Coastal Quebec

De grootste trekpleister van het Gaspé Peninsula is Moeder Natuur. Langs de kuststroken vindt u machtige rotsen, die door het zeewater tot spectaculaire formaties zijn geërodeerd. Het binnenland is ruig en bergachtig. Deze 12-daagse reis combineert het prachtige schiereiland met de charmante steden Montreal en Quebec City.

Beknopte route: Montreal – Quebec City – Tadoussac – Matane – Percé – New Richmond – Riviere du Loup – Quebec City

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 13-daagse Coastal Quebec

Dag 1: Aankomst Montreal

Bij aankomst op de luchthaven van Montreal haalt u de huurauto op en rijdt naar het historische hart van de stad. Montreal is een fascinerende stad, die is gegroeid van een 17e-eeuwse Franse kolonie tot bloeiende metropool en nu de op één na grootste Franstalige stad ter wereld is. De stad staat bekend om zijn uitstekende winkelmogelijkheden, voortreffelijke restaurants, een uitbundig nachtleven, rijke cultuur en historie.

Overnachting: Le Nouvel Hotel 
 
Dag 2: Vrije dag Montreal

Ontdek vandaag het veelzijdige Montreal: enkele hoogtepunten zijn Notre Dame Basilica, Old Montreal met zijn geplaveide straten en restaurants met buitenterrassen, de oude haven, McGill University, Mount Royal Viewpoint, St. Joseph Oratory en één van de beste winkelstraten van Canada: Ste-Catherine Street. Net buiten het centrum vindt u Montreal’s Olympic Park, de botanische tuinen en Biodome met een verbazingwekkende diversiteit aan flora.

Overnachting: Le Nouvel Hotel 
 
Dag 3: Rit naar Quebec City, ca. 236 km

De Chemin du Roy (King’s Road) is een van de oudste wegen van Noord Amerika. De prachtige route voert langs de noordoever van de St. Lawrence River en onderweg geniet u van mooie landschappen en historische plaatsen.

Overnachting: Hotel Clarendon 
 
Dag 4: Vrije dag Quebec City

Quebec City is een historische stad met geplaveide straten, historische gebouwen en vestingwerken. Geniet van het uitzicht op de St. Lawrence River vanaf de terrassen van Dufferin en neem de tijd om door de kleurrijke straten te slenteren.

Overnachting: Hotel Clarendon 
 
Dag 5: Langs de St. Lawrence River naar Tadoussac en whale watching, ca. 220 km

Door de afwisselende Charlevoix regio rijdt u naar Tadoussac. Door de ligging aan de monding van Saguenay Fjord in de St. Lawrence River, is het de ideale locatie voor een walvisexcursie.

Overnachting: Hotel Tadoussac
Dag 6: Tadoussac

Vanuit Tadoussac maakt u vandaag een whalewatching cruise. Een schouwspel om nooit te vergeten! De cruise is inbegrepen in het programma.

Dag 7: Rit en ferry naar Matane, ca. 200 km plus ferry

Langs de ruige oevers van de St. Lawrence River rijdt u naar Baie Comeau. Hier maakt u de oversteek naar Matane en het Gaspé Peninsula. Wees tijdens de ferry alert want u kunt zomaar walvissen of dolfijnen zien.

Overnachting: Quality Inn & Suites
 
Dag 8: Langs de kustlijn naar Percé, ca. 371 km

Volgt de kustlijn in noordoostelijke richting. Maak bij Sainte-Anne-des-Monts een omweg om Parc de la Gaspésie te bezoeken. Hier vindt u de hoogste berg van de provincie Quebec: Mont Jacques Quartier. Na terugkeer in Sainte-Anne-des-Monts vervolgt u over de kustweg en passeert prachtige baaien, kleine vissershavens en nationaal park Forillon.

Overnachting: Hotel Le Mirage
 
Dag 9: Vrije dag Perce

Percé bevindt zich in de uitlopers van de Appalachen. Deze bergketen strekt zich uit over maar liefst 2.400 kilometer tot in Alabama in de Verenigde Staten. De grootste bezienswaardigheid van de plaats is Rocher Percé; een schitterende rots voor de kust van het plaatsje. Een ieder die de rots gezien heeft, is onder de indruk van zijn grootte, kleuren en schoonheid. Optioneel maakt u een boottocht naar de rots waarbij ook Île Bonaventure wordt bezocht. Hier bevindt zich de grootste Jan-van-Genten kolonie van Noord-Amerika.

Overnachting: Hotel Le Mirage
 
Dag 10: Rit naar New Richmond, ca. 162 km

Onderweg van Percé naar New Richmond ziet u ruige kustlijn, prachtige baaien en typische vissersdorpjes met vissersvloten en visverwerkingsbedrijven. Een zandbank heeft bij vissersdorp Paspebiac een natuurlijke haven gecreëerd, welke een belangrijke rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling van de regio. In de National Historic Site komt u hier meer over te weten. Aan de Baie des Chaleurs liggen zowel dorpjes van Engelse oorsprong zoals New Carlisle, als typische Acadische dorpjes zoals Bonaventure.

Overnachting: Hotel Le Francis
 
Dag 11: Vrije dag New Richmond

Vandaag is een dag om het zuidelijke deel van Gaspé te verkennen. Bonaventure is een levendige stad die veel te bieden heeft. Bezoek Musée Acadien du Quebec, Bioparc de la Gaspésie, de grotten van Saint-Elzéar of de prachtige schilderingen van George S. Dorval in Église Saint-Bonaventure. Op de Bonaventure River zijn mogelijkheden om te kanoën, kajakken en vissen.

Overnachting: Hotel Le Francis
 
Dag 12: Door het binnenland naar Riviere du Loup, ca. 386 km

Terwijl u de kustweg langs Baie des Chaleurs volgt, wordt aan de overkant de provincie New Brunswick zichtbaar. Stop onderweg bij Tracadigash Point Lighthouse voor mooi uitzicht en bij Miguasha National Park om de fascinerende wereld van fossielen en paleontologie te ontdekken. Door het binnenland van Quebec keert u terug naar de St. Lawrence River. Maak een korte omweg naar Grand Métis voor een bezoek aan Reford Gardens, met meer dan 3.000 soorten bloemen en planten uit Canada en andere landen, inclusief de beroemde Himalayan Blue Poppy. Ten zuiden van Rimouski bevindt zich Canyon des Portes de l’Enfer (Hell’s Gate Canyon) met volop wandelmogelijkheden. Ook Parc National du Bic en het historische Pointe-au-Père Lighthouse zijn een bezoek meer dan waard.

Overnachting: Hotel Universel
 
Dag 13: Terug naar Quebec City en einde reis, ca. 208 km

Vandaag nog even genieten van de prachtige uitzichten onderweg gedurende de rit terug langs de St. Lawrence terug naar Quebec City.

Vertrekdata Coastal Quebec 2024

Dagelijks tussen 1 juni t/m 4 oktober 2024

Prijzen Coastal Quebec 2024

2-persoons-
kamer
1-persoons-
kamer
1 juni t/m 15 juni 2024 € 1.076 € 2.069
16 juni t/m 27 juni 2024 € 1.225 € 2.369
28 juni t/m 4 juli 2024 € 1.288 € 2.495
5 juli t/m 31 augustus 2024 €1.330 € 2.579
1 september t/m 4 oktober 2024 € 1.267 € 2.454

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 7 december 2023 en onderhevig aan wijzigingen. Kinderprijzen zijn op aanvraag.

Inbegrepen
 • 12 overnachtingen op basis van logies
 • walvisexcursie Tadoussac (ca. 2,5 uur)
 • informatiepakket met kaarten bij aankomst in het eerste hotel
 • lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • autohuur
 • ferry Baie Comeau – Matane
 • maaltijden
 • optionele excursies
 • entreegelden voor parken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024