Circle Newfoundland & Labrador

Tijdens deze 13-daagse groepsrondreis door Newfoundland en Labrador doorkruist u unieke landschappen en maakt u kennis met de uitbundige cultuur en geschiedenis van deze regio. Onderweg krijgt u op meerdere plaatsen de kans om wilde dieren te spotten. In het reisprogramma zijn meerdere boottochten opgenomen tijdens welke de kans groot is om walvissen te zien. Al varend gaat u op zoek naar deze indrukwekkende dieren, en spot u hoogstwaarschijnlijk meerdere indrukwekkende Amerikaanse Zeearenden. 

Beknopte route: Halifax – Port au Choix – L’Anse au Clair – St. Anthony – Cow Head – Gander – Clarenville – St. John’s

Dagprogramma 13-daagse Circle Newfoundland & Labrador

Dag 1: Aankomst in Halifax (vrijdag) 

U komt aan in Halifax en reist op eigen gelegenheid naar uw centraal gelegen hotel. ‘s Avonds maakt u bij een welkomstreceptie kennis met uw reisgenoten.  

Overnachting in Halifax. 

 

Dag 2: Halifax naar Port-aux-Basques (zaterdag) 

Vandaag reizen we via Truro en Antigonish, over de Canso Causeway, naar het mooie eiland Cape Breton. In North Sydney gaan we aan boord van de Marine Atlantic Ferry voor een relaxte nachtovertocht naar Port-aux-Basques, waar we Newfoundland binnentreden. 

Overnachting aan boord van de ferry.
Ontbijt en diner zijn inbegrepen.
*Afhankelijk van de dienstregeling van de ferry is het mogelijk dat u overnacht in Port-aux-Basques (Hotel: Hotel St. Christopher’s). 

 

Dag 3: Port-aux-Basques naar Port au Choix (zondag) 

We rijden door de Vallei van Cordroy die wordt omsloten door de Long Range Mountains, de Anguille Mountains en de kust van de Atlantische Oceaan. We vervolgen naar Gros Morne National Park en u checkt in bij het hotel gelegen in de gemeenschap van de vissers van Port au Choix.  

Overnachting in Port au Choix.
Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.  

 

Dag 4: Port au Choix naar L’anse au Clair (maandag) 

Vandaag gaan we bij St. Barbe aan boord van de ferry vanwaar we de overtocht naar Labrador maken via de Straat van Belle Island. We bezoeken het historische Red Bay, waar zich in de 16e eeuw een Baskische walvissenopslag bevond.  

Overnachting in L’anse au Clair.
Ontbijt en diner zijn inbegrepen. 

 

Dag 5: L’anse au Clair naar St. Anthony (dinsdag) 

Vandaag keren we terug naar Newfoundland en reizen we naar L’anse aux Meadows National Park. Dit is een archeologische site die inmiddels ook beschermd wordt als UNESCO werelderfgoed. Hier vindt u meerdere tentoonstellingen die overblijfselen van de Vikingen waarborgen. Dit stukje geschiedenis geeft u een indruk van hun fascinerende levensstijl en dagelijkse gebruiken. 

Overnachting in St. Anthony.
Ontbijt en diner zijn inbegrepen. 

 

Dag 6: St. Anthony naar Cow Head (woensdag) 

In de ochtend varen we uit om, weliswaar met een beetje geluk, walvissen te spotten. Tijdens sommige zomermaanden worden ook regelmatig gigantische ijsschotsen zo groot als de Titanic waargenomen. Hierna vervolgen we de weg naar Cow Head, waar we zullen overnachten.  

Overnachting in Cow Head.
Onbijt en diner zijn inbegrepen. 

 

Dag 7: Gros Morne/Cow Head (donderdag) 

Vandaag trekken we Gros Morne National Park in. Dit park biedt een rijke variëteit aan landschappen, verschillende soorten wilde dieren, en diverse mogelijkheden voor recreatie. Wederom stappen we aan boord van een boot om meer te weten te komen over de geologische werking van de Tablelands, en om walvissen en Amerikaanse Zeearenden te spotten. Deze wilde dieren maken een belangrijk deel uit van de geschiedenis van de pittoreske dorpjes gevestigd rondom de kustlijn van de fjorden.  

Overnachting in Cow Head.
Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. 

 

Dag 8: Cow Head naar Gander (vrijdag) 

Vandaag reizen we door het hart van Newfoundland naar Gander. We komen aan in Gander waar u incheckt bij het hotel voor een ontspannende avond.  

Overnachting in Gander.
Ontbijt is inbegrepen. 

 

Dag 9: Gander/Twillingate naar Clarenville (zaterdag) 

Vandaag staat een spectaculaire rit langs de kust van Notre Dame Bay op het programma. Deze weg leidt ons tot in het prachtige stadje Twillingate. Op het uiterste puntje van het eiland bezoeken we de Long Point Vuurtoren waarna we onze weg terug naar Gander vervolgen. Hier aangekomen bezoeken we het Noord Atlantische Luchtvaartmuseum.  

Overnachting in Clarenville.
Onbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.  

 

Dag 10: Clarenville, Bonavista & Trinity (zondag)
Vandaag neemt de route ons mee over de Trans Canada Highway en door Terra Nova National Park, het meest oostelijk gelegen van al Canada’s nationale parken. Houd langs deze weg zeker uw ogen open, de kans dat wilde dieren zich hier laten zien is namelijk erg groot. We bezoeken ook Cape Bonavista Lighthouse Provincial Park en het charmante Trinity 

Overnachting in Clarenville.
Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. 

 

Dag 11: Clarenville naar St. John’s (maandag) 

We vervolgen de weg naar de intrigerende zeehaven van St. John’s, waar we de komende twee nachten zullen verblijven. Deze stad is de oudste van Noord-Amerika, tevens de hoofdstad van Newfoundland, en biedt u adembenemende uitzichten over granieten kliffen en het schiereiland Avalon. We nemen deel aan een interessante stadstour langs de Victoriaanse architectuur van het centrum, het levendige waterfront, de kathedraal, Confederation Building, en genieten van een volledig panoramisch uitzicht vanaf Signal Hall.  

Overnachting in St. John’s.
Ontbijt en diner zijn inbegrepen.  

 

Dag 12: St. John’s (dinsdag) 

In de ochtend reizen we af naar Bay Bulls voor een van de hoogtepunten van het programma: een boottocht in het Witless Bay Ecological Reserve. Tijdens deze tocht hopen we vele papegaaiduikers en andere zeevogels te spotten. Vervolgens bezoeken we Cape Spear National Historic Site, het meest oostelijke puntje van Noord-Amerika. De middag kunt u vrij besteden om te ontdekken wat St. John’s nog meer te bieden heeft.  

Overnachting in St. John’s.
Ontbijt is inbegrepen. 

 

Dag 13: Eind van de reis 

Na het afscheid en het aanschaffen van de laatste souvenirs reist u op eigen gelegenheid naar St. John’s. 

Vertrekdata 2023 en 2024

Standaard groepen (gegarandeerd vertrek)

11 en 18 augustus 2023
8 september 2023.
7 en 28 juni 2024
19 en 26 juli 2024
9 en 16 augustus 2024
6 september 2024

Kleine groepen (maximaal 24 deelnemers):

4 augustus 2023
1 september 2023
21 juni 2024
12 juli 2024
2 en 30 augustus 2024

Prijzen Circle Newfoundland & Labrador 2023 en 2024

2023 2-persoonskamer 1-persoonskamer
Standaard groepsgrootte € 4.149 € 5.079
Kleine groepen € 4.700 € 5.889
2024 2-persoons kamer 1-persoons kamer
Standaard groepsgrootte € 4.185 € 5.095
Kleien groepen € 4.945 € 5.940

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 1 augustus 2023 en onderhevig aan wijzigingen.

Inbegrepen
 • 12 overnachtingen in standaardkamers
 • vervoer per moderne bus
 • deskundige Engelssprekende reisleiding
 • 11x ontbijt, 4x lunch, 9x diner
 • lokale excursies en toegang tot attracties zoals vermeld
 • welkomstreceptie
 • overtocht van en naar Labrador per ferry
 • lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • transfer tussen luchthaven en accommodatie
 • optionele excursies en activiteiten
 • overige maaltijden
 • fooien
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • reis- en annuleringsverzekering
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024