Charming B&B’s Ontario, Quebec & Gaspé

Beknopte route: Toronto – Thousand Islands – Montreal – Mauricie – Lac St. Jean – Tadoussac – Matane – Perce – Matapedia – Quebec City – Eastern Townships – Ottawa – Algonquin – Georgian Bay – Niagara Falls – Toronto

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 22-daagse Charming B&B's Ontario, Quebec & Gaspé

Dag 1: Aankomst Toronto

Na aankomst op de luchthaven van Toronto haalt u de huurauto op en rijdt naar de eerste Bed & Breakfast. Toronto is Canada’s grootste metropool en is een combinatie van een moderne stad met de charme van zijn multiculturele buurten en kleurrijke markten. De stad is gesticht in 1793 als Fort York en is sindsdien langs de waterkant uitgebreid met gigantische glazen wolkenkrabbers.

Overnachting Toronto
 
Dag 2: Vrije dag Toronto

Vrije dag om deze veelzijdige stad te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde Rogers Centre; een architectonisch wonder dat plaats biedt aan 50.000 mensen. Misschien wilt u liever een cruise maken langs de oevers van het meer. Toronto heeft een aantal musea dat zeker een bezoek waard is. Vanuit de CN Tower heeft u een fantastisch uitzicht over de stad en Lake Ontario.

Overnachting Toronto
 
Dag 3: Naar Gananoque in Thousand Islands gebied, ca. 290 km

Langs Lake Ontario rijdt u in noordoostelijke richting naar Gananoque. In Gananoque begint de 40 kilometer lange Thousand Islands Parkway. Deze weg eindigt in Butternut Bay en biedt onderweg fantastische uitzichten op de St. Lawrence River, de eilanden en het Amerikaanse vasteland. Vandaag heeft u ook gelegenheid het historische centrum van Kingston te bekijken of een bezoek te brengen aan Fort Henry.

Overnachting Gananoque
 
Dag 4: Thousand Islands Cruise en rit naar Montreal, ca. 260 km

Vanmorgen maakt u vanuit een Rockport een 1 uur durende cruise door het Thousand Islands gebied. Daarna rijdt u oostwaarts langs de St. Lawrence River. Onderweg naar Montreal kunt u het historische Upper Canada Village in Morrisburg bezoeken; dit fascinerende dorp geeft het pioniersleven weer gedurende het begin van de 19e eeuw. Langs de St. Lawrence River rijdt u verder naar Montreal.

Overnachting Montreal
 
Dag 5: Vrije dag Montreal

Montreal is een prachtige stad met een Frans koloniaal verleden uit de 17e eeuw. Neem de tijd voor een bezoek aan Notre Dame Cathedral, Old Montreal met zijn geplaveide straten en restaurants met buitenterrassen, de oude haven, McGill University, Mount Royal Viewpoint, St. Joseph Oratory en één van de beste winkelstraten van Canada: St Catherine’s. Net buiten de stad ligt het Montreal’s Olympic Park, de botanische tuinen en Biodome met een verbazingwekkende diversiteit aan flora.

Overnachting Montreal
 
Dag 6: Rit naar Mauricie Region, ca. 150 km

Vandaag rijdt u verder noordwaarts langs de St. Lawrence River. Wij raden u aan een bezoek te brengen aan La Mauricie National Park.

Overnachting Mauricie
 
Dag 7: Rit naar Lac St. Jean, ca. 275 km

Vandaag rijdt u in noordelijke richting naar Lac St. Jean, de thuishaven van de ‘Bluets’ zoals de bewoners zichzelf noemen. Bezoek de Saint Felicien Zoo of ontdek Native Art in Pointe Bleue, in het enige Montagnais museum van Canada. Geniet van een geweldig uitzicht op Lac St. Jean vanaf het hoogste punt van de kabelbaan in Val-Jalbert, waar zich tevens een fascinerend museum bevindt over de pulp en papier industrie uit de omgeving van 1901 tot 1927.

Optioneel: Wildlife activity, Saint Félicien Zoo (15 mei – 31 oktober). Deze dierentuin biedt een uniek concept waarin dieren in hun natuurlijke leefomgeving te zien zijn. U kunt hier het wild tot op zeer dichtbij benaderen. Neem minimaal 4 uur tijd om een goede indruk te krijgen van de dierentuin. 

Overnachting Lac St. Jean
 
Dag 8: Van Saguenay Fjord naar Tadoussac, ca. 165 km

U rijdt langs de noordelijke oevers van de Saguenay River naar het oosten: een prachtige route langs fjordachtige klippen en met schitterende uitzichten. Tadoussac is een klein, gezellig dorp aan de monding van Saguenay Fjord en heeft een rijke historie.

Overnachting Tadoussac
 
Dag 9: Vrije dag Tadoussac, optionele whalewatching

Een vrije dag om de omgeving van Tadoussac te verkennen. Optioneel maakt u een walvisexcursie op de St. Lawrence River. Door de ligging aan de monding van Saguenay Fjord en de St. Lawrence River is Tadoussac de ideale locatie voor een walvisexcursie. Er leven twaalf soorten walvissen, waaronder beluga’s.

Overnachting Tadoussac
 
Dag 10: Tadoussac – Matane, ca. 200 km plus ferry

Een prachtige en afwisselende route langs de noordoever van de St. Lawrence River voert u naar Baie Comeau. Hier neemt u de 2,5 uur durende ferry naar Matane. Het afvaartschema voor 2021 is nog niet bekend, maar normaliter vertrekt deze ferry aan het einde van de middag.

Overnachting Matane
 
Dag 11: Via kustroute, Gaspésie N.P. en Forillon N.P. naar Percé, ca. 390 km

De ruigste natuur van de provincie Quebec vindt u op Gaspé Peninsula, ook Gaspesie genoemd. Neem bij Sainte-Anne-des-Monts de afslag naar Gaspésie National Park voor een bezoek aan dit spectaculaire, bergachtige natuurgebied. De kustroute van Gaspésie verrast u na iedere bocht met een ander prachtig uitzicht op de St. Lawrence Bay en kustlijn. Wees alert op het water; u kunt zomaar dolfijnen of walvissen zien! In de uiterste punt van het schiereiland bezoekt u Forillon National Park met steile kliffen tot 200 meter hoog, idyllische stranden zoals Cap Bon Ami en eindeloze vergezichten.

Overnachting Perce
 
Dag 12: Vrije dag, optionele Rocher Percé & Ile-Bonaventure tour

Percé is gelegen  in de uitlopers van de Appalachen; een bergketen die zich 2.400 kilometer uitstrekt tot Alabama in de Verenigde Staten. De 88 meter hoge Rocher Percé is kenmerkend voor het stadje. Bekijk de enorme vrijstaande rots vanuit Percé, wandel er bij eb over een zandbank naartoe of aanschouw de vorm, grootte en kleuren tijdens een boottocht. De boottocht doet tevens vogeleiland Ile-Bonaventure aan. Hier leven onder andere papegaaiduikers en zeekoeten en de grootste kolonie jan-van-genten van Noord-Amerika.

Overnachting Perce
 
Dag 13: Perce – Matapedia, ca. 265 km

Vandaag verlaat u Gaspé Peninsula en rijdt langs de ruige kustlijn, prachtige baaien en kleine vissersplaatsen naar de Matapedia Valley.

Overnachting Matapedia
 
Dag 14: Matapedia – Quebec City, ca. 485 km

U reist door de Matapedia Valley richting Quebec City. Een bezoek aan de prachtige Reford Gardens, gelegen aan de Grand Métis is een absolute must. U vindt hier meer dan 3.000 soorten bloemen en planten uit Canada en andere landen, inclusief de beroemde Himalayan Blue Poppy. Vervolgens rijdt u langs de St. Lawrence River naar Quebec City.

Overnachting Quebec City
 
Dag 15: Vrije dag Quebec City

Een vrije dag om deze historische stad te bezichtigen. Bezoek de oude stad met zijn geplaveide straten, historische gebouwen en de vestingwerken. Geniet van het uitzicht op de St. Lawrence River vanaf de boulevard Dufferin Terrace en neem de tijd om de vele kleurrijke straten te bezoeken.

Overnachting Quebec City
 
Dag 16: Naar de Eastern Townships, ca. 225 km 

Vandaag rijdt u in zuidelijke richting en steekt de St. Lawrence over. De rit voert u naar Knowlton en de Eastern Townships, rijk aan AngelSaksische charme en cultuur en ‘Quebecois joie de vivre’. Stop onderweg eens bij één van de vele meren en curieuze ‘Victorian Style’ dorpen. Wat ook absoluut de moeite waard is, is een bezoek aan Thetford Mines. In de Eastern Townships overnacht u in Magog (ca. 225 km) of Knowlton (ca. 290 km).

Overnachting Eastern Townships
 
Dag 17: Rit naar de hoofdstad van Canada: Ottawa, ca. 350 km

Vandaag rijdt u naar Ottawa, de hoofdstad van Canada. De stad biedt een keur aan attracties en excursiemogelijkheden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de parlementsgebouwen, aanschouw de wisseling van de wacht, of bezoek één van de prachtige musea in de stad. Het Canadian Museum of Civilization mag eigenlijk niet worden overgeslagen. U kunt ook een riviercruise maken op één van de vele waterwegen die Ottawa rijk is.

Overnachting Ottawa
 
Dag 18: Door Algonquin Park naar Huntsville, ca. 360 km

Vandaag staat het Algonquin Provincial Park op het programma. Dit park staat bekend om de meren, bossen en de aanwezigheid van wild. Ga wandelen of maak een kanotocht om de prachtige natuur vanuit een andere perspectief te beleven. Onderweg naar het Algonquin Park passeert u Eganville, waar zich de grotten van Bonnechere bevinden. Volgens geologen is op deze plaats 500 miljoen jaar geleden een tropische zee geweest. In de grotten zijn prachtige stalactieten te bewonderen, verder zijn er fossielen van koraal en zeedieren van voor de tijd van de dinosaurussen.

Overnachting Huntsville
 
Dag 19: Rit naar Georgian Bay, ca. 305 km

Vanmorgen rijdt u naar Sainte-Marie among the Hurons, een missionarissenvesting waar de Hurons hebben geleefd. Breng tijd door in de prachtige omgeving van Wye Marsh Wildlife Centre, waar zich de beroemde trompetzwanen leven. U kunt ook een boottocht maken op één van de 19e-eeuwse schoeners die in de vlakbij gelegen haven liggen.

Overnachting Midland
 
Dag 20: Via pittoresk Niagara-on-the-Lake naar Niagara Falls, ca. 265 km

Onderweg naar Niagara Falls is Niagara-on-the-Lake een heerlijke plek om te lunchen. De omgeving herbergt vele wineries, waaronder Peller Estates en Inniskillen. Verder langs de Niagara Parkway komt u langs Queenston Heights Park met zijn bloemenklok en stroomversnellingen.

Overnachting Niagara Falls
 
Dag 21: Niagara Falls

U kunt op verschillende manieren van de watervallen genieten. De bekendste manier is met de Voyage to the Falls boottocht, die u tot vlakbij de watervallen brengt.

Overnachting Niagara Falls
 
Dag 22: Terug naar Toronto en einde reis, ca. 125 km

Vandaag rijdt u terug naar Toronto en levert de huurauto in. Hiermee is de reis ten einde gekomen.

Vertrekdata Charming B&B's Ontario, Quebec & Gaspé 2024

Dagelijks tussen 1 mei en 31 oktober 2024

Deze reis vóór 1 mei of ná 31 oktober maken? Vraag ons naar de mogelijkheden! 

Prijzen Charming B&B's Ontario, Quebec & Gaspé 2024

2-persoonskamer € 2.225
1-persoonskamer € 4.320

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 10 oktober 2023  en onderhevig aan wijzigingen.

Inbegrepen
 • 21 overnachtingen Bed & Breakfast accommodatie
 • 1 uur durende Thousands Islands Cruise vanuit Rockport
 • reisdocumenten en informatiepakket met routekaarten bij aankomst
 • lokale belastingen

Niet inbegrepen

 • vluchten
 • autohuur
 • maaltijden
 • parkeergelden
 • ferry Baie Comeau – Matane
 • optionele excursies
 • entreegelden nationale parken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024