Coast to Coast per trein

Per trein van de Pacific Coast van Canada naar de Atlantic Coast. In 15 dagen reist u door 8 provincies, 5 tijdzones en bezoekt metropolen, weidse prairies en indrukwekkende bergen. Een comfortabele reis met verblijf in centraal gelegen 4*-hotels en inclusief meerdere stadstours.

Beknopte route: Vancouver – treinreis The Canadian – Toronto – Montreal – treinreis The Ocean – Halifax

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 15-daagse Coast to Coast per trein

Dag 1: Aankomst Vancouver

Bij aankomst in Vancouver gaat u op eigen gelegenheid naar uw accommodatie. Afhankelijk van uw aankomsttijdstip is er al gelegenheid deze veelzijdige metropool te verkennen.

Overnachting: Listel Hotel Vancouver – Modern Art Floor Room

 

Dag 2: Stadstour Vancouver

‘s Morgens neemt u deel aan een 4 uur durende stadstour per bus. U ziet de belangrijkste bezienswaardigheden en leert hoe Vancouver de stad is geworden die het vandaag is. Ontdek historische buurten zoals Gastown, Chinatown, schilderachtig English Bay. In Stanley Park komt u meer te weten over de inheemse volkeren, op Granville Island wordt de Public Market bezocht en vanaf de Vancouver Lookout heeft u 360° uitzicht over de stad.

Overnachting: Listel Hotel Vancouver – Modern Art Floor Room

 

Dag 3: Aanvang 5-daagse treinreis The Canadian

Op eigen gelegenheid gaat u naar het Pacific Railway Station, waar u aan boord stapt van de trein The Canadian. De zilverkleurige trein The Canadian is de beroemdste trein van Canada en overbrugt de afstand van 4.466 kilometer tussen Vancouver en Toronto. Ontspan en maak kennis met uw medepassagiers. Vertrek vanaf Vancouver Pacific Central Station om 15.00 uur.

Aan boord zijn een Boven- en Benedenbed voor u gereserveerd; overdag twee brede stoelen tegenover elkaar die ’s nachts worden omgebouwd tot twee bedden boven elkaar, van het gangpad gescheiden door een zwaar gordijn. Douche en toilet bevinden zich elders in hetzelfde rijtuig.

Optioneel kiest u voor de Cabin for Two; een privécompartiment voor twee personen met eigen wastafel en toilet. Overdag beschikt u over twee comfortabele fauteuils naast elkaar en ’s nachts is het een knusse slaapkamer met twee bedden boven elkaar. De douche bevindt zich elders in hetzelfde rijtuig. De Cabin for One is een privécompartiment voor één persoon met comfortabele fauteuil, wastafel en toilet. ’s Nachts heeft u een knus slaapkamertje met eenpersoonsbed.

Overnachting: aan boord van The Canadian in Boven- en Benedenbed

 

Dag 4-6: Aan boord van The Canadian

Tijdens The Canadian treinreis ontdekt u de veelzijdige natuur van Canada. Het droge binnenland van British Columbia, de imposante Rocky Mountains, uitgestrekte prairies en vulkanisch gebied met bossen, meren en rotsplateaus. Geniet van het panoramische uitzicht vanuit de Skyline Car, de uitstekende maaltijden in het restaurantrijtuig en het gezelschap. Deze treinreis is een vakantie op zichzelf!

Overnachtingen: aan boord van The Canadian in Boven- en Benedenbed

 

Dag 7: Aankomst in Toronto

De geplande aankomsttijd van The Canadian is om 14.29 uur. Doordat vrachtverkeer voorrang heeft op de rails, is de kans op vertragingen groot. Na aankomst op Toronto Union Station gaat u op eigen gelegenheid naar de accommodatie.

Overnachting: Chelsea Hotel – Chelsea Room

 

Dag 8: Stadstour Toronto

Toronto is Canada’s grootste metropool en heeft zowel hightech architectuur als bosrijke, Victoriaanse wijken. In de ochtend maakt u een stadstour per bus langs onder meer de CN Tower, het financiële district, St. Lawrence Market, University of Toronto en Chinatown. ’s Middags verkent u uw favoriete locaties van de tour op eigen gelegenheid.

Overnachting: Chelsea Hotel – Chelsea Room

 

Dag 9: Vrije dag Toronto, optionele Niagara Falls excursie

Nog een vrije dag voor de hoogtepunten van Toronto. Optioneel maakt u een excursie naar de wereldberoemde Niagara Falls. Aanschouw het watergeweld tijdens de Voyage to the Falls boottocht naar de voet van Horseshoe Falls, geniet van een 6-gangen lunch in Fallsview Restaurant en wandel door het pittoreske Niagara-on-the-Lake.

Overnachting: Chelsea Hotel – Chelsea Room

 

Dag 10: Per trein van Toronto naar Montreal

Vandaag vertrekt u per trein van VIA Rail naar Montreal. Onderweg reist u langs Lake Ontario, historisch Kingston en het Thousand Islands gebied. Het laatste deel van de route voert langs de Amerikaanse grens en St. Lawrence River.

Overnachting: Hotel Bonaventure Montreal – Standard Room

 

Dag 11: Stadstour Montreal

’s Morgens neemt u deel aan een 3,5 uur durende stadstour per bus. Hoogtepunten zijn de Notre Dame Basilica, historisch Old Montreal, het charmante Latin Quartier, Olympische complex en het observatiepunt boven Mont Royal, vanwaar het uitzicht geweldig is.

Overnachting: Hotel Bonaventure Montreal – Standard Room

 

Dag 12: Aanvang 2-daagse treinreis The Ocean naar Halifax

Aan het begin van de avond stapt u op Montreal Gare Central aan boord van The Ocean. Deze trein overbrugt in 22 uur de afstand van 1.346 kilometer tussen Montreal en Halifax. Vanavond voert de route langs de zuidzijde van de St. Lawrence River. Aan boord is een Cabin for Two gereserveerd met eigen wastafel en toilet. Overdag heeft de cabin een ruime zitbank, welke ’s avonds wordt omgebouwd tot een knus slaapkamertje met 2 bedden boven elkaar.

Overnachting: aan boord van The Ocean in Cabin for Two

 

Dag 13: Aankomst The Ocean in Halifax

’s Nachts is de provincie Quebec doorkruist en vandaag wordt u wakker in de dichte bossen van New Brunswick. De trein voert langs talloze meren, historische plaatsen, de bosrijke kust, stranden en pittoreske vissersplaatsjes. Maaltijden aan boord zijn inbegrepen en worden genuttigd in het restauratierijtuig. In het loungerijtuig kunt u terecht voor een hapje en drankje en voor optimaal uitzicht gaat u naar de Park Car met verhoogd panoramadak. Aankomst in Halifax is om 17.51 uur en u gaat op eigen gelegenheid naar de accommodatie.

Overnachting: Atlantica Hotel Halifax – Standard Room

 

Dag 14: Halifax verkennen met de Hop-on Hop-off Tour

Halifax is de hoofdstad van Nova Scotia en is zowel een moderne als historische stad. Het culturele en economische hart van de provincie is gelegen aan een van de grootste natuurlijke havens ter wereld. Kom meer te weten over het rijke maritiem verleden van Halifax tijdens een bezoek Maritime Museum of the Atlantic en Fairview Lawn Cemetery, waar meer dan 100 slachtoffers van de Titanic tragedie de laatste rustplaats hebben gevonden. Aanraders zijn tevens St. Mary’s Basilica, de 18e-eeuwse Citadel en Victoriaanse Public Gardens.

Overnachting: Atlantica Hotel Halifax – Standard Room

 

Dag 15: Einde van de reis

Vertrekdata Coast to Coast per trein 2022 & 2023 (voor 2024 op aanvraag)

Het gehele jaar op zaterdag en woensdag

Staat uw gewenste vertrekdag er niet bij? Vraag ons naar de mogelijkheden! The Canadian en The Ocean treinen vertrekken niet dagelijks waardoor de Coast to Coast per trein in deze hoedanigheid enkel op bovengenoemde data kan worden gemaakt. Door een andere afstemming van de onderdelen kunnen wij op veel data een gelijkwaardige reis realiseren.

Prijzen Coast to Coast per trein 2022 & 2023 (prijzen voor 2024 op aanvraag)

2-persoons-
kamer
3-persoons-
kamer
4-persoons-
kamer
1-persoons-
kamer
16 november 2022 t/m 12 april 2023
Optionele toeslag Cabin aan boord van The Canadian
€ 2.697
€ 681
€ 2.583
€ 652
€ 2.443
€ 681
€ 3.626
€ 681
15 april 2023 t/m 27 mei 2023
Optionele toeslag Cabin aan boord van The Canadian
€ 3.393
€ 989
€ 3.177
€ 954
€ 2.969
€ 989
€ 4.704
€ 989
31 mei 2023 t/m 11 oktober 2023
Optionele toeslag Cabin aan boord van The Canadian
€ 3.889
€ 1.319
€ 3.666
€ 1.272
€ 3.434
€ 1.319
€ 5.293
€ 1.319
14 oktober 2023 t/m 28 oktober 2023
Optionele toeslag Cabin aan boord van The Canadian
€ 2.773
€ 681
€ 2.634
€ 652
€ 2.481
€ 681
€ 3.778
€ 681
1 november 2023 t/m 10 april 2024
Optionele toeslag Cabin aan boord van The Canadian
€ 2.712
€ 681
€ 2.594
€ 652
€ 2.451
€ 681
€ 3.656
€ 681

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op koers van de Canadese dollar op 13 november 2022 en onderhevig aan wijzigingen. Kinderprijzen op aanvraag. Op feestdagen en tijdens festivals kunnen toeslagen gelden.

 

Inbegrepen
 • 9 hotelovernachtingen in genoemde of gelijkwaardige hotels
 • stadstour Vancouver per bus, ca. 4 uur
 • treinreis The Canadian van Vancouver naar Toronto inclusief economy sleeper accommodatie (1x Upper Berth en 1x Lower Berth voor 4 nachten) en alle maaltijden aan boord
 • stadstour Toronto per bus, ca. 2 uur
 • treinreis van Toronto naar Montreal in economy class
 • stadstour Montreal per bus, ca. 3,5 uur
 • treinreis The Ocean van Montreal naar Halifax in Cabin for Two en alle maaltijden aan boord
 • lokale belastingen

 

Niet inbegrepen
 • vluchten
 • transfers tussen luchthavens, accommodaties en treinstations
 • overige maaltijden
 • fooien
 • optionele excursies
 • entreegelden parken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024