Halifax, de grootste stad van de provincie Nova Scotia werd gesticht op 9 juli 1749 als militaire basis voor de Britten. De bouw van de eerste kade in 1758 zorgde ervoor dat Halifax uitgroeide tot de belangrijkste Canadese havenstad. In 1941 kwam er een luchtroute tussen Halifax en Vancouver en in 1960 werd de internationale luchthaven geopend.

In de stad zijn de schotse invloeden nog zichtbaar, zo marcheren de soldaten in kilts nog door de straten op doedelzakmuziek. Het heeft tevens vele restaurants, bars en eetcafés waar u de lokale keuken kunt proeven. Andere bezienswaardigheden zijn onder andere de Halifax Citadel, Halifax Public Gardens, Cathedral Church of All Saints, Maritime Museum of the Atlantic en Privateers’ Warf.

Reizen & Excursies

Verborgen schatten van Nova Scotia

Verborgen schatten van Nova Scotia is een 15-daagse auto rondreis waarbij u ook in minder bekende plaatsen komt.

Halifax – Halifax

v.a. € € 4149
Circle Newfoundland & Labrador

Circle Newfoundland & Labrador is een 13-daagse groepsrondreis die zowel spectaculaire natuur als interessante cultuur omvat. De reis wordt geleid door een ervaren, lokale gids. De reis begint in Nova Scotia en neemt u vervolgens mee langs de meest toonaangevende attracties van Newfoundland en Labrador.

Halifax – St. John’s

v.a. € € 8286
Great Atlantic Experience

Great Atlantic Experience is een 23-daagse groepsrondreis door Nova Scotia en Newfoundland. De reis wordt geleid door een ervaren, lokale gids. U wordt meegenomen langs de meest toonaangevende attracties van Nova Scotia, New Brunswick, Prince Edward Island, en Newfoundland en Labrador. 

Halifax – St. John’s

v.a. € 2.697
Coast to Coast per trein

In 15 dagen van de Pacific Coast van Canada naar de Atlantic Coast. Doorkruis 8 provincies, 5 tijdzones en bezoek metropolen, uitgestrekte prairies en indrukwekkende bergen.

Vancouver – Halifax, of v.v.

v.a. € 4.078
Atlantic Maritimes Tour

13-daagse groepsreis door de Atlantische provincies Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island. Gegarandeerde vertrekdata!

Halifax – Halifax

Ontdek Newfoundland en Labrador

Een 15-daagse autoreis door Nova Scotia, Newfoundland en Labrador, waarbij u kennis maakt met de prachtige landschappen en de ruige schoonheid van het gebied.

v.a. € 1.565
Eastern Rail Experience

Bezoek in 12 dagen de maritieme provincies Nova Scotia en New Brunswick, historisch Quebec City, wereldstad Montreal, het prachtige Thousand Islands gebied en metropool Toronto. Individuele reis per trein, inclusief 4 excursies.

Halifax – Toronto, of v.v.

v.a. € 1.200
Autorondreis Maritimes

15-daagse autorondreis door Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island, waarbij u kennis maakt met historische steden, prachtige natuur, wildlife en een heerlijke kreeftenmaaltijd.

Halifax – Halifax

Accommodaties

Cambridge Suites Halifax

Cambridge Suites is centraal gelegen downtown Halifax tegenover Citadel Hill en op korte loopafstand van Spring Garden Road.

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024