Charming B&B’s Ontario & Quebec

Voor de liefhebber van kleinschalige accommodaties hebben wij deze autorondreis op basis van Bed & Breakfast samengesteld. Deze reis voert langs steden als Toronto, Montreal, Ottawa en Quebec City en daarnaast door het bekende Algonquin Park en het Thousand Islands gebied.

Beknopte route: Toronto – Thousand Islands – Montreal – Mauricie Region – Tadoussac – Quebec City – Ottawa – Algonquin Park – Niagara Falls – Toronto

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 15-daagse Charming B&B's Ontario & Quebec

Dag 1: Aankomst Toronto

Na aankomst op de luchthaven van Toronto haalt u de huurauto op en rijdt naar de eerste Bed & Breakfast. Toronto is Canada’s grootste metropool en is een combinatie van een moderne stad met de charme van zijn multiculturele buurten en kleurrijke markten. De stad is gesticht in 1793 als Fort York en is sindsdien langs de waterkant uitgebreid met gigantische glazen wolkenkrabbers.

Overnachting Toronto
 
Dag 2: Vrije dag Toronto

Vrije dag om deze veelzijdige stad te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde Sky Dome; een architectonisch wonder dat plaats biedt aan 50.000 mensen. Misschien wilt u liever een cruise maken langs de oevers van het meer. Toronto heeft een aantal musea dat zeker een bezoek waard is. Winkelen in Toronto is een feest voor de liefhebber en een verblijf zonder bezoek aan de CN Tower is natuurlijk niet compleet. Vanuit de CN Tower heeft u een fantastisch uitzicht over de stad en Lake Ontario.

Overnachting Toronto
 
Dag 3: Naar Gananoque in het Thousand Islands gebied, ca. 290 km

Langs Lake Ontario rijdt u in noordoostelijke richting naar Gananoque. In Gananoque begint de 40 kilometer lange Thousand Islands Parkway. Deze weg eindigt in Butternut Bay en biedt onderweg fantastische uitzichten op de St. Lawrence River, de eilanden en het Amerikaanse vasteland. Vandaag heeft u ook de gelegenheid het historische centrum van Kingston te bekijken of een bezoek te brengen aan Fort Henry.

Overnachting Gananoque
 
Dag 4: Thousand Island Cruise en rit naar Montreal, ca. 260 km

Vanmorgen maakt u vanuit een Rockport een 1 uur durende cruise door het Thousand Islands gebied. Daarna rijdt u verder oostwaarts langs de St. Lawrence River. Onderweg naar Montreal kunt u het historische Upper Canada Village in Morrisburg bezoeken; dit fascinerende dorp geeft het pioniersleven weer gedurende het begin van de 19e eeuw. Langs de St. Lawrence River rijdt u verder naar Montreal.

Overnachting Montreal
 
Dag 5: Vrije dag Montreal

Montreal is een prachtige stad met een Frans koloniaal verleden uit de 17e eeuw. Neem de tijd voor een bezoek aan Notre Dame Cathedral, Old Montreal met zijn geplaveide straten en restaurants met buitenterrassen, de oude haven, McGill Universiteit, Mount Royal Viewpoint, St. Joseph Oratorium en één van de beste winkelstraten van Canada: St Catherine’s. Net buiten de stad ligt het Montreal’s Olympic Park, de botanische tuinen en Biodome met een verbazingwekkende diversiteit aan flora.

Overnachting Montreal
 
Dag 6: Rit naar Mauricie, ca. 145 km

Vandaag rijdt u verder noordwaarts langs de St. Lawrence River. Bezoek onderweg de prachtige Magnan Falls. Magnan Falls is erop gericht de bezoekers bekend te maken met de productie van hydro-elektriciteit in deze natuurlijke schoonheid. In de Mauricie regio overnacht u in Trois Rivieres (ca. 145 km) of Grandes Piles (ca. 190 km )

Ovenachting Mauricie Region
 
Dag 7: Door de Charlevoix naar Tadoussac, ca. 339 km

Vandaag rijdt u door de prachtige Charlevoix en langs de St. Lawrence River naar Tadoussac. Dit kleine dorp is gelegen aan de monding van de Saguenay Fjord.

Overnachting Tadoussac
 
Dag 8: Vrije dag Tadoussac en Saguenay Fjord, optionele walvisexcursie

Een vrije dag om Tadoussac en het Saguenay Fjord te verkennen. Optioneel maakt u een walvisexcursie op de St. Lawrence River. Door de ligging aan de monding van Saguenay Fjord en de St. Lawrence River is Tadoussac de ideale locatie voor een walvisexcursie. Er leven twaalf soorten walvissen, waaronder beluga’s.

Overnachting Tadoussac
 
Dag 9: Naar Quebec City, ca. 220 km + 10 minuten ferry

U rijdt langs de oevers van de St. Lawrence terug richting Quebec. Maak een uitstapje naar Ile d’Orleans, zo’n 5 kilometer gelegen van Quebec City. Ile d’Orleans wordt ook wel de tuin van Quebec genoemd.

Overnachting Quebec City
 
Dag 10: Vrije dag Quebec City

Een vrije dag om deze historische stad te bezichtigen. Bezoek de oude stad met zijn geplaveide straten, historische gebouwen en de vestingwerken. Geniet van het uitzicht op de St. Lawrence River vanaf de terrassen van Dufferin en neem de tijd om de vele kleurrijke straten te bezoeken. Dineert vanavond in één van de voortreffelijke restaurants die Quebec te bieden heeft.

Overnachting Quebec City
 
Dag 11: Naar de hoofdstad van Canada: Ottawa, ca. 450 km

U rijdt vandaag vanuit Quebec City langs de Ottawa River naar Ottawa, de hoofdstad van Canada. Onderweg is het de moeite te stoppen bij één van de traditionele ‘Sucreries’, waar de beroemde Maple Syrup wordt gemaakt en typische gerechten uit Quebec geserveerd worden. Ottawa biedt een keur aan attracties en excursiemogelijkheden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de parlementsgebouwen, aanschouw de wisseling van de wacht, of bezoek één van de prachtige musea in de stad. Het Canadian Museum of Civilisation mag eigenlijk niet worden overgeslagen.

Overnachting Ottawa
 
Dag 12: Door het Algonquin Park naar Huntsville, ca. 365 km

Vandaag staat het Algonquin Provincial Park op het programma. Dit park staat bekend om de meren, bossen en de aanwezigheid van wild. Ga wandelen of maak een kanotocht om de prachtige natuur vanuit een andere perspectief te beleven. Onderweg naar het Algonquin Park passeert u Eganville, waar zich de grotten van Bonnechere bevinden. Volgens geologen is op deze plaats 500 miljoen jaar geleden een tropische zee geweest. In de grotten zijn prachtige stalactieten te bewonderen, verder zijn er fossielen van koraal en zeedieren van voor de tijd van de dinosaurussen.

Overnachting Huntsville
 
Dag 13: Door het binnenland van Ontario naar Niagara Falls, ca. 390 km

U rijdt vandaag naar Niagara Falls, onderweg komt u langs Niagara-on-the-Lake; een heerlijke plek om te lunchen. De omgeving herbergt vele wineries, u komt onder andere langs Peller Estates en Inniskillen. Verderop langs de Niagara Parkway passeert u langs Queenston Heights Park met zijn bloemenklok en stroomversnellingen.

Overnachting Niagara Falls
 
Dag 14: Vrije dag Niagara Falls

U kunt op verschillende manieren de watervallen bezoeken. De bekendste manier om dit de doen is met de Voyage to the Falls boot die u tot vlakbij de watervallen brengt.

Overnachting Niagara Falls
 
Dag 15: Terug naar Toronto en einde reis, ca. 125 km

Vandaag rijdt u terug naar Toronto en levert de huurauto in. Hiermee is uw reis ten einde gekomen.

Accommodaties

U verblijft in charmante kleinschalige Bed & Breakfast accommodaties. Deze bevinden zich vaak niet in het stadscentrum maar hebben een mooie ligging buiten de centra. Het betreffen veelal privé-huizen waar roken niet op prijs wordt gesteld. De kamers beschikken meestal over 1x tweepersoonsbed en de badkamer zal soms gedeeld worden met andere gasten. Men is vaak niet ingesteld op kleine kinderen.

Vertrekdata Charming B&B's Ontario & Quebec 2024

Dagelijks tussen 1 mei en 31 oktober 2024

Deze reis vóór 1 mei of ná 31 oktober maken? Vraag ons naar de mogelijkheden! 

Prijzen Charming B&B's Ontario & Quebec 2024

2-persoonskamer € 1.597
1-persoonskamer € 3.169

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 10 oktober 2023 en onderhevig aan wijzigingen.

Inbegrepen
 • 14 overnachtingen B&B accommodatie inclusief ontbijt
 • 1 uur durende 1.000 Islands Cruise vanuit Rockport
 • informatiepakket met kaarten bij aankomst in het eerste hotel
 • lokale belasting
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • autohuur
 • maaltijden
 • parkeerkosten
 • entreegelden parken
 • optionele excursies
 • persoonlijke uitgaven en verzekeringen
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024