goede indruk te krijgen van deze prachtige stad.

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024